Neler Yeni

Altyapımın hızı düştü ping fırladı

fahrettinaga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
fahret yukas
hepinize merhabalar önceden adresimden altyapı sorguladıgımda 35 mbps cıkıyordu ve bugune kadar sorun yoktu bugun lol oynarken 2k ping gordum sinir krizi falan musterı hızmetlerını aradık sonuc cıkmadı dedim bari altyapı degısmıtrı fiber geliyordur (yanımızda devlet olimpiyat actı ) bir baktım internet hızı dusmus 27 mbps olmus ve fibim net diye birisi almıs altyapıyı basına boyle bir şey gelen var mı

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Böyle bir durum başıma gelmedi de ağınıza sızmış bir arkadaş olabilir mi? Veya bağlı cihazlara giren virüs sebebiyle internet sömürülüyor olabilir mi?

35 27 mbps gibi bir hızdaysan VDSL kullanıyorsun, önceki dönemde ve şimdi snr değerinde değişim oldu mu? Saha dolabı ve bina veya bina girişi ile daire arasındaki kısımda değişiklik yapılmış olabilir.
Bazen firmalar sorun çıkan kabloyu alıp yedekte duran eski bir parça takabiliyor.

İss kaynaklı olsa pingten ziyade jitter değerin yüksek olur veya hızın 27 yerine 24 veya 16mbpse sabitlenir. Bu sebeple oyunlarda pingin çok yüksek değerlerde gözükür.
Sorunun altyapı, modem veya sızma yüzündendir.

fahrettinaga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
fahret yukas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle bir durum başıma gelmedi de ağınıza sızmış bir arkadaş olabilir mi? Veya bağlı cihazlara giren virüs sebebiyle internet sömürülüyor olabilir mi?

35 27 mbps gibi bir hızdaysan VDSL kullanıyorsun, önceki dönemde ve şimdi snr değerinde değişim oldu mu? Saha dolabı ve bina veya bina girişi ile daire arasındaki kısımda değişiklik yapılmış olabilir.
Bazen firmalar sorun çıkan kabloyu alıp yedekte duran eski bir parça takabiliyor.

İss kaynaklı olsa pingten ziyade jitter değerin yüksek olur. Bu sebeple oyunlarda pingin çok yüksek değerlerde gözükür.
villada yasıyoruz sızma muhım konusu degıl o ımkansız saha dolabı 500 metre uzakta fikrim yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide 27 mpbs olarak altyapıya gırmısler suan 1 mbps download alıyorum

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
villada yasıyoruz sızma muhım konusu degıl o ımkansız saha dolabı 500 metre uzakta fikrim yok
Valla hocam o hiç belli olmaz benim stajyer arkadaş internete ihtiyacı olduğunda çeken herhangi bir yerden birinin ağına girebiliyordu.
Kaldığı evde de aynı haltı yapıyordu 😅

İlk mesajıma ekleme yapmıştım. İss kaynaklı olsa jitter değeri yüksek olur veya hızın 27 yerine 24, 16 gibi bir değere sabitlenmiş olurdu.

Benim bildiğim mevcut altyapıyı satma değilde kiralama oluyor onda da port kiralıyorlar. Altyapı olmayan yere bir firma girdiğinde diğeri giremiyor bile. Bahsettiğiniz firmayıda bilmediğim için en fazla port kiraladığını düşünüyorum.
Türkiye'de bildiğim kadarıyla sadece TTNet, turknet ve Turkcell Superonline altyapısı var, diğerleri port kiralama.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
hepinize merhabalar önceden adresimden altyapı sorguladıgımda 35 mbps cıkıyordu ve bugune kadar sorun yoktu bugun lol oynarken 2k ping gordum sinir krizi falan musterı hızmetlerını aradık sonuc cıkmadı dedim bari altyapı degısmıtrı fiber geliyordur (yanımızda devlet olimpiyat actı ) bir baktım internet hızı dusmus 27 mbps olmus ve fibim net diye birisi almıs altyapıyı basına boyle bir şey gelen var mı
Hat zayıflaması var normal benzer sorunu yaşamıştım akşam saatlerinde hat değerlerim düşüyordu 2 3 ay böyle takıldı altyapı kalitesi düşünce haliyle ping devreye giriyor şikayette bulun arada bir darla ve beklemekten başka çözümün yok.

Top Bottom