AM5 SİSTEME GEÇİŞ İÇİN ÖNERİ

ronaldo59

80+
Reaksiyon skoru
6
EKRAN KARTIM HARİÇ TÜM PARÇALARI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM FAKAT FİYAT PERFORMANS OLMASINI İSİTİYORUM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

EKRAN KARTIM: Gigabyte RX 7700 XT

yeni ramler,yeni işlemci ve yeni anakart tavsiyesi alabilirim
şuanda benim baktığım yeni parçalar;

G.Skill Tridentz Z5 RGB F5

AMD Ryzen 5 7600X

GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX B650 GAMING X​

bütçen ne kadar gskill ramlere o kadar para bayılma patriot al 7600x alma dahili gpu lazımsa düz 7600 al lazım değilse 7500f al gigabyte anakart alma msi gaming plus al

BU arkadaşın attılarını alıp anakartta msi gaming pluss alabilirsin. Bütçene göre b650 ya da b850

bütçen ne kadar gskill ramlere o kadar para bayılma patriot al 7600x alma dahili gpu lazımsa düz 7600 al lazım değilse 7500f al gigabyte anakart alma msi gaming plus al
öneriler için teşekkür ederim işlemciler arası performans farkı olur mu arada 1-2bin için performansta düşüş yaşamak istemem o kadar bütçem var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkür ederim

BU arkadaşın attılarını alıp anakartta msi gaming pluss alabilirsin. Bütçene göre b650 ya da b850
işlemci olarak 7600x ile 7500f arasında performans farkı yaşamam değil mi aradaki 1-2 k çok önemli değil. teşekkür ederim

öneriler için teşekkür ederim işlemciler arası performans farkı olur mu arada 1-2bin için performansta düşüş yaşamak istemem o kadar bütçem var

teşekkür ederim

işlemci olarak 7600x ile 7500f arasında performans farkı yaşamam değil mi aradaki 1-2 k çok önemli değil. teşekkür ederim
Yaşamazsın youtube da karşılaştırmalara bak 2k da 3-5 fps fark var bazı oyunlarda hiç yok. Onun için o kadar para vermeye gerek yok. Zaten 7600x ilk çıkan am5 işlemcisi için sıfır toplarken alamk durumunda kaldım. 7500f olsaydı o dönem onu alır geçerdim.

teşekkür ederim

Anakartı da bunu alabilirsin;

Arkadaşlar Patriot belleklerde "Ürün çift single modül olarak gönderilmektedir." ibaresi var. Yani tek kutuda iki bellek değil, iki ayrı kutuda birer bellek gönderiliyor. Biraz araştırdım bu durumu. Düşük bir ihtimal de olsa uyumsuzluk olabilir diyorlar. Bu sebeple geçenlerde Patriot bellek siparişimi iptal etmiştim.

Arkadaşlar Patriot belleklerde "Ürün çift single modül olarak gönderilmektedir." ibaresi var. Yani tek kutuda iki bellek değil, iki ayrı kutuda birer bellek gönderiliyor. Biraz araştırdım bu durumu. Düşük bir ihtimal de olsa uyumsuzluk olabilir diyorlar. Bu sebeple geçenlerde Patriot bellek siparişimi iptal etmiştim.
Neden uyumsuzluk olsun ki? Aynı marka, aynı mhz değeri, aynı cl değeri.

Neden uyumsuzluk olsun ki? Aynı marka, aynı mhz değeri, aynı cl değeri.
Evet. Bende uyumsuzluk olmamalı diye düşündüm ama, genel olarak dual satılanları almaya özen gösterin demişler. Dediğimi tekrarlıyorum. Düşük bir ihtimal ama bu ihtimal beni rahatsız etti ve başka bir markanın dual satılan modelini satın aldım. "Ürün çift single modül olarak gönderilmektedir." ibaresinin boşuna yazıldığını düşünmüyorum. Her hangi bir sorun da biz bunu belirttik diyecekler.

Evet. Bende uyumsuzluk olmalı diye düşündüm ama, genel olarak dual satılanları almaya özen gösterin demişler. Dediğimi tekrarlıyorum. Düşük bir ihtimal ama bu ihtimal beni rahatsız etti ve başka bir markanın dual satılan modelini satın aldım. "Ürün çift single modül olarak gönderilmektedir." ibaresinin boşuna yazıldığını düşünmüyorum. Her hangi bir sorun da biz bunu belirttik diyecekler.
Tabi ki olası bir durum. Yalnız forumda çokca satın alınmış bir ram. Bu yüzden de bir sıkıntı olsa forumda mim olurdu diye düşünüyorum.

Tabi ki olası bir durum. Yalnız forumda çokca satın alınmış bir ram. Bu yüzden de bir sıkıntı olsa forumda mim olurdu diye düşünüyorum.
Katılıyorum. Az buz paralar vermiyoruz bu aletlere. Ben kendimi garantiye almak istedim sadece. @ronaldo59 arkadaşımız yüksek ihtimalle sorun yaşamayacaktır. Ama yine de bu konuya dikkat çekmek istedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,958
Üyeler
183,496
Son üye
dogansarc
Geri