Neler Yeni

Amazon Japonya Dolandiriciligi

En İyi Cevap
3
Amazonada dolandırıcı demezsin btw

Penguen

80+ Silver
0 satış yapmış satıcıdan ürün almanız hata.
Forumlarda herkes Amazon dışındaki satıcıdan almayın diyor zaten. Amazon da bu tarz satıcılardan oluşan zararı genelde karşılamıyor. Herkes forumlarda bunu söylüyor.
Zaten Türkiye'de 2. El 3060 Ti'lar 11000+ liralara satılırken o fiyata RTX 3070 alacağınızı düşünmeniz garip olmuş. Hem de bu kura rağmen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amazonada dolandırıcı demezsin btw
Amazon'a demiyor, Amazon'da satış yapan bir satıcıya diyor. Hepsiburada'da x satıcısının satış yapması gibi.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,927
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Satıcı dükkanı kapattiysa yapacak bişi yok alamazsin. Telafi için amazondan Amazon puan almaya çalış.
Satılan ürünün , satıcı ve gondericisinin Amazon.jp olduğundan emin olarak sipariş vermelisin. Kargolandiktan sonra 4/5 gün içinde gelmektedir.

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Satıcı dükkanı kapattiysa yapacak bişi yok alamazsin. Telafi için amazondan Amazon puan almaya çalış.
Satılan ürünün , satıcı ve gondericisinin Amazon.jp olduğundan emin olarak sipariş vermelisin. Kargolandiktan sonra 4/5 gün içinde gelmektedir.
Öyle saçmalık mı olur. Amazon bunu kendi sitesinde satış yaptırıyorsa gerekli önlemleri gerekli denetimleri de sağlıyor olmalı. Ben amazonda satışa çıkacağım. Sipariş geldikten sonra satıştan çekileceğim? Ee bu ne şimdi? Böyle saçmalık mı olur. Amazon her türlü destek olması lazım öyle saçmalık merdiven altı ahmet pc de bile yok

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,927
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Öyle saçmalık mı olur. Amazon bunu kendi sitesinde satış yaptırıyorsa gerekli önlemleri gerekli denetimleri de sağlıyor olmalı. Ben amazonda satışa çıkacağım. Sipariş geldikten sonra satıştan çekileceğim? Ee bu ne şimdi? Böyle saçmalık mı olur. Amazon her türlü destek olması lazım öyle saçmalık merdiven altı ahmet pc de bile yok
Adam parasını geri alıyor mu alıyor? Bunun neresinde dolandırıcılık var? Siparişi iptal olan ilk kişi değ arkadaş. Son kişide olmayacaktır.

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Adam parasını geri alıyor mu alıyor? Bunun neresinde dolandırıcılık var? Siparişi iptal olan ilk kişi değ arkadaş. Son kişide olmayacaktır.
Parasını alabiliyorsa zaten sorun yada dolandırıcılık yok ortada. Üstteki yorumlarda hadi geçmiş olsun gitti yandı bitti kül oldu tarzında cevaplara istinaden yazdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
doğukan uğurlu

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,927
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Parasını alabiliyorsa zaten sorun yada dolandırıcılık yok ortada. Üstteki yorumlarda hadi geçmiş olsun gitti yandı bitti kül oldu tarzında cevaplara istinaden yazdım.
Kargoya verilmeden Amazon parayı saticiya aktarmaz. Eğer bir sorun çıksa zaten Amazon parasal olarak onu telafi eder.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet
Arkadas herkese merhaba

Ne yapicagimi bilmedigim icin sizlere danismak istedim. Kasim 24 te amazon japonyada gigabyte marka rtx 3070 ekran karti siparisi verdim. Kargo fiyatiyla birlikte 104.480 yen fiyati vardi (10.690tl). Kasim ayi indirimiyle oldugunu dusunerek siparisi verdim. Daha once amazondan hic siparis vermemistim. Daha sonra odeme onaylandi ertesi gun kargoya verildigi yazildi. Fakat kargo takip numarami bulamadim. Saticiyla paylasildigi yaziyordu. Daha sonra saticiyla iletisim kurmak icin amazon musteri hizmetlerinden mesaj attim fakat geri donus olmadi. Bugun dhl kargoyu aratarak adima herhangi bi kargo gonderilip gonderilmedigini sordum ve dhldeki arkadasin herhangi bir kargo gozukmedigini hatta kargoyu gectim evrak olusturulsa bile sistemden gorebilecegini fakat goremedigini iletti. Bunun uzerine amazonun genel musteri hizmetlerini aradim fakat nafile. En son tekrar saticiyla iletisim kurmak icin mesaj attiktan sonra amazondan mail geldi. Mailde saticinin pazardan ayrildigi baska bir e posta almaya uygun olmadigini yazdi. Ozetle amazonda siparislerimde urun kargolandi olarak gozukuyor fakat takip numarasina ulasamiyorum . Daha once alisveris yapmadigim icin surecin nasil ilerledigini bilmiyorum. Siparisimi iptal etmelimiyim benim dusundugum gibi bir dolandiricilik var mi yoksa normaldede siparislerde surec boyle mi ilerliyor. Biraz uzun oldu yardiminiza ihtiyacim var . Tesekkur ederim
Yaz bana kardeş ben aldım paramı yardımcı olayım sana da bende 3060ti almıştım iki tane

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
IT Comp zaten dolandırıcı bu satıcı daha önce forumda konuşuldu

Mstfatrn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa torun
Yaz bana kardeş ben aldım paramı yardımcı olayım sana da bende 3060ti almıştım iki tane
Merhaba hocam paranızı nasıl aldınız yardımcı olurmusunuz bana bende gece iade talebinde bulundum iadem alındı fakat it.comp odemenizi yapacaktır dedi bu nasıl iş anlayamadim

v3ysi.alkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
veysi alkan
1638507688395.png

bende böyle yazıyor ama ?
1638507774097.png

hızlı kargo seçmiştim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç