Evet vergilerin durumunu bilmediğim için birazda sormak istedim bu yaz 14 liralık kablo aldım 11 - 12 lira vergi geldi.Türkiyeden 2.el daha ucuza gelecektir. Gümrük vergileri biraz saçma. 5tl lik kılıfa 17tl vergi ödeyen arkadaşım var.
Aliexpress teknoloji olarak şu açıdan sorun yaratır yeni yeni başımıza çıkardıkları vergi sistemi ben çoğu alışveriş'te ürünün üstüne gift yazdırıyorum gümrükte göze takılmaması için şöyle söyleyeyim 10 ürünümden 4 tanesini açmışlardır ve gümrükte patlamıştır ekstra olarak aliexpress ortalama ödeme iade süreci 3 ay olası bir problem yaşadın örn: ekran kartın kırık veya hasarlı geldi çalışmıyor satıcıyla görüşüyorsun diyor ki aliexpress customer service ile görüş süreçleri 3 ay sürüyor beklemek istemezsin..Aliexpress ten bilgisayar toplamak sizce mantıklı mı? Vergilerle birlikte yine türkiye deki hesabı bulur mu?
Sağolasın hocam da o kadar zaman bekleyeceğime zaten çalışır oradaki farkı kapatıp Türkiyeden alırım mantıklı değil mi?Aliexpress teknoloji olarak şu açıdan sorun yaratır yeni yeni başımıza çıkardıkları vergi sistemi ben çoğu alışveriş'te ürünün üstüne gift yazdırıyorum gümrükte göze takılmaması için şöyle söyleyeyim 10 ürünümden 4 tanesini açmışlardır ve gümrükte patlamıştır ekstra olarak aliexpress ortalama ödeme iade süreci 3 ay olası bir problem yaşadın örn: ekran kartın kırık veya hasarlı geldi çalışmıyor satıcıyla görüşüyorsun diyor ki aliexpress customer service ile görüş süreçleri 3 ay sürüyor beklemek istemezsin..
Not: Ekstra paran olduğu zamanlarda çok iyi parçalar çok uygun fiyata denk geliyor şansını denemek için ufaktan kumar oynarsın
Alieexpress gibi bir yerden almanı tavsiye etmem sebebi şu malzemeleri kendin görüp alman senin için daha iyi olur belki gelen parça kargoda kayboldu(benim başıma geldi) yada gelirken hasar alabilir ama vatan dan toplama alabilirsin görüpte almış olursun umarım yardımcı olmuşumdur?Aliexpress ten bilgisayar toplamak sizce mantıklı mı? Vergilerle birlikte yine türkiye deki hesabı bulur mu?
çok garip vergilendirme yaparlar daha da zarara girersin hem bu işin garantisi var alışveriş sonrası hizmeti var bunlarda uçup gitmiş olurAliexpress ten bilgisayar toplamak sizce mantıklı mı? Vergilerle birlikte yine türkiye deki hesabı bulur mu?