Neler Yeni

Alt yapım 68 MBPS destekliyor bana gelen hız 79?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,489
İsim
Hakanbey
Bende internetim kötü diye isyandaydım :)

1684516159101.png

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Yunus
Arkadaşlar Türktelekom kullanıyorum abonelik yeniledim.Alt yapımın maksimum 68 destekleyeceğini söylediler 75 mbpslik pakete geçebilirmişiz en yüksek.100 mbpsye izin vermiyormuş sistemleri.Türknet'te 75 mbps geçebilirsiniz 100 mbpsde port yok dedi.Biz de türktelekomla sözleşme yeniledik.Fakat alt yapım 68 destekliyor ve bana gelen hız 79, ulaşabileceğim en yüksek hız ise 95 modem arayüzünde gösterdiğine göre.Bu nasıl oluyor biri bana açıklayabilir mi? Alt yapımın 68 destelediğini söylediler ve evime gelen hız 79 ulaşabileceğim hız 95?

Aktif olduğun bölgedeki gelen hız çıkan hıza oranla hesaplanıp sisteme yazılıyor.

Örneğin 100 Mbps gelip 10 port varsa max hızın 10 olarak sisteme girilir.

Fakat 10 portun 8i dolu ise 100/8 olarak işleme alınır ve yaklaşık 13 hız alırsın.

Yani sana söylenen max hızı dikkate al anlık olarak hız artışı sağlanabilir.

Arkadaşlar Türktelekom kullanıyorum abonelik yeniledim.Alt yapımın maksimum 68 destekleyeceğini söylediler 75 mbpslik pakete geçebilirmişiz en yüksek.100 mbpsye izin vermiyormuş sistemleri.Türknet'te 75 mbps geçebilirsiniz 100 mbpsde port yok dedi.Biz de türktelekomla sözleşme yeniledik.Fakat alt yapım 68 destekliyor ve bana gelen hız 79, ulaşabileceğim en yüksek hız ise 95 modem arayüzünde gösterdiğine göre.Bu nasıl oluyor biri bana açıklayabilir mi? Alt yapımın 68 destelediğini söylediler ve evime gelen hız 79 ulaşabileceğim hız 95?
Çok fazla bu sorunları yaşayan birisi olarak şunları söylemeliyim;

+ Benim konumumda ''95 mbit'' altyapımın desteklediği yazıyor
+ Bütün dış ve iç kabloları yenileyip denediğimde ''75 mbit'' pakette 27mbit'leri ancak görüyor o da kablolu şekilde.
+ Kablosuz modemin hemen dibinde 17-18 mbit ancak görüyor.
+ Bir alt kattan 12-13 mbit görüyor ''vdsl2'' modemle ( modemle alakası yok bu arada, altyapıyla alakalı )
+ Yine yeniden hızı ( paketi ) 24mbite düşürdük ve bana en azından bu hızı alabileceğimi ve ''upload'' da en az 8 mbit destekleyeceğini söylediler.
+ Hiçbir değişiklik olmadı 48 saat sonra sağlıklı test ettim ( her anlamda )
+ Sonuç olarak ''ekiplerin'' bende numarası vardı mesaj attım ve dönüş yaptı sağolsun, her yazdığımda da dönüş yapıyor ( İstisna )
+ Kablolarda kopukluk olduğu anlaşılmış ve bu konu için ekiplerin ''test'' edip kablonun kopuk olduğu noktayı yenileyeceklerini söylediler.
+ Abimin ''limited'' şirketi dolayısıyla ''kararım'' - ''metro simetrik'' internet açtırmaktır.
+ Bunu da konutlarımız işleyişe geçtiği zaman zaten ''yüksek'' bağlantı yapmak zorunda olduğumuzdan dolayı karalaştırmış olduk.

Sonuç olarak;

Bazen ''altyapının'' desteklediğinin ''üstüne'' de çıkabilir ''altına'' da inebilir. Tamamen altyapıyla senkronize çalışan durumlar bunlar.
Gel gelelim, 95 mbit'i desteklese de ''100mbit''lik paketi alamıyorsun o konuda da şöyle bir sorun oluyor; paket 95 üstü olduğundan mütevellit kopmalar ve takılmalar, kararsızlıklar oluyor. Dolayısıyla o süreçte de alt paket olan 75 mbit almanız gerekiyor.

Sonuç olarak hep söylüyorum ''hepsi'' altyapı kaynaklı oluyor.
Yani başka bir firma da olsa sonuçta hepsi ''türktelekom'' sağlayıcından alıyor da dağıtıyor.
Gel gelelim süreci en iyi yöneten tabii ki ''TÜRKNET'' tecrübe ettiğimden sebep söylüyorum.

Not: Deprem sonrası ''altyapı'' da çalışma yapıldığını ve yenilemeler sözkonusu olduğunu da belirtmelerine rağmen böyle sorunlar oluştu.

Önerilerim:

+ Asla ''altyapınız'' ''100-200-300'' destekliyor, sistemde bu şekilde gözüküyor dedikleri süreçte ''asla'' ekipleri çağırmadan karar vermeyin ki verseniz de süreçten dolayı zaten yeniden eskisine dönmek isteyeceksinizdir. Nasılsa alamadığınız bir hizmet için fazla para vermek istemezsiniz.

Ben şimdi ne yapıyorum;

Ben şimdi kabloları düzelttiklerinde testimi yapıp ''75 mbit ve 15 mbit upload'' paketini tekrar seçip deneyeceğim olmadığı nokta da malesef ki ''kurumsal'' başvuru yapana kadar 24 mbit de olsa 7-8 upload paketine eyvallah çekeceğim. Sen de söylediklerime istinaden kendi yolunu çizersin umarım.

Top Bottom