Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 20
Dahası
Evdeki en sevdiğin eşyayı, tabloyu yazabilirsin, evle ilgili küçük bir anını anlatabilirsin... Aklıma bu kadar geldi şimdilik.Merhaba arkadaşlar almanca konuşma sınavı için kendi evimizi anlatma konusu verildi. Konuşma süremiz en az 1 dakika ve 20 cümle olmak zorunda. Metin 16 cümle oldu. Aklıma başka bir şey gelmedi. 4 cümle için yardımcı olabilecek var mı?
Bitiriş cümlesi yazabilirsin. Almancam iyi değil sen çevir. Bu benim evim. Evimi seviyorum ama biraz küçük (burası değişebilir salladım). Konuşma olacak demişsin bir de "Dinlediğiniz için teşekkürler" ekle en sonuna. Evin odalarına geçmeden önce "Evim 3+1" ekle.
İkinizede çok teşekkür ederimEvdeki en sevdiğin eşyayı, tabloyu yazabilirsin, evle ilgili küçük bir anını anlatabilirsin... Aklıma bu kadar geldi şimdilik.
Tamamdır teşekkür ederim 11.sınıfım.Bence kısaca odalarda bulunan eşyalardan bahset. Anladığım kadarıyla 11.sınıfsın ve ders kitabında çoğu eşya var
Kendi odanda bulunan eşyalardan ve salonda yatak odasında vs. bulunan eşyaları kısaca geç tamamla
Teşekkür ederim.bilgim yok bu konu da ama yazamadan duramacağım çok güzel yazıyorsun
Çok teşekkür ederim. Pazartesi günü konuşma sınavı var 100 puanın 25ini burdan alıcaz.Du nennst zu oft "mein Haus oder meine Wohnung" das bedeutet dieses mein solltest du nicht öfters anwenden.
Anstatt mein , solltest du lieber :
Das Apartment ist 8 Stöckig und im dritten Stock wohnen ich.
ein anderes Beispiel für dich :
Die Wohnung ist ziemlich groß und die Räumlichkeit bzw. die Aufteilung ist sehr groß und angenehm.
benden sana kücük bi düzeltme olsun.
tam seni etiketliycektim gelmişsin bileDu nennst zu oft "mein Haus oder meine Wohnung" das bedeutet dieses mein solltest du nicht öfters anwenden.
Anstatt mein , solltest du lieber :
Das Apartment ist 8 Stöckig und im dritten Stock wohnen ich.
ein anderes Beispiel für dich :
Die Wohnung ist ziemlich groß und die Räumlichkeit bzw. die Aufteilung ist sehr groß und angenehm.
benden sana kücük bi düzeltme olsun.
Und im dritten Stock wohne ich olacak amaund im dritten Stock wohnen ich.
Ha yok hocam bu karalama kağıdı hızlı yazdım bunu temize çekip hocaya vericem.Konuşurken sorun olmaz ama Stöcke büyük, Zimmer büyük bide çoğul olduğundan Zimmern. Wohnzimmer da büyük.