aliexpressede baktım ilk alışveriş indirimi dışında ürünler pahalıymış. temudan mı almam mantıklı aliexpressten mi temuda ürünlerin geneli ucuz ama vergi fazla aliexpresste vergi az ama ürünler pahalı ne yapıcam?merhabalar temudan alışveriş yapacaktım fakat 670tl min sepet tutarı istiyor bende vergiyle 700den 1100 TL'ye falan çıkınca vazgeçtim aliexpressde böyle bişey varmı (minimum alışveriş tutarı)?
temuda hangi ödemeler en son gözüküyor sepet toplamı dışındaYok ama Aliexpress'te kargo ücreti fazla çıkmaktadır.
hocam temudan aldığım ürünler kdv ile 1100+ üstü oluyo gümrükte kalır mı?Yok ama Aliexpress'te kargo ücreti fazla çıkmaktadır.
şuan temuda sanarım kargolar bedava. yazıdan anladığım kadarıyla ürünlerin çıplak halini mi 30 euroyu geçmeyecek şekilde alacağım?Temu, 30 euroyu geçerseniz, sizi ödeme aşamasına getirmez zaten. Ürünlerin çıplak ( vergisiz) fiyatını baz alacaksınız. KDV ile 30 euroyu geçebilir, ürün gümrüğe takılmaz. Ancak son değişiklikte sonra kargo ücreti de ürünün fiyatına eklenecek. Yasa yürürlüğe girmeden alışverişi tamamlamanızı tavsiye ederim.
Bu arada Aliexpress, temudan daha kaliteliymiş gibi geliyor bana. Tabi satıcı bazında değişir bu da, genel olarak Aliexpressden aldığım aynı marka kablo, temu ya oranla daha kaliteli.
Aynen öyle.şuan temuda sanarım kargolar bedava. yazıdan anladığım kadarıyla ürünlerin çıplak halini mi 30 euroyu geçmeyecek şekilde alacağım?
aliexpress temuya göre bi tık pahalı geldiği için temudan alacağım sanarım.