Neler Yeni

Almanya bile LibreOffice kullanıyor

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Adsız tasarım.png

Almanya'nın Münih şehri 2005'ten 2013'e bir dönüşüm gerçekleştirdi ve tamamlandı. Bu dönüşüm Linux'a geçişti. Ofis paketini de MS Office'ten LibreOffice'e geçirmekti. Tek amaç var: ABD'ye para kaptırmamak.
Daha sonrasında Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaleti, Windows ile çalışan 25.000 bilgisayarın açık kaynaklı Linux'a geçirileceğini açıkladı. Bu planın ilk adımı ise, Microsoft'un Office'ini terk edip LibreOffice'e geçiş olacak. (2021)
Bu dönüşümden sorumlu Jan Philipp Albrecht, geçen ay verdiği bir röportajda, bu adımla ilgili daha ayrıntıları paylaşmıştı. Açık kaynağa geçişin ana nedenlerinden birinin lisanslama maliyeti olduğunu söyleyen bakan, ayrıca açık kaynağın daha fazla esneklik de sağlayabileceğini belirtti.
Daha sonrasında kurumlar bile LibreOffice'e geçerken sana ne oluyor ey Türk genci! En sağlam ofis paketi MS'miş. Görende sanacak sayfalar dolusu analiz yapıyor. Peh!
Çok mu serttim burada gereksizce? Aman neyse önemli değil.

Son olarak aşağıya libreoffice indirme linkini bırakıyorum (Windows, MacOS) (Linux'a gerek yok çünkü zaten kurulu geliyor)

1665202515656.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

1665201787104.png

1665201841510.png

@James Gg @MematiBaş🚬 Yeni resimler ekledim isterseniz bi bakın.

Son düzenleme:

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Alıntıyı görüntüle
Almanya'nın Münih şehri 2005'ten 2013'e bir dönüşüm gerçekleştirdi ve tamamlandı. Bu dönüşüm Linux'a geçişti. Ofis paketini de MS Office'ten LibreOffice'e geçirmekti. Tek amaç var: ABD'ye para kaptırmamak.
Daha sonrasında Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaleti, Windows ile çalışan 25.000 bilgisayarın açık kaynaklı Linux'a geçirileceğini açıkladı. Bu planın ilk adımı ise, Microsoft'un Office'ini terk edip LibreOffice'e geçiş olacak. (2021)
Bu dönüşümden sorumlu Jan Philipp Albrecht, geçen ay verdiği bir röportajda, bu adımla ilgili daha ayrıntıları paylaşmıştı. Açık kaynağa geçişin ana nedenlerinden birinin lisanslama maliyeti olduğunu söyleyen bakan, ayrıca açık kaynağın daha fazla esneklik de sağlayabileceğini belirtti.
Daha sonrasında kurumlar bile LibreOffice'e geçerken sana ne oluyor ey Türk genci! En sağlam ofis paketi MS'miş. Görende sanacak sayfalar dolusu analiz yapıyor. Peh!

Son olarak aşağıya libreoffice indirme linkini bırakıyorum (Windows, MacOS) (Linux'a gerek yok çünkü zaten kurulu geliyor)

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

İngilizce anlasak bide ortaokul 6 seviyesi benim İngilizcem

Az biraz sakin

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Windows’un kullanımı oldukça basit olduğu için genel olarak herkes kullanıyor değişiklikliliğe çok gerek var mı bilmem

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İngilizce anlasak bide ortaokul 6 seviyesi benim İngilizcem
Çevireyim:
1.fotoğraf: Ben tüm makinelerimde LibreOffice geçtim ve MS Office'i özlemiyorum. Ufak farklılıklar olsa da genelde aynılar. Güçlüdür.
2.fotoğraf: Binlerce okul, hükümet, organizasyon, holding LibreOffice'e geçti. Evet LibreOffice MS Office'in yerine geçebilir.

Windows’un kullanımı oldukça basit olduğu için genel olarak herkes kullanıyor değişiklikliliğe çok gerek var mı bilmem
Linux daha basit aslında. Hem konu Linuıx değil LibreOffice.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
Çevireyim:
1.fotoğraf: Ben tüm makinelerimde LibreOffice geçtim ve MS Office'i özlemiyorum. Ufak farklılıklar olsa da genelde aynılar. Güçlüdür.
2.fotoğraf: Binlerce okul, hükümet, organizasyon, holding LibreOffice'e geçti. Evet LibreOffice MS Office'in yerine geçebilir.

Linux daha basit aslında. Hem konu Linuıx değil LibreOffice.
Çıktı çıkarmak istesem bütün kırtasiyeler de Microsoft var nasıl çıktı çıkarcam libreoffice olarak flasha atsam götürsem olmicak

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cidden linux ve libre reklam basmış sanki
Ne reklamı yaw benim kendi öz irademle açtığım konular.

Çıktı çıkarmak istesem bütün kırtasiyeler de Microsoft var nasıl çıktı çıkarcam libreoffice olarak flasha atsam götürsem olmicak
Ney? Cümleni tam anlamadım ama LibreOffice .docx .pdf xlsx .pptx gibi MS Office dosya türlerini destekliyor.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe

Ney? Cümleni tam anlamadım ama LibreOffice .docx .pdf xlsx .pptx gibi MS Office dosya türlerini destekliyor.
Destekliyorsa sorun yok dediğim şey şuydu ben evde dosyamı libreoffice yapıp çıktı çıkarmaya gittiğimde bana bu dosya çıktı olmuyor demesinler diyorum

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy

yok hocam bu ara her yerde görmeye başladığım için söyledim

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Pardus tarafından fonlandın mı yoksa banamı öyle geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,734
Üyeler