Alt tab atarken PC donuyor

GolgeMesa

80+
Reaksiyon skoru
2
Ne olduğu fark etmiyor ama bazen Alt-Tab atarken donuyor. PC Windows tuşu ile sağ alttan masaüstüne dönünce düzeliyor.

PC komple mi donuyor yoksa ekranda görüntü buglanıp kalıyor mu?

win 11 ise bende aynı sorunu yaşıyorum. çözemedim.

Nvidia ise ekran kartın bu ayarı ekran kartın seç farkı göreceksin. Yeniden başlatmayı unutma.

Ekler

• 1767541007003.webp
    1767541007003.webp
    49.9 KB · Hit: 20
Bende de alt+tab atarken sapıtıyordu. ChatGPT önerisiyle çözdüm aslında. Ek olarak Windows'un donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması özelliğini de kapatmıştım böyle düzeldi.
  1. Not Defteri aç
  2. Bunu aynen yapıştır:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
"OverlayTestMode"=dword:00000005

1. Dosya adı: mpo_kapat.reg
  2. Çalıştır → Onayla
  3. Restart

📌 Geri almak istersen:

• Aynı anahtardaki OverlayTestMode değerini sil → restart

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
PC komple mi donuyor yoksa ekranda görüntü buglanıp kalıyor mu?
Nvidia ise ekran kartın bu ayarı ekran kartın seç farkı göreceksin. Yeniden başlatmayı unutma.
Kusura bakmayın finallerden dolayı bakma fırsatım olmadı nvidia denetim masasında ayar otomatik olarak gözüküyordu elle seçtim. Ve görüntü donuyor evet artık sadece alt tab ile sınırlı değil gibi. Eğer tekrar yaşarsam durumu not defteri ile olanı yapacağım. Teşekkürler cevaplar için.

Ne olduğu fark etmiyor ama bazen Alt-Tab atarken donuyor. PC Windows tuşu ile sağ alttan masaüstüne dönünce düzeliyor.
Multiplane overlay yüzünden bu sorunu yaşıyorsun. Nvidianın kendi yardım sayfasında resmi olarak paylaşıldı bunu kapatmak için reg dosyası ordan indirip çalıştırın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,549
Üyeler
187,697
Son üye
yuvkoa
Geri