Neler Yeni

Yardım AM5 Soket eksik/kırık pin

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mert
Merhabalar, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen
ben 2. elden anakart aldım, aldığımda sokette bir sıkıntı yoktu. 2 gün önce evde anakartı işlemcisiz kasaya montaj yaptım, montajdan sonra da sorun yoktu bugün işlemci geldi tam takıcakken böyle bir şey fark ettim.
sanırım orda 1 pin eksik bunun ne gibi sonuçları olabilir? işlemci böyle çalışabilir mi? veya nasıl bir yol izlemeliyim?
b650m DS3H Gigabyte anakart
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Perfectshot06 hocama yazar.. :ROFLMAO:

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-02-15 saat 12.31.22_f9874896.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-15 saat 12.31.22_f9874896.jpg
    443.3 KB · Hit: 122
  • WhatsApp Görsel 2024-02-15 saat 12.41.56_3cd7a3cd.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-15 saat 12.41.56_3cd7a3cd.jpg
    856.3 KB · Hit: 105
  • WhatsApp Görsel 2024-02-15 saat 12.43.03_c3c3e79b.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-15 saat 12.43.03_c3c3e79b.jpg
    461.9 KB · Hit: 105

Aykut D.

80+ Gold
ben 2. elden anakart aldım, aldığımda sokette bir sıkıntı yoktu. 2 gün önce evde anakartı işlemcisiz kasaya montaj yaptım, montajdan sonra da sorun yoktu bugün işlemci geldi tam takıcakken böyle bir şey fark ettim.
sanırım orda 1 pin eksik bunun ne gibi sonuçları olabilir? işlemci böyle çalışabilir mi? veya nasıl bir yol izlemeliyim?

Valla hocam düzeltilebilir duruyor fakat acemiyseniz bir ustaya yaptırmanız daha iyi olur .
800px-Socket_AM5_pinmap.svg.png

Düzeltme vss piniymiş.

Son düzenleme:

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
O pinin işlemcide neye karşılık geldiğini bilmeniz lazım. Genelde GND pinlerinden birkaç tane olduğu için eğer GND pini ise çok büyük ihtimalle bir sıkıntı olmuyor ama ortalarda bir yerde olduğu için GND pini olma ihtimali zayıf. Olası problemler kullanılabilir RAM miktarı sorunu(16 ise 7,32 kullanılabilir gibi), açılmama, tetik alıp görüntü vermeme gibi türlü türlü problemler yaşatabilir.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
745
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
İade edebilirsen ne mutlu sana. Onun haricinde işlemciye pin takma işlemi yapılıyor Donanımlı pc tamircilerinde. Anakartada belki yapabilirler araştırmak lazım.

Valla hocam düzeltilebilir duruyor fakat acemiyseniz bir ustaya yaptırmanız daha iyi olur .

Boş pin sanırsam yanlış saymadıysam .
Hocam siz kafayı yemişsiniz :D :D

Aykut D.

80+ Gold
İade edebilirsen ne mutlu sana. Onun haricinde işlemciye pin takma işlemi yapılıyor Donanımlı pc tamircilerinde. Anakartada belki yapabilirler araştırmak lazım.

Kullanıcı hatası denilip iade almazlar .

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Anladım hocam tekrar kontrol edeyim sanırım boş pin ve fotorafta belli olmuyor ama sanırım pin var, havaya kalkmış bağımsızlığını ilan etmiş gibi duruyor

Kullanıcı hatası denilip iade almazlar .
Muhtemelen öyle olur :(

O pinin işlemcide neye karşılık geldiğini bilmeniz lazım. Genelde GND pinlerinden birkaç tane olduğu için eğer GND pini ise çok büyük ihtimalle bir sıkıntı olmuyor ama ortalarda bir yerde olduğu için GND pini olma ihtimali zayıf. Olası problemler kullanılabilir RAM miktarı sorunu(16 ise 7,32 kullanılabilir gibi), açılmama, tetik alıp görüntü vermeme gibi türlü türlü problemler yaşatabilir.
Aykut hocam şemasını attı kontrol ettiricem @Perfectshot06 beye :ROFLMAO:

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,974
İsim
Oğuz Oğuz

Dün pin normaldi. Bugün ise bu hale gelmiş. Nasıl yaptığımı bende bilmiyorum :D. İlk aldığımda pinler sağlamdı.

Aykut D.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lga kirpi sırtı gibi ne değse takılıp pini eğer .
Tekrar saydım vss( voltage source supply) pinine denk geliyormuş kendim de kontrol ettim, biraz bakındım tek pin kırılnca sanırım işlemci çalışıor diğer pinler sayesinde benim avantajım pin kırılmamış :LOL: iktidara gelmiş ince işçilik ile düzeltilebilir bence

Aykut D.

80+ Gold
Tekrar saydım vss( voltage source supply) pinine denk geliyormuş kendim de kontrol ettim, biraz bakındım tek pin kırılnca sanırım işlemci çalışıor diğer pinler sayesinde benim avantajım pin kırılmamış :LOL: iktidara gelmiş ince işçilik ile düzeltilebilir bence
Temas etmesede olabilir gibime geliyor tak dene açmazsa tamir yoluna git .

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Hasancan
İlgilendiği Kategoriler
işletim sistemleri, bilgisayar parçaları, bilgisayar tamiratı, bilgisayar toplamak, monitörler, bilgisayar aksesuarları hakkında her şey
Instagram
uufny
Steam
Hasancan
Discord
hasancan1

Düzeltme vss pini?
aga bu ne 1 nasl biliyosun bunu 2 meslek ne 3 bir pc tamircisi bundan bişey anlıyosa ben bilgisayar parçaları hakkında bişey bilmiyorum demek 4

ConquerorXIV

80+ Gold

Yamulmuş görünüyor, hassas bir el düzeltir

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,281
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Yamulmus gibi. Eğer vss pini ise 1 tane olmasa dahi muhtemelen çalışır. Ama düzeltmesi çok zor değil gibi fotodan gördüğüm kadarıyla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,611
Üyeler
160,715
Son üye
krali7446
Top Bottom