Aykut D.
80+ Gold
bendede r5 7500f var ve am4 uyumlu kule tipi soğutucu kullanıyorum oturma konusunda bir sıkıntı göremedimBaşlıkta olduğu gibi asus Tuf b650m kullanıyorum üzerinde stok olarak lotes am5 soket bulunmakta contact frame alinmalimi ?
Cpu : R5 7600
Geçmişte asus h81mk anakartımda kule tipi ile bükülme yaşamıştım bu anakarttada yaşamak istemiyorum.
@HacıSOFU
bende am3 var am4 te kullanıyrodum sıvı soğutucu bunda sorun olur mu kibendede r5 7500f var ve am4 uyumlu kule tipi soğutucu kullanıyorum oturma konusunda bir sıkıntı göremedim
valla hocam bilemiyorumkibende am3 var am4 te kullanıyrodum sıvı soğutucu bunda sorun olur mu ki
derecelerin veya termal macun tam basıyormu yerinevalla hocam bilememiyorumki
GAYET İYİYDİ 5600 DE 47 48 i zor geçirdim oyunlarda render davalla hocam bilememiyorumki
Mesaj otomatik birleştirildi:
derecelerin veya termal macun tam basıyormu yerine
ama şimdi arkadaşın dediği başka bir şey anakartını yamultmuşGAYET İYİYDİ 5600 DE 47 48 i zor geçirdim oyunlarda render da
Anakartta ağır soğutma kullanırsan hafif eğilme yapar. Kafaya takmaya gerek yok ama eğilmesin diyorsanız alabilirsiniz. Hem am5 yeni çıktı sonuçta yeni gelecek anakartlarda da kullanma gibi bi avantajı var.Başlıkta olduğu gibi asus Tuf b650m kullanıyorum üzerinde stok olarak lotes am5 soket bulunmakta contact frame alinmalimi ?
Cpu : R5 7600
Geçmişte asus h81mk anakartımda kule tipi ile bükülme yaşamıştım bu anakarttada yaşamak istemiyorum.
@HacıSOFU
bende onu diyorum işte acaba yamultur mu am4 am5 e neyse de am3 am 5 e bilemedimama şimdi arkadaşın dediği başka bir şey anakartını yamultmuş
Anakartta ağır soğutma kullanırsan hafif eğilme yapar. Kafaya takmaya gerek yok ama eğilmesin diyorsanız alabilirsiniz. Hem am5 yeni çıktı sonuçta yeni gelecek anakartlarda da kullanma gibi bi avantajı var.
bende onu diyorum işte acaba yamultur mu am4 am5 e neyse de am3 am 5 e bilemedim
Eski anakartimin pcb ve braketi zayıf oldugudan zamanla eğilmişti 1-2 kez ram okuma sorunu olmuştu pinlerin temasını zayflatiyordu . Testlerde 1-2c oynuyor önemsenecek bir ısı değeri değil.ama şimdi arkadaşın dediği başka bir şey anakartını yamultmuş
AM4 pga soket olduğundan koymazda lga sıkıntı.bende am3 var am4 te kullanıyrodum sıvı soğutucu bunda sorun olur mu ki
Am 4-5 uyumluda sorunum anakartın eğilme durumu lga soket anakart eğilince ram okumama yada siyah ekran sorunları oluşuyor.bendede r5 7500f var ve am4 uyumlu kule tipi soğutucu kullanıyorum oturma konusunda bir sıkıntı göremedim
Değişmek mı lazım yani soğutucuyuEski anakartimin pcb ve braketi zayıf oldugudan zamanla eğilmişti 1-2 kez ram okuma sorunu olmuştu pinlerin temasını zayflatiyordu . Testlerde 1-2c oynuyor önemsenecek bir ısı değeri değil.
Isı için degilde bana daha çok eğilmemesi için gerekli .
AM4 pga soket olduğundan koymazda lga sıkıntı.
Am 4-5 uyumluda sorunum anakartın eğilme durumu lga soket anakart eğilince ram okumama yada siyah ekran sorunları oluşuyor.
sıvı soğutma zaten ama am3 soket am4 te kullanıyordum olur herhalde onu diyORUM benLga için kule tipi sağlıklı değil . Sıvı soğutma iyi olur tüm ağırlık sokete binmediğinden dolayı .