Neler Yeni

Almanyayı Sürekli Kötü Gibi Göstermeye Çalışanlar

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
artık bizi 1.dünya ülkeleri ile kıyaslamayı kesin bizi mısır'la türkmenistan'la ,romanya,bulgaristan gibi ülkeler ile kıyaslayın askeri olarak öndeyiz nerdeyse zaten
Romanya gibi doğu Avrupa, Balkan ülkelerinin ekonomileri bizden daha iyi diye biliyorum. Acaba Bulgaristan'ta da var mıdır "bizi Almanya ile değil Türkiye ile falan kıyaslayın zaten ekonomimiz çok daha ileride" falan diyen merak ettim şimdi, onlar kendilerini hangi ülke ile kıyaslıyor acaba?
Bu arada Türkmenistan ile kıyaslanacak kadar kötü durumda olduğumuzu zannetmiyorum.

Impe

80+ Silver
Burada da ırkçılık var sadece Almanya'da yok ki.
aynen kürtlere ırkçılık yapılıyor onlarda insan değilmiş gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Rambo_87 vardı almanya iyi derdi nerde onun gibileriii

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hilal Kilinc
Merhaba, bu konuya görünce bende bilgimi deneyimimi katmak istedim.

Ben almanyada yasiyorum ve yalniz türkiyeyede gezdim. Ilk makaleyi okuyunca sonuna kadar hak veriyorum. Buna birsey diyemem.
6. Sayfada biri 2400net kazaniyorlar, 400euro esyali ev tutuluyor dedi, bu cümleye hic dogrulamiyorum.

Ben Isletme enformatigi okudum, ve ilk isverenim bana 3300Euro para verdi, ve elime 2000Euro kaldi.
Münihde bi 1 odali ev 2015den bahsediyorum, 700Eurodan asaga bulamadim. Su, Elektrik, Gaz, Cöp parasi, televizyon vergisi 1000Euro minimum. böylelikle baskasinin evinde "oda" aradim. Sicak 700 Euroya buldum. Elime geri kalan para 1600 Euro.

Üniversite zamaninda bana Bafög diye bi burs verdiler aylik 700Euro. 700Euronun yarisi borc, tam 4 senede bitiremedim 5 senede bitti okulum. burs yetmedi tabi, bi bankadan ögrenci kredisi cektim. Toplam toplam 8 sene 400Euro taksit ödemek zorundaydim.
1600Eurodan kaldi 1200 Euro.
simdik münihde otobüse, sbahn(metro) gibi seylere binmek icin ve isyerine gidebilmek icin aylik otobüskarti gibi birsey aldim: 60Euro aylik buna ödedim.
Isyerinde yemek yemek 120Euro ayda. Isyeri bana bedava yemek vermiyor. Kendin ödemek zorundasin. Kaldi geriye 1020Euro.
Yemek alisverisleri 250Euro. Ama herseyimde oluyor. Et, balik ne var yoksa iste. (kaldi 770Euro)
Özel ihtiyacim 50Euro olsun. Kuaförüm 100Euro. (620 Euro)
Geri kalanda disarda yemek yemek, restorana gitmek, gezmek tozmak.
Münihde arabam yokdu, oyüzden saymadim.

Bunlari saydim ama ben dayanamadim münihden kactim. Cünkü 700Euro baskasinin yaninda kaliyordum. Kendime bir ufak daire tutmak icin 1000/1100Euro gözden cikarmam gerekiyordu.

Bazen türkiyede birinden almanyada birisi 3500net para kazaniyor dedigi zaman, benide ise alin o zaman bende geliyim calisiyim diyorum. Ister Berlin, Münih, Frankfurt farketmiyor. 3000/3500Euroluk islere malesef girmek o kadar kolay degil. En azindan benim icin öyle :(

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,413
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

Ben almanyada yasiyorum ve yalniz türkiyeyede gezdim. Ilk makaleyi okuyunca sonuna kadar hak veriyorum. Buna birsey diyemem.
6. Sayfada biri 2400net kazaniyorlar, 400euro esyali ev tutuluyor dedi, bu cümleye hic dogrulamiyorum.

