Almanya'nın Münih şehri 2005'ten 2013'e bir dönüşüm gerçekleştirdi ve tamamlandı. Bu dönüşüm Linux'a geçişti. Ofis paketini de MS Office'ten LibreOffice'e geçirmekti. Tek amaç var: ABD'ye para kaptırmamak.
Daha sonrasında Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaleti, Windows ile çalışan 25.000 bilgisayarın açık kaynaklı Linux'a geçirileceğini açıkladı. Bu planın ilk adımı ise, Microsoft'un Office'ini terk edip LibreOffice'e geçiş olacak. (2021)
Bu dönüşümden sorumlu Jan Philipp Albrecht, geçen ay verdiği bir röportajda, bu adımla ilgili daha ayrıntıları paylaşmıştı. Açık kaynağa geçişin ana nedenlerinden birinin lisanslama maliyeti olduğunu söyleyen bakan, ayrıca açık kaynağın daha fazla esneklik de sağlayabileceğini belirtti.
Daha sonrasında kurumlar bile LibreOffice'e geçerken sana ne oluyor ey Türk genci! En sağlam ofis paketi MS'miş. Görende sanacak sayfalar dolusu analiz yapıyor. Peh!
Çok mu serttim burada gereksizce? Aman neyse önemli değil.
Son olarak aşağıya libreoffice indirme linkini bırakıyorum (Windows, MacOS) (Linux'a gerek yok çünkü zaten kurulu geliyor)
Ana Sayfa | LibreOffice Özgür Ofis Yazılımı - LibreOffice Özgür Ofis Yazılımı
LibreOffice ana sayfası, ofis takımı, indir, açık kaynaklar, açık kaynak, özgür yazılım, LibreOffice, ücretsiz yazılım
tr.libreoffice.org
Mesaj otomatik birleştirildi:
LibreOffice Migrations - The Document Foundation Wiki
wiki.documentfoundation.org
@James Gg @MematiBaş🚬 Yeni resimler ekledim isterseniz bi bakın.
Son düzenleme: