Neler Yeni

AM5 anakart için hangisi alınır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mervan Göl
IMG_6977.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Biostar B650MT ve Gigabyte B650M S2H aralarında 500 tl fark var biri n11 biri amazon aradaki fiyat farkında değer mi acaba?

Ekler

• IMG_6976.png
    IMG_6976.png
    1.8 MB · Hit: 13

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Colorful aldım fakat kullanma kılavuzu çince internetten bios gğncellemesi için boot usb hazırla direkt siparişin gelmeden hazır olsun çok uğraştık bios güncellemek için 😅
Edit 1 ramlerden biri bozukmuş son konularımda bahsettim ram bozuk diye görüntü alamadık bios güncelleyemedik diye siyah ekranda 3 4 kere gıyaben ezflash boot attık

Son düzenleme:

bztrkz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa ayna
Ben olsam Gigabyte B650M S2H alırdım çünkü:

Daha iyi VRM ile güçlü işlemcilerde daha stabil çalışır.

4 RAM slotu olduğu için ileride yükseltme yapmak daha kolay olur.

2 M.2 yuvası ile ekstra SSD takma imkanı var.

Eğer kesinlikle 500 TL tasarruf etmek istiyorsan ve çok güçlü bir işlemci (Ryzen 7 7800X3D veya Ryzen 9 7900X gibi) kullanmayacaksan, Biostar B650MT de iş görür. Ama uzun vadeli kullanım ve yükseltme düşünüyorsan Gigabyte B650M S2H daha mantıklı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mervan Göl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Eğer kesinlikle 500 TL tasarruf etmek istiyorsan ve çok güçlü bir işlemci (Ryzen 7 7800X3D veya Ryzen 9 7900X gibi) kullanmayacaksan, Biostar B650MT de iş görür. Ama uzun vadeli kullanım ve yükseltme düşünüyorsan Gigabyte B650M S2H daha mantıklı olur.
Ben aşırı anlamıyorum ama benim attığım modelde iki ram slotu var bütçem aşırı fazla değil ama 500 tl farkı değecekse verebilirim . İşlemci olarak ryzen 5 8400f almayı düşünüyorum

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
Yunus Emre Uzun
hocam aradığınız bios ayarını vs ya da herhangi bir bios güncellemesini gigabyt tarafında daha hızlı ve sorunsuz bir süreç yaşarsınız ama anakart doluluğu olarak biostar daha iyi seçim size kalıyor

bztrkz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa ayna
500 TL farka değer
Ben aşırı anlamıyorum ama benim attığım modelde iki ram slotu var bütçem aşırı fazla değil ama 500 tl farkı değecekse verebilirim . İşlemci olarak ryzen 5 8400f almayı düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mervan Göl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biostar alınabili

hocam aradığınız bios ayarını vs ya da herhangi bir bios güncellemesini gigabyt tarafında daha hızlı ve sorunsuz bir süreç yaşarsınız ama anakart doluluğu olarak biostar daha iyi seçim size kalıyor
Hocam benim çok bios ayarıyla falan işim olacağını sanmıyorum ilk defa bilgisayar toplayacağım bütçem 25k ekran kartı olarak b580 aldım . Almışken güncel olsun diye am5 olan bir sistem kurmak istedim . Biostar üzmez arada fark yok diyorsanız onu almaya daha yakınım işlemci olarak ryzen5 8400f düşündüm

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
Yunus Emre Uzun
Hocam benim çok bios ayarıyla falan işim olacağını sanmıyorum ilk defa bilgisayar toplayacağım bütçem 25k ekran kartı olarak b580 aldım . Almışken güncel olsun diye am5 olan bir sistem kurmak istedim . Biostar üzmez arada fark yok diyorsanız onu almaya daha yakınım işlemci olarak ryzen5 8400f düşündüm
anladım hocam ben gigabyt tercih ederdim biostar çok güven vermiyor açıkçası

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biostar B650MT ve Gigabyte B650M S2H aralarında 500 tl fark var biri n11 biri amazon aradaki fiyat farkında değer mi acaba?
Aralarında gigabyte tercih ederim ama gigabyte alt seviye modellerinde pekte iyi bir yazılıma sahip değil üst segment model olmadıkça gigabyte bakmanı pek tavsiye etmem Eğer bütçe çıkarsa MSI B650M-B veya ASUS Prime B650M-R tavsiye ederim normalde benzer bütçede colorful var baya dolu bir model ama bir arkadaşa 1.5 aydır sistemi açamadık tüm parçaları test ettik en sonunda anakart garantiye gidip geldi hala çalışmıyor artık iade edecez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Ölücüadam42

Hocam dedikleriniz hiç biri o anakartta yok ya birtek faz sayısı fazla görünüyor biostara kıyasla ama biostarda da mosfet soğutucusu var

Top Bottom