Ben Isletme enformatigi okudum, ve ilk isverenim bana 3300Euro para verdi, ve elime 2000Euro kaldi.
Münihde bi 1 odali ev 2015den bahsediyorum, 700Eurodan asaga bulamadim. Su, Elektrik, Gaz, Cöp parasi, televizyon vergisi 1000Euro minimum. böylelikle baskasinin evinde "oda" aradim. Sicak 700 Euroya buldum. Elime geri kalan para 1600 Euro.

Üniversite zamaninda bana Bafög diye bi burs verdiler aylik 700Euro. 700Euronun yarisi borc, tam 4 senede bitiremedim 5 senede bitti okulum. burs yetmedi tabi, bi bankadan ögrenci kredisi cektim. Toplam toplam 8 sene 400Euro taksit ödemek zorundaydim.
simdik münihde otobüse, sbahn(metro) gibi seylere binmek icin ve isyerine gidebilmek icin aylik otobüskarti gibi birsey aldim: 60Euro aylik buna ödedim.
Isyerinde yemek yemek 120Euro ayda. Isyeri bana bedava yemek vermiyor. Kendin ödemek zorundasin. Kaldi geriye 1020Euro.
Yemek alisverisleri 250Euro. Ama herseyimde oluyor. Et, balik ne var yoksa iste. (kaldi 770Euro)

Bunlari saydim ama ben dayanamadim münihden kactim. Cünkü 700Euro baskasinin yaninda kaliyordum. Kendime bir ufak daire tutmak icin 1000/1100Euro gözden cikarmam gerekiyordu.

Bazen türkiyede birinden almanyada birisi 3500net para kazaniyor dedigi zaman, benide ise alin o zaman bende geliyim calisiyim diyorum. Ister Berlin, Münih, Frankfurt farketmiyor. 3000/3500Euroluk islere malesef girmek o kadar kolay degil. En azindan benim icin öyle :(
Hocam münih çok büyük bir şehir değil mi? Büyük şehirlere gitmeyin diyorlar.

smsísmαíl

80+ Silver
benim babam almanyada domatesi 10 euroya aldıklarını sanıyor

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Sürünmeye devam.Her sabah kalkıp üzülmeye devam.Her sabah kalkıp dünyaya yönetenlere sövmeye devam.Kısacası boş hayaller kurmaya devam.

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Alıntıyı yaptığım konu: https://donanimarsivi.com/forum/konu/intel-core-i3-10100f-islemci-geliyor.161163/page-2
Konunun okunması süresi sadece 5 dk.'dır.

Konuda Türkiye'yi kötülüyorum gibi anlaşılmasın, Türkiye'yi seviyorum, Türk olmayı da seviyorum ancak Almanya ile denk değiliz, sadece onu açıklığa kavuşturmak istedim.

Furkan Aslan: "Almanyada 3800 euro aylık maaş alan birinin eline net olarak vergiler gidince 2300 euro kalıyor. 35m2 ev 1000 euro aylık kira. Kalan kaç? 1000 euro falan. Taksitle anca."
3800Euro dan 2300 kalıyor diyor.

Almanyada gelir vergisi:
Alıntıyı görüntüle
3800 Euro maaş alan birisi yıllık 45.000Euro maaş alıyordur yani sadece yüzde 14 gelir vergisi ödemektedir. Yani bu da sadece 532 Euro yapar, adamın cebine giren para 2300Euro değil 3300 Euro olacaktır.
Şimdi demeyin "Ama sağlık sigortası ühhüüüüü" falan, TR'de de boru gibi alıyorlar onları.

Maryo: "işte anlayamıyorlar eğer iyi bir mühedissen işin maaşin iyise oradaki rahatın ayısı olur zaten"
İyi bir mühendis, ne kadar maaş alıyordur? 20.000TL diyelim, değil mi? Benim babam aylık 23.000TL civarı maaş almaktadır ve aylık (yanlış hatırlamıyorsam) 17-18.000TL gibi bi para geliyordu. Alttaki tabloya göre yüzde 35 oranında vergi vermektedir. Tabi tablo Almanya tablosu kadar basit olmadığı için net bir hesap yapmayacağım isteyen yapabilir.

