Alibaba üzerinden toplu mal getirmek

Ce certificate, Test Reports (EN 71-1, EN 71-2, EN 71-3) bu belgeleri alabildim chatgptye dosya olarak ekledim bunların TAREKS başvurusu için yeterli olduğu söylüyo bi kaç çine ithalat eden şirkete danışdığım zaman türkiyede tekrarlamam gerektiğini söylediler bunların 150k edebileceğinden bahsettiler ve olumsuz sonuçlanabilir sağlıklı bilgi veren gümrük müşaviri veya şirketle henüz iletişim kuramadım.
Baş ağrıtan bir mevzu açıkçası konteyner bazında yapmadıkça mantıklıda olmayabilir.
Burda biraz detaylı anlatmışlar. Gerekli belgeler kısmı biraz can sıkıcı olabilir. Aslında toptan almadan önce o üründen bir tane alıp analiz ettirirsen kabul ederler mi bilmiyorum belki sevkiyata ait tüm ürünleri görüp onlardan rastgele numune de almak isteyebilirler.

Baş ağrıtan bir mevzu açıkçası konteyner bazında yapmadıkça mantıklıda olmayabilir.
Burda biraz detaylı anlatmışlar. Gerekli belgeler kısmı biraz can sıkıcı olabilir. Aslında toptan almadan önce o üründen bir tane alıp analiz ettirirsen kabul ederler mi bilmiyorum belki sevkiyata ait tüm ürünleri görüp onlardan rastgele numune de almak isteyebilirler.
yanlış bilmiyorsam numuneye bile sertifika almak için teste soksam aynı tutarda bi ücret cebimden çıkacak chatgpt cevabı:

TSE Muafiyet ve Dosya İnceleme Ücretleri​

TAREKS kapsamında TSE (Türk Standartları Enstitüsü) muafiyet belgesi veya teknik dosya incelemesi gerekiyorsa, ek ücretler uygulanmaktadır:
  • TSE Muafiyet Belgesi Dosya İnceleme Ücreti: 68.440 TL + KDV.
  • 9 ve 25 Sayılı ÜGD Tebliği, 16 Sayılı Gübre İthalat Tebliği Kapsamı Ürünler Dosya İnceleme Ücreti: 12.955 TL + KDV.
  • Model Sayısına Göre Ek Ücretler:
    • 1-5 model: model başına 2.305 TL
    • 6-10 model: model başına 1.365 TL
    • 11-40 model: model başına 230 TL
    • 41-100 model: model başına 115 TL
    • 101 ve üzeri model: model başına 20 TL.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bundan dolayı şu an öğrenmem gereken şey elimdeki belgelerin yeterliliği danışmanlar veya gümrük müşavirleri elimdeki belgelerin yeterliliğine yüksek bi ihtimal verirse şansımı deniyebilirim

yanlış bilmiyorsam numuneye bile sertifika almak için teste soksam aynı tutarda bi ücret cebimden çıkacak chatgpt cevabı:

TSE Muafiyet ve Dosya İnceleme Ücretleri​

TAREKS kapsamında TSE (Türk Standartları Enstitüsü) muafiyet belgesi veya teknik dosya incelemesi gerekiyorsa, ek ücretler uygulanmaktadır:
  • TSE Muafiyet Belgesi Dosya İnceleme Ücreti: 68.440 TL + KDV.
  • 9 ve 25 Sayılı ÜGD Tebliği, 16 Sayılı Gübre İthalat Tebliği Kapsamı Ürünler Dosya İnceleme Ücreti: 12.955 TL + KDV.
  • Model Sayısına Göre Ek Ücretler:
    • 1-5 model: model başına 2.305 TL
    • 6-10 model: model başına 1.365 TL
    • 11-40 model: model başına 230 TL
    • 41-100 model: model başına 115 TL
    • 101 ve üzeri model: model başına 20 TL.
Şunun için dedim en azından yanacaksa 1 ürün yanardı sadece. Tabii testen geçmezse o labaratuvar ücretide gg olur. Gümrük müşavirlerine danış istersen ne kadar çok kişiden bilgi alırsan o kadar iyi.

evet bende isterdim deneysel bi sipariş düzenlemek ama aynı yere çıkıyor

Alacağın ürünün linki varmı

Benim alış amacım ticari amaçlı buna göz yumulcağını zannetmiyorum 1500 adet kutu sipariş vereceğim baya bi yer kaplıyor alan arkadaş vergiler hariç bi şekilde 30 dolar altı almış da olabilir
şirket kurup o şekilde geçirmen gerek araştır gümrük ödemeleri var baya

Selamlar yaklaşık 3-4 gündür aklıma yatan bir iş modeli için fikir danışmak istedim temu aliexpress üzerinden kendime hobi için lego muadili olan setler alıyordum orjinal legonun 10/1 fiyatına ve bence kalite performans olarak baya iyi alibaba üzerinden istediğim ürünü komik bi rakama buldum satıcı ile iletişime geçtim anlaştım gümrük müşaviri arayışına geçtim konuştuğum bir kaç müşavir çinden oyuncak getiriminin zor olduğundan bahsetti ve az adet getireceğim için gereksiz olduğunu belirtti ama aklıma yatan bi iş olduğu için şansımı denemek istiyorum TAREKS sertifakası gerekiyormuş daha önce böyle bi süreç yaşayan toplu mal getirmiş bi forum kullanıcısı varsa tavsiye fikir verirse sevinirim
Kingo ara sira guncellemelerle bilgilendir bizi. Konunun takipcisiyim. Surecin sonunu merak ettim.

herkesin aklından geçen o mistik düşünce

Evet beyler, konuyu güncellemek gerekirse bir yere varamadım. ChatGPT’nin yönlendirdiği şirketlerle konuştuğumda hepsi lojistik kısma bakıyor; onların yönlendirdiği gümrük müşavirleri de oyuncak kategorisinde olduğu için pek "olur" bakmıyorlar ve hemen danışmanlığa yönlendiriyorlar. İyi bir ihtimal verseler neyse, boşa para yakmak istemiyorum. Elimde CE belgesi, (EN 71-1, EN 71-2, EN 71-3) test raporları var. Yok mu tanıdık, akraba, arkadaş gümrükçü? Bir işe yarıyor mu diye sordurtalım :monkahmm:

Geri