Neler Yeni

Amazon Jp Gümrük vergisi alıyor mu?

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Ürün stoktaysa 1 haftaya gelir en geç 2 hafta stokta yoksa stok gelene kadar bekletiyor, süresi yok. Eğer Garantilik bir durum olursa Amazon`a yolluyorsun ama Amazon.Jp`de garanti bir ay, Amazon Avrupa`da 2 yıl garanti var.
Amazon`da garantiye yollama olayı yok, ürün garanti kapdamında bozulduysa direk para iadesi oluyor. Amazon.es`den aldın istersen kendin İspanya`yada ki servisine kartı yollayıp tamir ettirebilirsin ama bu masraflı bir iş.
Ne masraflı işmiş bi yurtdışı indirimli olur mu diye bi baktım daha masraflı çıktı turkiyeden almak en mantiklisi

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,939
İsim
Mert Metshi
3050 için 7000 pahalı değil mi?

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
rx 6600 alın daha iyi
valla bütçe 3050 için anca yetiyor ama 7000tl civarına düşerse alabilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben birkaç ay önce İspanyadan almıştım. 1 günde TRye ulaştı. 3 günde de bana geldi. Totalde 4 gün. Sıkıntı olursa Amazon.tr üzerinden destek hattına mesaj atıp destek alabilirsin. Onlar yönlendirmesini yapar muhtemelen. Ben tüm iletişimimi amazon ispanya üzerinden kurmuştum. Ben yurtdışı kartlarında avrupa ülkelerini tercih ediyorum. Japonyayı tercih etmiyorum. Japonyanın garantisi yok. Sadece 30 gün iade hakkın var diye biliyorum. Bir sıkıntı çıkarsa iade edebilirsin.
tamam o zaman ödemeyi euro mu alıyolar yoksa tl ödeyebiliyozmu

Eğer satıcı Amazon ise son ödeme ekranında tüm vergileri ile ödeyeceğin toplam para yazar, bankada biraz komisyonn koyar bu kadar.
Eğer satıcı Amazon değilse gümrükte %20 elektronik vergisi + bir kaç gümrük vergisi daha ödüyorsun. Zaten satıcısı Amazon olmayan birinden yurtdışından almak büyük sıkıntı bu seçeneği ele. Eğer Amazon satıcısı ise son ödemedeki ücreti ödersin.
banka ne kadar komisyon alıyor😩

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,293
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,413
İsim
Oğuz Oğuz
Arkadaşlar merhaba aklımda bi ekran kartı var 5300yen yani 6800tl ama ekstradan gümrük ödeyip ödemiyeceğimi merak ediyom . Birisi fiyatlarda vergi dahil demişti ama bana mantıklı gelmedi o yüzden konuyu açtım alışveriş yapanlar yazarsa güzel olur
en son satın alma da gösteriyor her şeyi

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,293
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
yani 1000tl almaz değilmi yani 300-400 gibi (garanti veya iş bankası9
Aynen, mantık bu. Bu arada farkı azaltmak için ödemeyi yen`le yapabilirsin. Tl yerine yen seçersen eğer öyle bir şansın varsa kur farkı daha az yansır bu da herkesin bilmediği bir püf nokta.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Aynen, mantık bu. Bu arada farkı azaltmak için ödemeyi yen`le yapabilirsin. TL yerine yen seçersen eğer öyle bir şansın varsa kur farkı daha az yansır bu da herkesin bilmediği bir püf nokta.
valla jp nin 1ay garanti verdiğini öğrenince es'den almayı düşünüyorum (tl'de ödemeyi yapıcam ne yazıkki döviz rezervlerimiz 0)

Ben birkaç ay önce İspanyadan almıştım. 1 günde TRye ulaştı. 3 günde de bana geldi. Totalde 4 gün. Sıkıntı olursa Amazon.tr üzerinden destek hattına mesaj atıp destek alabilirsin. Onlar yönlendirmesini yapar muhtemelen. Ben tüm iletişimimi amazon ispanya üzerinden kurmuştum. Ben yurtdışı kartlarında avrupa ülkelerini tercih ediyorum. Japonyayı tercih etmiyorum. Japonyanın garantisi yok. Sadece 30 gün iade hakkın var diye biliyorum. Bir sıkıntı çıkarsa iade edebilirsin.
peki gene amazon satıcı olsa ödeyeceğim toplam tutar gözüküyor mu (vergiler dahil filan) (amazon es)

Son düzenleme:

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
valla jp nin 1ay garanti verdiğini öğrenince es'den almayı düşünüyorum (TL'de ödemeyi yapıcam ne yazıkki döviz rezervlerimiz 0)

peki gene amazon satıcı olsa ödeyeceğim toplam tutar gözüküyor mu (vergiler dahil filan) (amazon es)
Evet. Satıcı Amazon olduğu sürece her yerde görünür. Sepete ekledikten sonra ödeme kısmına geç gösteriyor zaten.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,293
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
valla jp nin 1ay garanti verdiğini öğrenince es'den almayı düşünüyorum (TL'de ödemeyi yapıcam ne yazıkki döviz rezervlerimiz 0)

Es iyidir. Alacağın ürünün linkini atarmısın bana .

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,558