Neler Yeni

AM5- RTX 4070 Super Sistemi Topladım Yardım Gerekiyor I F/P Duruyor mu?

muhammti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Emin
Bütçe
45000
Merhaba Dostlar,
Yaklaşık 1 haftadır sistem toplamaya çalışıyorum. Hazır sistemlere neredeyse tüm sitelerde bakındım ama bütçem aralığında tam istediğim gibi bulamadım. Ya anakartı kötü oluyor ya işlemcisi, özelleştirdiğimde ise fiyat çok artıyor bende kendim toplamaya karar verdim. Epey süredir bu işlerden uzağım elimden geldiğince yaptım. İkinci göz olarak kontrol edebilir misiniz? Artı/eksi tavsiyelere açığım. SSD henüz bakınmadım ama çok önemli değil şimdilik.Genel fiyatlar şu şekilde:

Total Bütçe: 40-45k

Dipnot
: Kasa ve anakart kısmında özellikle kararsız kaldım. Çok fazla yatırmak istemiyorum ama anakart A serisi kesinlikle olmamalı.

İşlemci > Ryzen 5 7600
Fiyat: 5.600TL

Ekran Kartı > Palit RTX 4070 Super Dual
Fiyat:27.000TL

Anakart > Asus Prime B650m-a WIFI
Fiyat:7.200TL

Ram > Kingston Beast 2x8GB 6000Mhz Cl30 DDR5
Fiyat:2.600TL

Kasa > Powerboost 650w 80+ Mesh
Fiyat:4.000TL

İşlemci Soğutucu > Dark Freezer x123 Kule Tipi Hava
Fiyat:750Tl

Sistem Toplamı: 47K

Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Anakart yerine

Ramleri yükseltin bence
https://www.sine rji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.90.1

Kasa olarak

Psu ise

Ben olsam bunları alırdım
Ayrıca iyzico ile 1000 lira daha ucuza gelir bu kart daha iyi bi tercih olur hem bütçe artar

Devilll20

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,297
İsim
Rick Baba
Merhaba Dostlar,
Yaklaşık 1 haftadır sistem toplamaya çalışıyorum. Hazır sistemlere neredeyse tüm sitelerde bakındım ama bütçem aralığında tam istediğim gibi bulamadım. Ya anakartı kötü oluyor ya işlemcisi, özelleştirdiğimde ise fiyat çok artıyor bende kendim toplamaya karar verdim. Epey süredir bu işlerden uzağım elimden geldiğince yaptım. İkinci göz olarak kontrol edebilir misiniz? Artı/eksi tavsiyelere açığım. SSD henüz bakınmadım ama çok önemli değil şimdilik.Genel fiyatlar şu şekilde:

Total Bütçe: 40-45k

Dipnot
: Kasa ve anakart kısmında özellikle kararsız kaldım. Çok fazla yatırmak istemiyorum ama anakart A serisi kesinlikle olmamalı.

İşlemci > Ryzen 5 7600
Fiyat: 5.600TL

Ekran Kartı > Palit RTX 4070 Super Dual
Fiyat:27.000TL

Anakart > Asus Prime B650m-a WIFI
Fiyat:7.200TL

Ram > Kingston Beast 2x8GB 6000Mhz Cl30 DDR5
Fiyat:2.600TL

Kasa > Powerboost 650w 80+ Mesh
Fiyat:4.000TL

İşlemci Soğutucu > Dark Freezer x123 Kule Tipi Hava
Fiyat:750Tl

Sistem Toplamı: 47K

Hazır sistemleri ve parçalarını beğenmeyip bula bula o kasa psu yu mu buldun?

muhammti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hazır sistemleri ve parçalarını beğenmeyip bula bula o kasa psu yu mu buldun?
Merhaba dostum, yıkıcı eleştiri i yapacağın yere öneri ile gelebilirsin ilk olarak. ikinci olarak açıklamaya ne yazmışım bakar mısın? "Epey süredir bu işlerden uzağım elimden geldiğince yaptım." Üçücüncü olarak Dipnot bırakmışım? "Dipnot: Kasa ve anakart kısmında özellikle kararsız kaldım. ". Ülkenin özetisin, seni tebrik ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart yerine

Ramleri yükseltin bence
https://www.sine rji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.90.1

Kasa olarak

Psu ise

Ayrıca iyzico ile 1000 lira daha ucuza gelir bu kart daha iyi bi tercih olur hem bütçe artar
Yorumun için teşekkür ederim dostum. Ekran kartı kısmında özellikle amazondan alma sebebim vade farksız 6 taksit olması. Tek çekim almak istemiyorum o sebeple

Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Anakart yerine

Ramleri yükseltin bence

Kasa olarak

Psu ise

Soğutucu olarak da rgb olmaması sıkıntı olmazsa bu daha iyi bi seçenek olacaktır ama attığınız da iyidir.

Devilll20

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,297
İsim
Rick Baba
Merhaba dostum, yıkıcı eleştiri i yapacağın yere öneri ile gelebilirsin ilk olarak. ikinci olarak açıklamaya ne yazmışım bakar mısın? "Epey süredir bu işlerden uzağım elimden geldiğince yaptım." Üçücüncü olarak Dipnot bırakmışım? "Dipnot: Kasa ve anakart kısmında özellikle kararsız kaldım. ". Ülkenin özetisin, seni tebrik ederim.

Yorumun için teşekkür ederim dostum. Ekran kartı kısmında özellikle amazondan alma sebebim vade farksız 6 taksit olması. Tek çekim almak istemiyorum o sebeple

Eyv dostum öyleyimdir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Mehmet Ali ARICAN

Taksitle ve vade farksızsa çok iyi attığınız.

O zaman iyzico ile ödeyle attığım soğutucuyu 850 TL’ye alabilirsiniz.
Soğutucu olarak da rgb olmaması sıkıntı olmazsa bu daha iyi bi seçenek olacaktır ama attığınız da iyidir.

muhammti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart yerine

Ramleri yükseltin bence

Kasa olarak

Psu ise

Ayrıca Colorful anakart nasıldır? Asus seçmemdeki ana sebep kalitesi ve bios ayarlarında User friendly özelleştirebilir olması diye biliyorum. Aynı şeyler bu anakart için de geçerli midir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Ayrıca Colorful anakart nasıldır? Asus seçmemdeki ana sebep kalitesi ve bios ayarlarında User friendly özelleştirebilir olması diye biliyorum. Aynı şeyler bu anakart için de geçerli midir?
Hocam bence anakartlar için 9 lira üzerine çıkmayacaksanız bu anakart diğerlerine göre daha iyi.Aynı anakartın wifisiz versiyonunu kullanıyorum çok güzel gerçekten.Fiyat/performans en iyi kartlardan.Eğer ki ben colorful tercih etmek istemiyorum derseniz en az b850 veya x670 serisi bi anakart seçin derim.

Biosu güzel ben sevdim ve güncelleme alan bi kart aktif olarak.

Meto155

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Meto155
Anakart olarak colorful istemiyorum dersen 2 tane atıyım https://m.n11.com/urun/msi-pro-b650...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Ayrıca ekran kartı olarak low profile 4070 super yerine kesinlikle 7900xt al https://www.siner ji.gen.tr/sapphire-radeon-rx-7900-xt-pulse-gaming-oc-20gb-gddr6-320-bit-ekran-karti-p-44784?utm_campaign=akakce&v=1.44.2 (linki birleştirin)

Anakart yerine

Ramleri yükseltin bence

Kasa olarak

Psu ise

Arkadaşın attığı ram ve psu güzel kasa değişebilir önü mesh değil

Kasa olarakta bunun öneririm kaliteli ve fp kasa https://m.n11.com/urun/zoko-amiral-...ilgisayar-kasasi-37765271?magaza=trbilgisayar

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,991
Üyeler
167,758
Son üye
Llss
Top Bottom