Neler Yeni

AKIM KORUMALI PRİZ KULLANMADAN OLURMU?

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eskiden hep akım korumalı priz kullanıyordum odamda pc ye gidiyordu oda. Ve bu şekildeyden 2-3 kere elektrikler gitti bişey olmadı. Şimdiki odamda priz yeri sıkıntılı yani oraya akım korumalı priz gitmiyor (yeri sıkışık) şimdi soruma geleyim akım korumalı priz şartmı? Eğer şart ise en kötü diğer odaya takıp elektriği ordan çekerim. İyi forumlar.

SpeedCar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,011
İsim
Eymen Gürel
Hocam 14 senedir sistemimi kullanıyorum onlarca elektrik kesintisi gördüm psuya hiç bir şey olmadı.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Hakanbey
Bina eskiyse zaten büyük ihtimalle topraklama yoktur hatta topraklama olmayan elektrik tesisatlarında akım korumalı priz fayda etmez. Yeni binaysa yada en az 10 yıllık olabilir yada Elektrik sigortasına topraklama geliyorsa kaçak akım rolesi takarsın sigortaya elektrik gidip geldiğinde sigortalar atar bu şekilde hiç bir elektronik cihazına zarar gelmez.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bina eskiyse zaten büyük ihtimalle topraklama yoktur hatta topraklama olmayan elektrik tesisatlarında akım korumalı priz fayda etmez. Yeni binaysa yada en az 10 yıllık olabilir yada Elektrik sigortasına topraklama geliyorsa kaçak akım rolesi takarsın sigortaya elektrik gidip geldiğinde sigortalar atar bu şekilde hiç bir elektronik cihazına zarar gelmez.
Bina 10 yıldan eski hocam. Ne yapmalıyım bu durumda?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bina 10 yıldan eski hocam. Ne yapmalıyım bu durumda?
Benim oturduğum bina 25 senelik topraklama var. Merak etme topraklama o kadar yeni bir şey değil. Artık topraklama olmayan bina neredeyse hiç kalmadı. Çok büyük ihtimalle var sizde için rahat olsun. Anca böyle şehrin ücra köşelerinde gecekondu mahallesinde yoktur topraklama.

Hatta aşağıya görsel koyuyorum bu sayede anlayabilirsin olup olmadığını. Evdeki prizlerle karşılaştır.
IMG_20210710_122114.jpg

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim oturduğum bina 25 senelik topraklama var. Merak etme topraklama o kadar yeni bir şey değil. Artık topraklama olmayan bina neredeyse hiç kalmadı. Çok büyük ihtimalle var sizde için rahat olsun. Anca böyle şehrin ücra köşelerinde gecekondu mahallesinde yoktur topraklama.

Hatta aşağıya görsel koyuyorum bu sayede anlayabilirsin olup olmadığını. Evdeki prizlerle karşılaştır.
Alıntıyı görüntüle
Yani topraklama varsa akım korumalı priz kullanmaya gerek yokmu?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Eeprom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Emre

Alıntıyı görüntüle
Bu topraklama işi çok derin, görseldeki prizi gördüğünüz her yerde topraklama olacak diye bir şey yok ;) Kaçak akım rölesi olsa dahi bazı düzenbazlar binanın girişindeki nötr hattını binadan çıkan toprak hattına bağlayarak sıfırlama gerçekleştiriyorlar kendilerince :)

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bu topraklama işi çok derin, görseldeki prizi gördüğünüz her yerde topraklama olacak diye bir şey yok ;) Kaçak akım rölesi olsa dahi bazı düzenbazlar binanın girişindeki nötr hattını binadan çıkan toprak hattına bağlayarak sıfırlama gerçekleştiriyorlar kendilerince :)
Doğrudur hocam. İşin uzmanı değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,928
Üyeler
163,408
Son üye
Guard_of_Lord
Top Bottom