Neler Yeni

AİLEMİ BİLGİSAYAR ALMAYA NASIL İKNA EDERİM.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yiğit Gökduman
Ben 16 yaşında bir kardeşinizim. İlerde yazılım mühendisliği istiyorum. Bunun için şimdiden çalışıp
kendimi geliştirmek istiyorum. Hep küçüklüğümden beri hayalim, 3d oyunlar geliştirmek istiyorum. Bilgisayarımın özellikleri bunun için yeterli değil. İntel celeron 2957U 1.40 Ghz 4gb ddr2 ram intel hd graphics ekran kartım var. Bu benim için çok zorlayıcı. Bırakın oyun geliştirmeyi google chrome'u rahatca kullanamıyorum. Tamam ailemin maddi durumu çok çok iyi değil, bunu biliyorum. Fakat aileme yazılım konusunu açıklamama rağmen oyun oynayacağımı ve yazılımla hiç ilgilenmeyeceğimi söylüyorlar. Annem biraz da olsa benim yanımda fakat babam ikna olmuyor. Benim bilgisayara vercek param yok diyor. Zaten istediğim bilgisayar öyle aman aman bir şey de değil. r5 1600 rx570 8gb ram olsa bana fazlasıyla yeter. 2 senedir biriktirdiğim kenarda 1500 liram var bu yazda çalışıp hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Ama babam kendi param dahi olsa pc ye para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl ikna edebilirim lütfen yardım edin. Kendinizi benim yerime koyun.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Dostum konunun tamamını okumadım ama hayatım boyunca üniversiteye gidene kadar yazılım çalışmaktansa git ders çalış daha iyi bir üniversiteye git. Ya da benim gibi direkt olarak paraya çevirebileceğin ürünler üret, böylece hiç olmazsa üni'ye gittiğin zaman daha rahat olursun. Neyse dediğim gibi üniversiteye yatırım için kod öğrenilmez, ders çalışılır.
Ve programlama için yeterli bi bilgisayar yoktur aslında, basit kodlar tost makinesinde bile çalışabilir, 3D oyun geliştirmek için ortalama bir PC gerekiyor ama onun da üni'ye pek yatırım olacağını sanmıyorum.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ben 16 yaşında bir kardeşinizim. İlerde yazılım mühendisliği istiyorum. Bunun için şimdiden çalışıp
kendimi geliştirmek istiyorum. Hep küçüklüğümden beri hayalim, 3d oyunlar geliştirmek istiyorum. Bilgisayarımın özellikleri bunun için yeterli değil. İntel celeron 2957U 1.40 Ghz 4gb ddr2 RAM Intel hd graphics ekran kartım var. Bu benim için çok zorlayıcı. Bırakın oyun geliştirmeyi google chrome'u rahatca kullanamıyorum. Tamam ailemin maddi durumu çok çok iyi değil, bunu biliyorum. Fakat aileme yazılım konusunu açıklamama rağmen oyun oynayacağımı ve yazılımla hiç ilgilenmeyeceğimi söylüyorlar. Annem biraz da olsa benim yanımda fakat babam ikna olmuyor. Benim bilgisayara vercek param yok diyor. Zaten istediğim bilgisayar öyle aman aman bir şey de değil. r5 1600 rx570 8gb RAM olsa bana fazlasıyla yeter. 2 senedir biriktirdiğim kenarda 1500 liram var bu yazda çalışıp hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Ama babam kendi param dahi olsa PC ye para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl ikna edebilirim lütfen yardım edin. Kendinizi benim yerime koyun.
Olmuşla ölmüşa çare yoktur. Paran tamamlanınca alırsın bilgisayarını.
Bu hayatı yaşayacak olan sensin. Bugün 16 yaşındasın, yarın 26 olacaksın, öbür gün 36
Bir yaştan sonra hayatını da yalnız ve kendi kazandığın ile devam ettirmen gerekecek.
Çok farklı sorumlulukların olacak. O günler geldiğinde doğru yerde olmak istiyorsan, biriktir paranı, al bilgisayarını.
Babana da bu konu için şunu söyle;
"Baba, ben ölene kadar sen yaşamaya devam edeceksen ve bana bakacaksan, bilgisayar falan almayayım, yazılım okumayayım. Evin görevlisi gibi markete gider gelirim sürekli. Ama yarın bir gün, benim size bakmamı bekleyeceksen, yoluma engel koyma. Bırak bildiğim işi, bildiğim gibi yapayım."