Türkiye'de gelir vergisi:
Alıntıyı görüntüle
22.000TL maaş alan biri aylık 7.000TL civarında gelir vergisi öder (net değildir).
20.000TL maaş alan Mehmet aylık 15.000TL kazanıyor diyelim. (İsteyen net hesaplayıp söylesin)

Tamam şimdi orada kıytırık bir üniversiteden mezun olmuş Hans aylık 3300Euro alıyorken tek bir aylık maaşı ile her şey dahil "High-End" PC dizebilir. TR'de ilk 10.000 ile alan bir Üniversite'de okuyan Mehmet ise yaklaşık 10-8 yıllık deneyimi sonucu kazanabildiği 15.000TL lik maaşı ile sadece RTX 3090 alır. Yani o kadar. Hans High-End PC sistem dizerken bizim Mehmet anca 3090 alıyor.
Birisinin hayatında pek başarılı olamayan bir Bilgisayar mühendisi iken diğerinin ise her yıl derece üstüne derece katıp yıllarda deneyim ile maaş aldığını unutmamak lazım.

Şimdi hadi gelin araba alalım:
Hans bir BMW 420i Coupé(2.0)'i ortalama 45.000+ Euro'ya alabiliyor. Yani bu adam akıllı üniversite bile okuyamayan Hans sadece 13 ay çalışarak bir BMW 420i Coupé alıyor.
Bizim gençliğini yaşayamamış, hayatı çalışmak ile geçen Mehmet ise yine BMW 420i Coupé(2.0)'i 919.000+TL'ye alıyor. yani 61 ay çalışması gerekiyor. Ulan bu Mehmet zaten 25-30 yaşına kadar köpek gibi çalıştı Hans yata yata geldi ama olsun Mehmet'in biraz daha çalışması lazım.

Klasik "Ama orada ambulansa ayak atınca 1000 dolar giriyor yaow", "ama orada her üniversite çok pahalı" falan da diyemezsiniz çünkü Almanya bir sosyal devlet ve Almanya'nın ne kadar sağlık sistemi ve eğitim sistemi hakkında ne kadar iyi olduğunu söylememe gerek yok.

Her şey para mı be? Değil.

Almanya'da her haber açtığınızda birbirine ilk okullu gibi hakaret eden siyasi "lider"leri göremezsiniz. Almanya'da haberleri açtığınızda her gün istisnasız bir tecavüz, taciz, cinayet haberleri görmezsiniz. Almayan'da adalet vardır, TR'de ise Soma'daki kazadaki maden işçilerinin yakınları hala daha haklarını alamadılar. Almanya'da yeteri kadar gelirin yoksa devlet sana sahip çıkar, TR'de? Almanya'da genelde daha iyi altyapı vardır, Almanya'da trafikte saygı vardır, Almanya'da parasızlıktan intihar edenleri göremezsiniz, Almanya'da stres çok daha azdır, Almanya'dakiler çok daha mutludur, Almanya'da sokaklar temizdir, Almanya'da şehir düzeni vardır, Almanya'da öyle herkes asgari ücret ile çalışmaz. (Avrupa'da en fazla asgari ücretli çalışan oranı Türkiye'de)
Asgari ücret ile ilgili bi de şu videoyu bırakmak istiyorum:
Almanya'da doğan Türk kökenli Alman canlı yayında bir kargo firmasında sadece kargoları paketleyerek bile asgari ücretten daha fazla kazandığını söylüyor. TR'de ise üniversite mezunlarını bile asgari ücret ile çalıştırmaya çalışıyorlar.

Ayrıca şöyle güzel bi örnek vardır: Almanya'da asgari ücretle çalışan Thomas dünyanın her yerine kazandığı Euro ile gidebilir. TR'de ise anca Kuzey Kıbrıs'a gidersin Türk vatandaşlığın ile, ya da Japonya'ya bi uçak bileti alırsın ama o kadar gidip gezemezsin asgari ücretle.

Yani bu liste böyle uzar gider, olay sadece ekonomik de değildir. Bir hata ya da eksik varsa söyleyin, düzelteyim.

@Maryo @Furkan Aslan @Shimada Sensei @hocam o iş öyle değil
Onların taharet musluğu yok ve patates soğanı taneyle alıyorlar.(!)

firatbey

80+ Silver

Bu mesaj bu konuyu açanlara yeter :)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,523
Üyeler
161,078
Son üye
Lawuente
Top Bottom