Allah'ın görüşlerine katılmıyorum.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
İslam'dan bihaber kişiler sorumlu tutulmayacaklar zaten. Bu da her yerde geçer, öyle zor ulaşılabilir bilgiler değil bunlar. Allah'ın herkesi eşit bir şekilde yarattığı hakkında bir iddiası da yok. Eğer herkes eşit olsaydı peygamber İslam'ı tebliğ etmeye gittiğinde taşlanmışken ben burada sigara ve maden suyu içerek bu yazıları yazıyor olmazdım. :D Yani böyle bir iddia olsa bile başta sahabeler ve peygamber itiraz ederdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu herkesin eşit yaratılmadığı iddiasını değerlendirecek olursak yine kötülük problemine gider. Dediğim gibi bunu da herkes farklı yorumluyor. Ben kendimi tatmin edecek bir yorum görmedim henüz, kolay çözülebilecek bir şey olsaydı Antik Yunan döneminde çözerlerdi herhalde.
İslamdan bihaber kişileri sorumlu tutmaması zaten adaletsizlik oluyor belki ben pakistan, bangladeş gibi sokağa sicilan bir ülkede yaşamaktansa refahlı bir ülkede yaşayıp sorumlu tutulmamak istiyorum? Bu ne saçma bir adalet böyle ki %100 gerçek mi o bile belli değil

Öncelikle senden başka inanan insanların inançlarına saygı duyacak şekilde konu açmalısın. İnanmayabilirsin ama Hüseyin Mehmet der gibi konuşmak etik değil.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri