Bios güncel mi?Bilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Böyle olunca düğmeden kapatıp tekrar açıyorum geliyor illa. Neden bunu yapıyor olabilir ilk seferde neden açılmıyor?
Bios güncel mi?
Sistem özellikleri nedir?
Ram lar kaç mhz ye ayarlıBilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Böyle olunca düğmeden kapatıp tekrar açıyorum geliyor illa. Neden bunu yapıyor olabilir ilk seferde neden açılmıyor?
Biosu sıfırlayıp tekrar deneyin benceBios güncel ilk işim o oldu hatta. Memory context restore açtım alakalı olabilir mi? Ama onu açmadan önce anakart logosu 3 dkda falan geliyordu. Bios süresi 200 saniyeydi.
Sistem özellikleri;
4070super
7800x3d
B650 tomahawk
Ayrıca YouTube FPS test videolarındaki değerlerden düşük FPS alıyorum. Tüm driverler güncel. Nvidia denetim masası performans odaklı olmasına rağmen.
Eminim zaten anakarta bağlasam bu kadar FPS de alamazdım. Örneğin Doom Eternal avg FPS 160 benim. Ama YouTube test yapanlarda 200 üstünde aynı bölümde.Görüntüyü ekran kartından aldığınıza emin misiniz? Hdmi veya dp kablosu anakart değil ekran kartı çıkışına bağlı olmalı
Ram lar kaç mhz ye ayarlı
Biosu sıfırlayıp tekrar deneyin bence
Güncel biosu zaten indirmişsiniz varsayılan ayarlara sıfırlayıp deneseniz yeterEminim zaten anakarta bağlasam bu kadar FPS de alamazdım. Örneğin Doom Eternal avg FPS 160 benim. Ama YouTube test yapanlarda 200 üstünde aynı bölümde.
6000
Biosu sıfırlayıp güncelleme yapmayayım mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bugün tek seferde açıldı mesela her zaman da yapmıyor. Sabit bir şey olsa anlarım da sabit değil.
PC modu tarzı bir ayar göremiyorum. Monitör oyun modunda onu diyorsanız.Monitördeki ayarlar kısmından bakar mısınız HDMI ve DP girişleri PC için mi ayarlı?
Sabit bir sorun değil o yüzden bir değişken uygulayıp test edemiyordum. Biosta ayar yapmadım çok fazla zaten. Expo ve memory context restore açtım sadece. Dediğiniz gibi ayarları sıfırlayıp Memory context restore kapatıp da denedim ama 3-4 dakikada açılıyor o şekilde.Güncel biosu zaten indirmişsiniz varsayılan ayarlara sıfırlayıp deneseniz yeter
Genelde hep eski bioslarda expo açınca oluyor bu sorunlar ve güncel biosa geçilince düzeliyor anakartınızın en son çıkan güncellemesi 2024-05-24 tarihinde zaten buysa aklıma gelen ramleri çıkartıp takmanız,1 önceki bios sürümünü fln denemeniz ayrıca ekran kartınıda bi çıkartıp takmanızda fayda var + ramler hangi slotlarda takılı ?PC modu tarzı bir ayar göremiyorum. Monitör oyun modunda onu diyorsanız.
Sabit bir sorun değil o yüzden bir değişken uygulayıp test edemiyordum. Biosta ayar yapmadım çok fazla zaten. Expo ve memory context restore açtım sadece. Dediğiniz gibi ayarları sıfırlayıp Memory context restore kapatıp da denedim ama 3-4 dakikada açılıyor o şekilde.