vergiler kesiliyor hocam muhtemelen o paradan 2500 euro fln kalıyorEn iyi RTX 3090ti dizilir o parayla, o ülkede
Yeegenim bak ben Almanya'da yaşiyom bak buranın ekonomisi kötü her ay zam yapıyoar asgari ücrete. Tamam mark(para birimi) zamanında ekonomi iyiydi ne zaman euro ya geçtik sürekle enflasyon altında ezilmeye başladık. Tamam yani benim 3 motorum 2 arabam 5 tanede evim olabilir ama ekonomi kötü işteAlmanya'da Federal Meclis, asgari ücreti saatte 12 euroya yükselten yasa tasarısını kabul etti. Ülkede yıl başında 9,82 euroya olarak belirlenen saatlik asgari ücret, temmuzda 10,45 euroya, ekimde ise 12 euroya yükseltilecek. Böylece asgari ücret 1 yıl içinde 3 kez zamlanmış olacak.
KAYNAK: https://www.haberler.com/ekonomi/saatlik-ucreti-12-euroya-cikardilar-almanya-da-1-14992008-haberi/
Almanya ve çoğu Avrupa ülkelerinde saatlik çalışma ücreti vardır. Mesai saati dışında çalışırsanız ek olarak para alırsınız.Asgeri ücret artırmak iyi bir şey değildir Almanya yanlış yaptı bence.
Gelişmiş ülkelerde genellikle asgeri ücret çalışanlar fakir insanlar oluyor ve bunlar zaten azınlık diye biliyorum.Almanya ve çoğu Avrupa ülkelerinde saatlik çalışma ücreti vardır. Mesai saati dışında çalışırsanız ek olarak para alırsınız.
Asgari ücreti evsizlere, durumu olmayanlara veriyorlar.
Almanyada 8-9 saat üstü çalışan birisi overtime ücreti alır 3960 değil 4500 Euro'ya felan denk gelir bu ücretLAN YALNIŞ GÖRMÜYORUM DEĞİL Mİ? Full time çalışan birisinin aylık maaşı:
Alıntıyı görüntüle
Şöyle düşünün.LAN YALNIŞ GÖRMÜYORUM DEĞİL Mİ? Full time çalışan birisinin aylık maaşı:
Alıntıyı görüntüle
Eğer monitörün falan varsa mac mini bakabilirsin. pt'deki eğitim indirimleri ile güzel fiyata geliyor.Almak istiyorum. Ama çok pahalı be burada. Taksitle alma fikrindeyim.
önemli olan alım gücünü(refahı) artırmak gerekirAsgeri ücret artırmak iyi bir şey değildir Almanya yanlış yaptı bence.
30 gün günde 11 saat çalışmaya o para az bile bence…LAN YALNIŞ GÖRMÜYORUM DEĞİL Mİ? Full time çalışan birisinin aylık maaşı:
Alıntıyı görüntüle
Adam 30 gün tatilsiz 11 saat mesaiyle mi çalışacak?LAN YALNIŞ GÖRMÜYORUM DEĞİL Mİ? Full time çalışan birisinin aylık maaşı:
Alıntıyı görüntüle