Akşamları yaşanan Packetloss ve Wi-Fi yavaşlaması nasıl çözülür?

Fear

80+
Reaksiyon skoru
138
Kablolu bağlantıda genelde bir sorun olmuyor ancak çoğu zaman akşam saatlerinden sonra paket kaybı yaşamaya başlıyorum, onun dışında paket kaybı olmadığı zamanlarda da Wi-Fi gereğinden fazla yavaş oluyor, speedtest attığımda hız evin en uzak köşesinde 30mbps olmasına rağmen herhangi bir platformda örneğin instagram reels veya youtubeda video izlerken videolar dona dona izlenebiliyor, ilk başta bunun uzaklıktan kaynaklandığını düşünüp Wi-Fi sinyal güçlendirici aldım ancak hiç bir etkisi olmadı marka modeli bırakıyorum : Xiaomi Mi AC1200

Türknet'e destek talebi oluşturup durumu anlattım, durumun modem devre ısınmasından ve ya bölgesel elektrik dalgalanmalarından oluşacağını söylediler ancak böyle bir sorun yok modemin sıcaklığı normal ve bölgede herhangi bir elektrik voltaj dalgalanması falan yok.

Wi-Fi kanalımı 9. kanala sabitledim ancak fayda etmedi, çoğu boş kanalı denedim ama sorun devam ediyor hiçbiri fayda etmedi, 2.4 Ghz de kullanıyorum
1758398368231.webp
1758398377404.webp

1758398387919.webp

fiberd nasıl tam bilmiyorum ama ben eski evimde kendi dairemdeki kabloyu ayrı çekmiştim binanın hattından ve binaya gelen ana kabloyla birleştirince indirme hızım artmış ve paket kaybı ile gecikmem azalmıştı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,103
Üyeler
183,064
Son üye
bugra34
Geri