Neler Yeni

Alçı sonrası ne olacak

crosyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eyüp celik
Merhabalar serçe parmağımin biraz arkasında çatlak var dendi ve bir aydır alçı bu alçı çıktıktan sonra nasıl bir süreç başlıyor yaşıyan varsa yardımcı olup aklımdakilerj cevapliyabilir mi lütfen alçı çıktıktan sonra elimi oynatabiliyor muyum direkt ve ya eskisi gibi oynatamiyorsam ne kadar süre gerekiyor vesaire ve çatlak için bir ay yeterince cok degil mi arkadaslar bilen varsa yardımcı olursa iyi olur

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,642
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Merhabalar serçe parmağımin biraz arkasında çatlak var dendi ve bir aydır alçı bu alçı çıktıktan sonra nasıl bir süreç başlıyor yaşıyan varsa yardımcı olup aklımdakilerj cevapliyabilir mi lütfen alçı çıktıktan sonra elimi oynatabiliyor muyum direkt ve ya eskisi gibi oynatamiyorsam ne kadar süre gerekiyor vesaire ve çatlak için bir ay yeterince cok degil mi arkadaslar bilen varsa yardımcı olursa iyi olur
Sağ elim alçıda kaldı 1 ay. Alçıyı kendim çıkartıp doktora gittim, ilk başta elimi eskisi gibi oynatamadım, el hareketsizliğe alıştığı için kendim oynatamıyordum bu yüzden psikolojim bile bozuldu, yemek yiyemiyosun üstüne bişey giyemiyosun ihtiyaçlarında çok eksiklik hissediyosun. Elim 10 günde felan eskisi gibi oldu doktor fizik tedavi önerdi ama ben gitmedim kendim hallettim tavsiyeleriyle. O 10 günde kafayı yedim

crosyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eyüp celik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağ elim alçıda kaldı 1 ay. Alçıyı kendim çıkartıp doktora gittim, ilk başta elimi eskisi gibi oynatamadım, el hareketsizliğe alıştığı için kendim oynatamıyordum bu yüzden psikolojim bile bozuldu, yemek yiyemiyosun üstüne bişey giyemiyosun ihtiyaçlarında çok eksiklik hissediyosun. Elim 10 günde felan eskisi gibi oldu doktor fizik tedavi önerdi ama ben gitmedim kendim hallettim tavsiyeleriyle. O 10 günde kafayı yedim
Kırık falan mıydı benim alçıda olan serçe ve yanında ki parmağım umarım bana da böyle olmaz baya kötü bir şey işe de gitmem gerekiyor raporum bitince böyle olursa eyvah

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,707
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
o bir şey değil 2 ay fizik tedavi gördüm 10 gün hiçbirşey değil

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
valla sol dirseğimde parçalı kırık vardı alçıda durdu ameliyat oldu tekrar alçı yaptılar falan fizik tedaviye de gitmedim kolumda çok küçük bir açı kaybı yani tamamen dümdüz açamama oluştu ama okadar küçük ki hiçbir şeyde beni engellemiyor atel hala kolumda bi sorun yok açıkçası üstünden bi 4 yıl geçti ama barfiks bile çekiyorum banamısın demiyor

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,642
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler

crosyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eyüp celik
evde ne yaptığını söyler misin hocam video falansa link atsan bana da lazım olucak gibi duruyor

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,642
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
evde ne yaptığını söyler misin hocam video falansa link atsan bana da lazım olucak gibi duruyor
hocam sol elimden destek alarak sağ elime ve parmaklarıma egzersiz yaptım, önce yavaş yavaş yaptım sonra kademeyi arttırarak.
Mesela orta kademede yemek yemeye çalıştım. Duş alırken sağ elimi kullanmaya çalıştım gibi gibi.
İlk level, sol elinden destek alarak sağ eli hareketlendirmeye çalışmak olmalı kesinlikle, acele etme sadece

crosyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eyüp celik
hocam sol elimden destek alarak sağ elime ve parmaklarıma egzersiz yaptım, önce yavaş yavaş yaptım sonra kademeyi arttırarak.
Mesela orta kademede yemek yemeye çalıştım. Duş alırken sağ elimi kullanmaya çalıştım gibi gibi.
İlk level, sol elinden destek alarak sağ eli hareketlendirmeye çalışmak olmalı kesinlikle, acele etme sadece
peki hocam çok teşekkürler

crosyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eyüp celik
hocam bir şey daha sormak istiyorum peki bunlari yaparken herhangi bir ağzı sızı can yanması oluyor muydu yoksa sadece hissizlik mi vardı cevaplarsan sevinirim

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,642
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
hocam bir şey daha sormak istiyorum peki bunlari yaparken herhangi bir ağzı sızı can yanması oluyor muydu yoksa sadece hissizlik mi vardı cevaplarsan sevinirim
Sadece hissizlik vardı, hissetmeye başlayınca özellikle soğuk havalarda o kırılan yer acayip bi ağrı yapıyor, üzerinden 1.5-2 yıl geçti halen ağrıyor soğukta ve halen eskisi gibi kullanamıyorum.

Top Bottom