Neler Yeni

Amazon Jp Gümrük vergisi alıyor mu?

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Arkadaşlar merhaba aklımda bi ekran kartı var 5300yen yani 6800tl ama ekstradan gümrük ödeyip ödemiyeceğimi merak ediyom . Birisi fiyatlarda vergi dahil demişti ama bana mantıklı gelmedi o yüzden konuyu açtım alışveriş yapanlar yazarsa güzel olur

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Vergisi uygulamada gözüküyor. Ekran kartı modeli nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela rx 6600 56k yen gözüküyor ama vergisi 50k üzerinden 10k yen çıkıyor. 5te 1 i vergi onun yani.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,289
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Arkadaşlar merhaba aklımda bi ekran kartı var 5300yen yani 6800tl ama ekstradan gümrük ödeyip ödemiyeceğimi merak ediyom . Birisi fiyatlarda vergi dahil demişti ama bana mantıklı gelmedi o yüzden konuyu açtım alışveriş yapanlar yazarsa güzel olur
Eğer satıcı Amazon ise son ödeme ekranında tüm vergileri ile ödeyeceğin toplam para yazar, bankada biraz komisyonn koyar bu kadar.
Eğer satıcı Amazon değilse gümrükte %20 elektronik vergisi + bir kaç gümrük vergisi daha ödüyorsun. Zaten satıcısı Amazon olmayan birinden yurtdışından almak büyük sıkıntı bu seçeneği ele. Eğer Amazon satıcısı ise son ödemedeki ücreti ödersin.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer satıcı Amazon ise son ödeme ekranında tüm vergileri ile ödeyeceğin toplam para yazar, bankada biraz komisyonn koyar bu kadar.
Eğer satıcı Amazon değilse gümrükte %20 elektronik vergisi + bir kaç gümrük vergisi daha ödüyorsun. Zaten satıcısı Amazon olmayan birinden yurtdışından almak büyük sıkıntı bu seçeneği ele. Eğer Amazon satıcısı ise son ödemedeki ücreti ödersin.
peki o zaman amazondan almak daha mantıklı

Vergisi uygulamada gözüküyor. Ekran kartı modeli nedir?

Mesela rx 6600 56k yen gözüküyor ama vergisi 50k üzerinden 10k yen çıkıyor. 5te 1 i vergi onun yani.
rtx 3050

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Satıcı Amazonsa sepette vergi kargo dahil tüm fiyat gözüküyor. Fiyat güzel olduğu sürece çok mantıklı. Kendi kartımı da öyle almıştım. Amazon dışındaki satıcılardan yurtdışı kart almanı da önermem.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
sold by amazon yazısı var değil mi?

Satıcı Amazonsa sepette vergi kargo dahil tüm fiyat gözüküyor. Fiyat güzel olduğu sürece çok mantıklı. Kendi kartımı da öyle almıştım. Amazon dışındaki satıcılardan yurtdışı kart almanı da önermem.
peki 7000tl ürüne kaç tl vergi öderim

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
sold by amazon yazısı var değil mi?

peki 7000tl ürüne kaç TL vergi öderim
Amazon tarafından satılır ve gönderilir yazması gerekiyor. Sepete ekleyip ödeme kısmına geçersen vergiyi görebilirsin.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Kargo gümrük herşeyi alıyor. Sepete ejleyip ödeme ekranına giderseniz tüm tutarı görürsünüz.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Amazon tarafından satılır ve gönderilir yazması gerekiyor. Sepete ekleyip ödeme kısmına geçersen vergiyi görebilirsin.
Evet ship by amazon ve sols by amazon yaziyor

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Peki ürün kaç gün elimde ulaşır ve bi sıkıntı olsa garantisine nasıl gönderebilirim
Ben birkaç ay önce İspanyadan almıştım. 1 günde TRye ulaştı. 3 günde de bana geldi. Totalde 4 gün. Sıkıntı olursa Amazon.tr üzerinden destek hattına mesaj atıp destek alabilirsin. Onlar yönlendirmesini yapar muhtemelen. Ben tüm iletişimimi amazon ispanya üzerinden kurmuştum. Ben yurtdışı kartlarında avrupa ülkelerini tercih ediyorum. Japonyayı tercih etmiyorum. Japonyanın garantisi yok. Sadece 30 gün iade hakkın var diye biliyorum. Bir sıkıntı çıkarsa iade edebilirsin.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,289
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Peki ürün kaç gün elimde ulaşır ve bi sıkıntı olsa garantisine nasıl gönderebilirim
Ürün stoktaysa 1 haftaya gelir en geç 2 hafta stokta yoksa stok gelene kadar bekletiyor, süresi yok. Eğer Garantilik bir durum olursa Amazon`a yolluyorsun ama Amazon.Jp`de garanti bir ay, Amazon Avrupa`da 2 yıl garanti var.
Amazon`da garantiye yollama olayı yok, ürün garanti kapdamında bozulduysa direk para iadesi oluyor. Amazon.es`den aldın istersen kendin İspanya`yada ki servisine kartı yollayıp tamir ettirebilirsin ama bu masraflı bir iş.

Top Bottom