Amatör Kamera Önerisi

trifor

80+
Reaksiyon skoru
80
Arkadaşlar herkese merhabalar, eşimle seyahatlarda kullanacağımız bir kamera alacağız. Hiç araştırma yapmadım. Bütçe olarak sorunum yok almışken iyisini alayım ömürlük gitsin istiyorum(tabii mümkunse)
1)Almadan önce nelere dikkat etmemiz gerekir?
2)Marka öneriniz var mı?
3) sizin önereceğiniz li marka ve model var mı?

Nasıl bir kamera istediğini belirtmemişsin, DSLR, SLR veya Kompakt kameralardan birini seçmelisin öncelikle, basitçe şöyle ayırabiliriz, DSLR kameralar lensleri değişip, gözünü koyup aynadan fiziksel olarak kameranın çektiğini görebilen kameralar, SLR kameralar gözünü koyabileceğin bir yer yok ama o gösterişli lens değişen kameralar ile aynı özelliklere sahip, Kompakt kameralar ise tahmin edebileceğin gibi cebinde dolaştırabildiğin küçük kameralar.

Kompakt kamera seyahat için çok iyi, tak diye çıkarıp istediğin gibi fotoğraf çekebiliyorsun ama şöyle büyük bir dezavantajı var lens değiştirme diye bir şeyi yok, kamerada ne lense sahipsen onu kullanmak zorundasın, kameran düşük ışıkta yetersiz kalıyorsa düşük ışıkta kullanabileceğin bir lense geçemezsin, daha uzak bir lens istiyorsan değiştiremezsin, kameranın sahip olduğu minimum diyaframın altına inemezsin gibi gibi, ama DSLR ve SLR kameralarda lens değiştirebilirsin ve lensler çok pahalı, şahsen ben 8 yıl önce CANON EOS 200D satın aldım ve hala aynı kamerayı kullanıyorum, 3 farklı lensim var şu an ikinci el aldığım da oldu, hiçbir problem yaşamıyorum.

Eğer DSLR veya SLR kamera alacaksan başlangıç kameran için çok düşünmene gerek yok önemli olan büyük oranda lensler olduğu için, aklına yatan bir tanesini alabilirsin onun dışında ek özelliklere bakmanı önerebilirim; WI-FI çok büyük dertten kurtarıyor, özellikle başkasına fotoğraf atacakken uygulamasını indirtip direkt onun telefonuna attırıyorum uğraşmak yerine, veya anlık kendi telefonuna da almak isteyebiliyorsun, onun dışında ben fotoğraf makinesini bilgisayarda webcam olarak da kullanmak istedim ama Clean HDMI output özelliği yokmuş bunu sonradan duyunca üzülmüştüm.

Eğer Kompakt alacaksan kullanım amacını bilmediğim için kullanım amacına göre bir tane seçebilirsin, diyaframın ne kadar düştüğüne bak, ISO nun ne kadar yükselebildiğine ve ISO performansına bak, Enstantane hızına bak, Bu 3 değerin ne olduğunu bilmiyorsan araştır ve mümkün olduğunda manuel modda kullanmaya çalış ne alırsan al, kameranın bütün kontrolü sendeyken inan daha zevkli oluyor, he amacın şipşak çekeyim geçeyim ise bunun için akıllı telefonlara bağlı kalmanı öneririm.

Geri