Neler Yeni

Aklımdaki sistem için parça önerisi lazım

Spect

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Arda
Bütçe
40000
Merhabalar arkadaşlar. Haziran ayında 2. sistemim için bir kaç değişiklik yapmak istiyorum. Şuan b450m dragon 5600x takılı ve ekran kartı olarak 7900gre var sistemde. Ekran kartını, kasayı ve powersupply i değiştirmeyi düşünmüyorum sistemde. 40000 liraya anakart ram ve işlemci önerisi istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar arkadaşlar. Haziran ayında 2. sistemim için bir kaç değişiklik yapmak istiyorum. Şuan b450m dragon 5600x takılı ve ekran kartı olarak 7900gre var sistemde. Ekran kartını, kasayı ve powersupply i değiştirmeyi düşünmüyorum sistemde. 40000 liraya anakart ram ve işlemci önerisi istiyorum.
Bu sistemi oyun odaklı kullanıyorum. Buna göre öneri yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet İkinci
Steam
https://steamcommunity.com/id/sahinexe/
Discord
sucmuisledik
am 5 sokete geçmen daha mantıklı olabilir çünkü 5600x güzel işlemci lakin am4 sokete sahip am 4 soket tipi olan kartlar genellikle DDR 4 sistemler am4 için en yüksek b550-m var diye biliyorum emin değilim am5 geçersen işlemcinide değişmek zorunda kalacaksın aynı şekil bellekler de mecbur DDR 5 olmak zorunda kalacak ama DDR 5 am5 soket tipli kartlar hem bellek frekansı olarak daha yüksek bir frekans sunuyor hemde mosfet soğutma açısından daha performanslı ve uzun süre seni götürebilecek kartlar

Kısacası daha performanslı olur bütçende var düşünmeni tavsiye ederim

Spect

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
am 5 sokete geçmen daha mantıklı olabilir çünkü 5600x güzel işlemci lakin am4 sokete sahip am 4 soket tipi olan kartlar genellikle DDR 4 sistemler am4 için en yüksek b550-m var diye biliyorum emin değilim am5 geçersen işlemcinide değişmek zorunda kalacaksın aynı şekil bellekler de mecbur DDR 5 olmak zorunda kalacak ama DDR 5 am5 soket tipli kartlar hem bellek frekansı olarak daha yüksek bir frekans sunuyor hemde mosfet soğutma açısından daha performanslı ve uzun süre seni götürebilecek kartlar
Am5 geçmeyi planlıyorum hocam zatende hangi parçaya daha çok önem vermem lazım ondan emin değilim. Direkt asus rog x870 tarzı bir anakart almayı düşünüyordum ama bilmiyorum. Kafam karıştı o yüzden bir konu açıyım dedim.

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Sefer
Bu bütçeyle zaten am5 geçecek ki ne anlatıyon?

Kısacası daha performanslı olur bütçende var düşünmeni tavsiye ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet İkinci
Steam
Discord
sucmuisledik
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet İkinci
Steam
Discord
sucmuisledik
Am5 geçmeyi planlıyorum hocam zatende hangi parçaya daha çok önem vermem lazım ondan emin değilim. Direkt asus rog x870 tarzı bir anakart almayı düşünüyordum ama bilmiyorum. Kafam karıştı o yüzden bir konu açıyım dedim.
x870 serisi güzel ama biraz tuzlu bende DDR 5 geçeceğim z790 düşünüyorum

Alakası ne bu dediğinin?
Adam zaten bu bütçeyle mecburen am5 e geçecek kral.
tamam hocam bende onu belirttim zaten

Spect

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
x870 serisi güzel ama biraz tuzlu bende DDR 5 geçeceğim z790 düşünüyorum

tamam hocam bende onu belirttim zaten
İntel tarafı düşünmüyorum hocam. Am5 olarak toplayacağım. Uzun yıllar kullanmak istedğimden zaten üst segment ürünlere yönelmek istiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet İkinci
Steam
Discord
sucmuisledik
İntel tarafı düşünmüyorum hocam. Am5 olarak toplayacağım. Uzun yıllar kullanmak istedğimden zaten üst segment ürünlere yönelmek istiyorum.
x870 mantıklı olur bütçende var hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet İkinci
Steam
Discord
sucmuisledik
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR