Neler Yeni

Aileniz ne iş yaptığınızı umursamaz

yilmazss0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Tarık Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Belki başlığı anlamamış olabilirsiniz. Şöyle açıklıyayım.
Aileniz genç yaşınızda mezun olduğunuz zaman sizin ne işe giriceğinize,iş yerinin nasıl işleyişine, işte size baskı var mı? Yok mu?, Maaşınız gününde yatıyor mu?, Yetkililer otururken siz tüm yükün altında mısınız vs. hiçbir şekilde umurlarında değil. Eve para getir çünkü yakında askere gidiceksin bizi uğraştırma demek istiyorlar.
İşte problem mi yaşadın? İstifa mı etmek istiyorsun o işten? Ailenizin bu umrunda değil ayrılmayacaksın zaten 8 9 saat calısıyorsun biz 10 saat calısıyoruz diyorlar. Ama bilmiyorlar ki 10 saatlik işte 8.30 saatimin ayakta geçtiğini. Buna katlanıcaksın diyorlar iş kolay bulunmuyor yarın askere gidiceksin diyorlar. Kendimi bildim bileli sporla uğraşıyorum hayallerim var ve hiçbir zaman bana destek olmadılar tam tersi bu işte torpil var sen olamazın derler ve seni hamallık kasiyerlik el işi gibi işlerde calısmanı isteyip eve hazır para getirmene bakarlar. Size bir işe girmeniz için yardım etmek istedikleri zaman araya tanıdık koyarlar yani bunun adı torpil! oluyor bu da oradan normal olarak başvuranın hakkını yiyip onun önüne geçmek oluyor yani kul hakkı yerler. Size diyeceğim asla 18 19 yaşınıza geldiğiniz zaman ailenizi dinlemeyin. Belki aileniz sizin gibi anlayışlıdır neyin ne olduğunu biliyordur. Ancak özellikle malum partili ailelerin hepsi aynıdır. Hiçbir şeyden haberi yok ama haberi varmış gibi konusurlar üste çıkarlar dinlemezsen fiziksel şiddete kadar gider bu. Sizin bi hayatınız var hayaliniz varsa izin vermiyorlarsa evden kaçın sokakta yaşayın yeter ki hayalinizi yapın az para kazanacak olsanız bile! İyi günler.

Hanaz

80+ Gold
birisi efkarlanmış

a partisini savunsun yada b partisini savunsun bu günü kurtarma zihniyetinde olan bir aileden bir şey beklenmez üstelik dini kullanarak baskı kurmaya başlıyorsa

ve şunu unutma ailenin sana bırakabileceği en büyük miras ev araba

sen bir meslek sahibi olduğun zaman ev alabilcek düzeydemi yaşayacaksın yoksa günü kurtarma dediğim (bu ***** sistemememi gireceksin)

yilmazss0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Tarık Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
birisi efkarlanmış

a partisini savunsun yada b partisini savunsun bu günü kurtarma zihniyetinde olan bir aileden bir şey beklenmez üstelik dini kullanarak baskı kurmaya başlıyorsa

ve şunu unutma ailenin sana bırakabileceği en büyük miras ev araba

sen bir meslek sahibi olduğun zaman ev alabilcek düzeydemi yaşayacaksın yoksa günü kurtarma dediğim (bu ***** sistemememi gireceksin)
Dostum bu sorunu yıllardır yaşıyorum. Üni sınavına çalışmadım puan en azından 250 gelse belki açığa girerim okurum dedim iyi bir puan gelmedi yer yoktu vs. vs. giremedim kpss falan girerim dedim. Bunun nedeni ise ben simdi buradan atıyorum ankaraya üniye gitsem ev parasını kim vericek kykda kalsam parasını kim vericek ben nasıl geçinecem? Burada aileme yük olurum. O yüzden olurda açık üni cıkarsa girerim dedim olmadı. En son çarem artık polis olabilirsem olayım dedim ancak kulaklarımda orta derecede duyma kaybı var bu yüzden çok sorun yaşıyorum çalıştığım iş yerinde işitme cihazı da hemen alınacak bir şey değil tabii ki. Daha nice saglık sorunlarım var bunları hiçbir şekilde önemsemezler. Bana işitme testinde butona duymadıgın zaman bas duydu geçsin diyor :) Ben hadi öyle yapayım dedim doktor duymadan basıyorsun ses vermedim daha diyor. Çok zeki ya bizimkiler. Her denileni anlamıyorum mesela çok sorun olabiliyor. Ben bu yaşıma kasiyer olmak için gelmedim benimde yapmak istediğim işler var. Futbolcu olacam dedim beni senden futbolcu olmaz diyip yatılı kuran kursuna verdiler 2 sene. Arapça ögrenmem daha önemli ya? Türk oglu Türkün arapça bilmesi gerek ya hani? Dediğim gibi arkadaşlar ailenizi dinlemeyin belki cahil olmayan aileniz vardır bilemem. Hiçte düşünmeyin yok bunlar benim için calısıyor vs. çalışacak tabi onlar senı dünyaya getirdi. Sende iş hayatına atıldığın zaman onlara da destek olmak zorundasın tabii ki ama konu bu değil dostum...

Hanaz

80+ Gold
Futbolcu olacam dedim beni senden futbolcu olmaz diyip yatılı kuran kursuna verdiler 2 sene. Arapça ögrenmem daha önemli ya?
bu arada bu lafa bittim geçmiş olsun

askere git bi an önce 6 ay maaşlı yap tabi istersen

yilmazss0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Tarık Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Futbolcu olacam dedim beni senden futbolcu olmaz diyip yatılı kuran kursuna verdiler 2 sene. Arapça ögrenmem daha önemli ya?
bu arada bu lafa bittim geçmiş olsun

askere git bi an önce 6 ay maaşlı yap tabi istersen
Bu arada kusura bakmayın genelde aile sorunları böyle yerlerde açılmaz ancak benım bunun demem lazım ki herkes gözünü dört açsın ailenizin sizi kullanmasına izin vermeyin. Askerlik yakın dostum aralıkta 19 yaşıma girceğim

Kara*

80+ Silver
Genel orta ve düşük düzey aile ve çocuklarını yetiştirme şekline baktığımız zaman aslında anlattıklarınızın hepsini özetliyor, onlar alışmış belirli şartlar altında hayatlarını geçirmeye eskiden biraz daha hayat şartları o maaşlar ile yapılyıorken artık anca zor yetiyor. Hiç yoktan oğlan boşta kalmasın heveslerini yapamadan köle olma yolunda devam etsin düşüncelerine giriyorlar, bazıları anlar desteğini verir ama aile de vasıfsız olunca yanıyorsun anlattığın gibi.

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Enes
tipik aile yapısı bundan kurtulmanın tek yolu kendine yetecek kadar bi iş bulmak ve ayrı eve çıkmak. aynı baskıyı görmeyen erkek yoktur. burası kurtlar sofrası

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Sanırım biraz dolmuşsun dostum.
Fakat bunu çoğumuzun yaşayacağından bir şey diyemiyorum...

yilmazss0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Tarık Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Sanırım biraz dolmuşsun dostum.
Fakat bunu çoğumuzun yaşayacağından bir şey diyemiyorum...
Yaşıyanlar olduğu için dikkate alınması açısından yazdım. Kendimden örnek vererek. Çünkü buna ses çıkarmazsan herhangi bir işte çalışıp gelecek kuramazsın Türkiyede.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,280
İsim
Mert Can Ergün
Öyle anne babalar cahil oluyorlar her şeyine karışıyorlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular