Ailem meslek lisesine geçmem gerektiğini söylüyor ne yapmalıyım

Yozgatlııı

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,320
11. Sınıf öğrencisiyim matematiğim zayıf ama
Fizik kimya ortalama biyoloji iyi düzeyde sözelimde iyi seviyede. Lakin trafik kazası sonucu bütün sınavlara baya bir sonra girdiğim için hem hocalar rastgele zor soru alıp sınava koymuş hemde ben adam akıllı çalışmadığım fizikten 20 almışım. Ailem bunu görünce mesleğe geç ordan sınavsız belgen ile 2 senelik üniversite oku direkt devlete memur ol diyor. Ama imkanı yok temiz nazik insanların olduğu çevrenin olduğu okuldan mesleğe geçmek hiç iç açmıyor. Amacım devlette memur olmak sadece öyle mühendis doktor felan hayalim yok. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Kesinlikle doğru söylüyorlar. Dershaneye gidip de AYT kasma isteğin yoksa bu rota çok daha mantıklı. 4 yıllık bitirirsen memur olman iyice zorlaşıyor, lisans mezunları önlisans ya da lise mezunu alanından sınava giremiyor.

Üstüne meslek lisesinde alanınla alakalı belge alarak mezun olursun.

Sonra dersen ki istemiyorum ben 4 yıllık mühendislik, vb. okuyacağım, DGS sınavına girip 4 yıllık programlara geçiş yapabilirsin. O da olmadı yine dershaneye gidip AYT ile her türlü girersin. Meslek lisesi mezunu olmak kesinlikle bir avantaj.

Kesinlikle doğru söylüyorlar. Dershaneye gidip de AYT kasma isteğin yoksa bu rota çok daha mantıklı. 4 yıllık bitirirsen memur olman iyice zorlaşıyor, lisans mezunları önlisans ya da lise mezunu alanından sınava giremiyor.

Üstüne meslek lisesinde alanınla alakalı belge alarak mezun olursun.

Sonra dersen ki istemiyorum ben 4 yıllık mühendislik, vb. okuyacağım, DGS sınavına girip 4 yıllık programlara geçiş yapabilirsin. O da olmadı yine dershaneye gidip AYT ile her türlü girersin. Meslek lisesi mezunu olmak kesinlikle bir avantaj.
Hocam aslında polislik istiyordum ona yok dediler sürekli farklı şehirde yaşarım diye ama meslek lisesine gitmeyi hiç istemiyorum direkt bu okuldan ayrılmayı hiç istemiyorum tyt ile polislik jandarma daha güzel geliyor çünkü yapabileceğim tek şey o

Asla ama asla doğru bir karar değil. Meslek lisesinde derslerin kolay olma sebebi bölüm derslerinin çok olması ve zor olmalarıdır. Bende 11. sınıfa gidiyorum, makine ressamlığı bölümünde okuyan bir meslek lisesi öğrencisiyim. Haftanın 3 günü bölüm görüyoruz her biri 9 ders olmak üzere. 7 farklı bölüm dersim var, bunların herhangi birinden bile kalırsan sınıfta kalıyorsun. Neden çünkü senin bölümün bu. Sen sadece ana dersleri hesaba katıyorsun o yüzden sana mantıklı geliyor. Fakat birde bu açıdan bak işte...

11. Sınıf öğrencisiyim matematiğim zayıf ama
Fizik kimya ortalama biyoloji iyi düzeyde sözelimde iyi seviyede. Lakin trafik kazası sonucu bütün sınavlara baya bir sonra girdiğim için hem hocalar rastgele zor soru alıp sınava koymuş hemde ben adam akıllı çalışmadığım fizikten 20 almışım. Ailem bunu görünce mesleğe geç ordan sınavsız belgen ile 2 senelik üniversite oku direkt devlete memur ol diyor. Ama imkanı yok temiz nazik insanların olduğu çevrenin olduğu okuldan mesleğe geçmek hiç iç açmıyor. Amacım devlette memur olmak sadece öyle mühendis doktor felan hayalim yok. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

LIseni bir şekilde bitir gerisi kolay. Mesleğe falan geçme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,138
Üyeler
185,032
Son üye
hochoku_
Geri