Allah kuluna beyinsiz der mi ?

forumda böyle konular açıp milletin kavga etmesini önlemek için bir imama yada tarihçiye sorabilirsin. Ya da direkt din kültürü öğretmenine sor
Forum sahipleri bana üslübumuzu bozmadan felsefe başlığı altında bu tarz konular açmama izin veriyor.Millet kavga ediyorsa moderetörler uyarı veriyor zaten onlara
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen tercümanlığı bırak kardeş. Gördüğün iğrenç tercümanlık. Ve bunun üstünden ahkam kesmeye kalkıyorsun 🤓
Doğrusunu anlatta bilelim dinliyorum.Çoğu çevirmen böyle çevirmiş ?

Yaşar Nuri Öztürk'ün çevirisini oku
YAŞAR NURİ ÖZTÜRK ÇEVİRİSİ ''İnsanlar içinden bazı beyinsizler: "Onları, yönelmekte oldukları kıbleden ne çevirdi?" diyecekler.(Bakara 142) okudum hocam aynısı.?

Forum sahipleri bana üslübumuzu bozmadan felsefe başlığı altında bu tarz konular açmama izin veriyor.Millet kavga ediyorsa moderetörler uyarı veriyor zaten onlara

Doğrusunu anlatta bilelim dinliyorum.Çoğu çevirmen böyle çevirmiş ?

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK ÇEVİRİSİ ''İnsanlar içinden bazı beyinsizler: "Onları, yönelmekte oldukları kıbleden ne çevirdi?" diyecekler.(Bakara 142) okudum hocam aynısı.?
Demek istediğim o değil okuyacaksan bu adamın çevirisini oku ayrıca kaçıncı ayet?

Hocam tüm sureyi okuyup yorum yapmam daha doğru olur fakat ben bu ayette bir anlamsızlık göremedim.
Anlamsızlık şurada.Kusursuz tanrı,kendi yarattığı kuluna beyinsiz diyor.Sanki bir insanmış gibi üstelik kendi yarattığı kuluna argo kullanıyor.?

Anlamsızlık şurada.Kusursuz tanrı,kendi yarattığı kuluna beyinsiz diyor.Sanki bir insanmış gibi üstelik kendi yarattığı kuluna argo kullanıyor.?
Kendi yarattığı kullar arasında olan müşriklere(şirkçilere) bu söylemi söylüyor.Bu beyinsiz kelimesinin anlamını tanrı nezdinde nasıl söyleneceğini biz bilmiyoruz eğer bu nedenle Tanrı Bir söz bir öğüt bir söylemde bulunduğunda bunu anlayabildiğimiz için hemen bunu insana vuruyoruz sence bir tanrı bu ayetteki anlamı nasıl söylese itirazın olmaz?

Çok fazla sorguluyorsun, belki de Müslüman'lık sana göre değildir ki tamamen doğal bir durum.

Bir de İncil, Tevrat ve Zebur oku. Farkları karşılaştır kendi aranda, en mantıklısına yönel.

Çok fazla sorguluyorsun, belki de Müslüman'lık sana göre değildir ki tamamen doğal bir durum.

Bir de İncil, Tevrat ve Zebur oku. Farkları karşılaştır kendi aranda, en mantıklısına yönel.
Sizin bu konuya cevabınız nedir onu merak ediyorum

Arkadaşlar Allah kendi yarattığı kuluna,neden hakaret kötü söz argo kullanır, insani hisler (sinirlenip plan yapıp ,öç/intikam almak) kusursuz yaratıcıda nasıl olur ?

İnsanlardan bazı BEYİNSİZLER “ Yöneldiğiniz kıbleden sizi çeviren nedir ? (Bakara 142)

Yasak olan şeyleri yapmakta diretenleri de “ AŞAĞILIK MAYMUNLAR olun ” diyerek ceza verdik (Araf 166)

Ey iman edenler! müşrikler bir PİSLİKTİR (Tevbe 28)

Böylece bizi ÖFKELENDİRİNCE onlardan ÖÇ aldık, hepsini suda boğduk.(Zuhruf55)

Ayrıca bugün israil gazze masumlar ne halde görüyorsunuz,firavunun bile etmediği zulmu masum halka uyguluyorlar.Allah ozaman öfkelenip intikam alıyordu
şuan niye almıyor ?
Bro uğraştırma çıkıyosan çık ya. Kasma o kadar

Bro uğraştırma çıkıyosan çık ya. Kasma o kadar
Ne demek uğraştırma.Din gibi önemli bir meseleyi hayatımın 60 yılına sorgulamadan araştırmadan pat diye inanmak mantıklı mı sence.Sen okudun mu kuranı türkçe koskoca seni yaratan allah sana kitap göndermiş açıp bakıp okudunmu bana ne diyor diye.?Sence yaratan anadan babadan direk inanan insanı mı tercih eder sorgulayıp araştırıp öyle inananı mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,965
Üyeler
185,008
Son üye
toramanjnr
Geri