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
İmzamda gördüğün PC'yi yazın çalışarak topladım. Bunu sen de yapabilirsin evde yatmak yerine bence güzel bir tercih. Ama illa izin vermiyolar diyosun param olmasa bile. Ona diyecek bir şey yok. Bana kalsa oğlum parayı getirse üstüne ben koyup bile alırım.

asemih159

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Semih
kendimi geliştirmek istiyorum. Hep küçüklüğümden beri hayalim, 3d oyunlar geliştirmek istiyorum. Bilgisayarımın özellikleri bunun için yeterli değil. İntel celeron 2957U 1.40 Ghz 4gb ddr2 RAM Intel hd graphics ekran kartım var. Bu benim için çok zorlayıcı. Bırakın oyun geliştirmeyi google chrome'u rahatca kullanamıyorum. Tamam ailemin maddi durumu çok çok iyi değil, bunu biliyorum. Fakat aileme yazılım konusunu açıklamama rağmen oyun oynayacağımı ve yazılımla hiç ilgilenmeyeceğimi söylüyorlar. Annem biraz da olsa benim yanımda fakat babam ikna olmuyor. Benim bilgisayara vercek param yok diyor. Zaten istediğim bilgisayar öyle aman aman bir şey de değil. r5 1600 rx570 8gb RAM olsa bana fazlasıyla yeter. 2 senedir biriktirdiğim kenarda 1500 liram var bu yazda çalışıp hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Ama babam kendi param dahi olsa PC ye para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl ikna edebilirim lütfen yardım edin. Kendinizi benim yerime koyun.
Bende yazılım mühendisliği hedefliyorum, ben de bilgisayar almak için uğraşıyorum.

Öncelikle aileni yazılım mühendisi olacağına ikna etmelisin, yazılımın geleceğin mesleği olacağını söyle. Yazılım için öğretici videoları ailenin önünde izle ki sana daha iyi inansınlar. Onlara sadece oyun yapacam dersen inanmazlar, onlara “Elbette oyun da oynayacağım ama kendimi geliştirmek 1. sırada olacak.” demelisin.
Onları inandırdık şimdi bilgisayar almaya geldi sıra;
Önce annemden başla, babanın yanında annene bilgisayar fiyatlarını küçümseyerek anlat. Kendine bir bilgisayar hedefle annenle onun fiyatının arttığını, azaldığını konuş. Annen bilgisayar parçaları hakkında bilgi sahibi olmasa (Benimkinin yok) bile ona anlat. Bilgisayar için nasıl para toplayacağının planını annenle birlikte yap. Eğer abin, ablan vs. varsa ve onlara bilgisayar alınmışsa annene/babana “Bak onlara aldınız benimde hakkım değil mi? üstelik oyun bile oynamak için değil kod yazmak için istiyorum. Paramıda kendim biriktireceğim size yük olmayacağım” gibi şeyler söyle.
Onlara bilgisayar aldıktan sonra para bile kazanabileceğini(oyun yaparak), üniversiteye gidince arkadaşlarından bir adım önde olmak istediğini söyle.

Aklıma gelen ve benim uyguladığım yöntem bu, aklıma yeni fikirler gelirse paylaşırım. Sürçü lisan olduysa affola.

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Harunckr
İyi bir üniversite > 2 sene pc de kendini sınava çalışırken geliştirmen.
Ailen haklı. Sen dersine odaklan iyi bir yer kazan. Kendini geliştirecek önünde çok uzun bir zaman var. her şey zamanında anlamlı ve verimli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yiğit Gökduman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ediyorum dediklerinizi gözardı etmeyeceğim ve tavsiyelerinize uyacağım

Cyflymder

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Kemal
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Teşekkür ediyorum dediklerinizi gözardı etmeyeceğim ve tavsiyelerinize uyacağım
Hocam aradan 2 yıl geçmiş ama ben de sizinle aynı durumdayım. Çok merak ettim acaba ne yaptınız bilgisayarı aldınız mi . Yazılım konusunda kendinizi nasıl geliştirdiniz. Derslere mi çalıştınız yoksa bilgisayar alıp kod mu öğrendiniz cevaplarsanız sevinirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Hocam aradan 2 yıl geçmiş ama ben de sizinle aynı durumdayım. Çok merak ettim acaba ne yaptınız bilgisayarı aldınız mi . Yazılım konusunda kendinizi nasıl geliştirdiniz. Derslere mi çalıştınız yoksa bilgisayar alıp kod mu öğrendiniz cevaplarsanız sevinirim
Hocam arkadaş forumu geçen sene bırakmış

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Burak Taha Koca
Adam en son 24 Temmuz 2021 de girmiş hocam..

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,998
Üyeler
172,588
Son üye
Emirhan0640
Top Bottom