Alıcı fotoğraf makinemi bozdu ve tamir ücretini karşılamıyor

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,742
Olay biraz uzun kısa keseceğim. Detayları spoilerda bulabilirsiniz.

Fotoğraf makinemi alması için biri ile görüştüm (Emlakçı, darphane gibi para basıyor). Fotoğraf makinesine laubali laubali bakarken uyumsuz lens takmaya çalışıp içindeki hassas parçalara zarar verdiler. Ve daha diğer mekanizmada sorun olup olmadıği belli değil. Yalnizca bilinen sorun için servis 3000TL istedi.

Ardından hem almayı hem de masrafını ödemeyi reddedettiler. Bir de bana çıkıştılar. Sanki kendileri bozmamiş gibi "Bu sorunun önceden olmadığını nereden bileceğim", "Artık 10.000'e alırım makineyi (Ben 17500 istiyordum, o 12000 teklif etmişti)" vs. dediler. Zaten başından beri parasıyla övünüp eşyalarımı falan görmüyordu.

Ben ise son paramla almıştım o makineyi küçüklükten beri istiyordum.

Sorum şu: Ya masrafımı karşılasın ya da makineyi satın alsın istiyorum. Ama nasıl bir yol izlemeliyim? Bir cezai yaptırım uygulatamaz mıyım?

Fotoğraf makinesine bakarken uyumsuz lens takmaya çalıştılar. Bu sırada kameranın focusing screen dediğimiz parçası çıktı düştü. Ardından (bezle bile silinmeyen, kargoya verilmeyen hassas parça) bunu elinde ovuşturup toz ve yağ içinde yerine bastırdı (Saniyenin 1/4000'inde açilıp kapabilen bir mekanizma, asla bastırilmaması lazım). Yetmezmiş gibi elini aynaya değdirip toz, yağ ve yapışkan bir şey bulaştırdı ve çıkmıyor. Şimdi vizör ve ekran yağlı, tozlu ve çizik oldu. Üstelik açılıp kapanan mekanizmada bir hasar olup olmadıği belli değil.

Olaylar çabucak oldu dur diyemedim. Ayrıca panikle ne yapacağimı da bilemedim. Ben yalnızdım onlar 5 kişi (2si yaşlı). Ve zaten bana çikıştılar.

Son düzenleme:
Kapalı bir mekanda kontrol ettilerse polis eşliğinde kameralara baktırabilirsin fakat bir şey çıkacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun.

Kapalı bir mekanda kontrol ettilerse polis eşliğinde kameralara baktırabilirsin fakat bir şey çıkacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun.
İşin sıkıntılı tarafı, kendilerinin fotoğrafçı dükkanı var bu işten anlıyorlar sanıyordum. Getirdikleri lensi kontrol etmedim başta. Takamayınca nasıl olmadı deyip elime aldim ve takmaya çalıştıkları yerden çikardım. Parça o sırada düştü. Yani makine benim elimdeyken düştü. Sonradan baktım lensin model numarasına. Kameradan baksak bile bu sıkınti var.

Kamera varmıydı? varsa dava açabilirsin.
Bilmiyorum onların dükkanı. Vardır muhtemelen ama yukarıda dediğim sorun var:
İşin sıkıntılı tarafı, kendilerinin fotoğrafçı dükkanı var bu işten anlıyorlar sanıyordum. Getirdikleri lensi kontrol etmedim başta. Takamayınca nasıl olmadı deyip elime aldim ve takmaya çalıştıkları yerden çikardım. Parça o sırada düştü. Yani makine benim elimdeyken düştü. Sonradan baktım lensin model numarasına. Kameradan baksak bile bu sıkınti var.
Ayrıca avukat vs. masrafı da sıkıntı benim için.

Bu baya sıkıntı, çünkü sen kırmış gibi gözükceksin kamerada.

Makine senin elinde kırıldıysa herifler suçu üstlenmez. Avukatları da vardır onların zaten. Tekrardan geçmiş olsun hocam, para biriktirip tamir etmek sonrasında tekrar satmak daha mantıklı olur galiba.

Makine senin elinde kırıldıysa herifler suçu üstlenmez. Avukatları da vardır onların zaten. Tekrardan geçmiş olsun hocam, para biriktirip tamir etmek sonrasında tekrar satmak daha mantıklı olur galiba.
Aldığimda kırmışlardı zaten ama işte...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkinci el bu yüzden sevmiyorum, birsürü tantana.
Sıfır güncel muadili on binlerce lira hocam. En kötü sıfir makineler 35-40K.

Aldığimda kırmışlardı zaten ama işte...

İşte kardeşim o parça sende gittiyse kameradan bakılsa bile senin elinde kırık olduğu anlaşılmış olacak. Yanlış anlamadıysam olay böyle gerçekleşti yani. Cidden çok talihsiz bir durum.

İkinci el bu yüzden sevmiyorum, birsürü tantana.

Aynen aynen. Herifler bir de dükkan sahibi varlıklı insanlar. Gidip 0 alacaklarına 5-6k az vermek için girdiği olaylara bak.

İşte kardeşim o parça sende gittiyse kameradan bakılsa bile senin elinde kırık olduğu anlaşılmış olacak. Yanlış anlamadıysam olay böyle gerçekleşti yani. Cidden çok talihsiz bir durum.

Aynen aynen. Herifler bir de dükkan sahibi varlıklı insanlar. Gidip 0 alacaklarına 5-6k az vermek için girdiği olaylara bak.
Bir de milyonlarla oyun oynayan bir adamdan bahsediyoruz burada. O masrafı karşılamamak için attıği taklaları, söylediği yalanları görseniz... Benle dalga geçiyor bir de. Sabahtan beri elim titriyor yahu.

Bir de milyonlarla oyun oynayan bir adamdan bahsediyoruz burada. O masrafı karşılamamak için attıği taklaları, söylediği yalanları görseniz... Benle dalga geçiyor bir de. Sabahtan beri elim titriyor yahu.

Doğrudur kardeşim inanırım. O tarz insanlar genelde öyle oluyor işte. Yapacak bir şey yok ne yazık ki. Keşke az daha fiyat düşürüp normal vatandaşa verseydin. :D Varlıklı insanlarla alışveriş yapmak, normal insanlarla yapmaktan hem çok farklı hem de çok zor oluyor.

Forum kuralları gereği rahat konuşamıyorum, yoksa çok ağır şeyler söylerdim. Senin tecrüben yok sanırım dostum çünkü alıcının ayağına gidilmez ikinci elde en önemli kurallardan birisi bu, Alıcı senin istediğin mekana gelir ve özellikle kameralı olmalı, günümüzde o kadar riskli ki ikinci el, forumda kesinlikle ikinci el alışveriş önermiyorum.

Adamlara sinirlendim sana değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,803
Üyeler
184,686
Son üye
Baldiback
Geri