Neler Yeni

AMD Chipset Driver güncelleme sorunu

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
Herkese merhaba Gigabyte Aorus b450 M ana kartını aldım pazartesi sistemi sıfırdan toplicam ama anakart biosunda 11 adat güncelleme var ve yanlarında hepsini tek tek güncellemem gerektiği yazıyor onu yapıcam ama bazı sürümlerin yanında ise Chipset Driver güncelle yazıyor bunu bios bittikten sonra windows kurduktan sonra güncellesem bir sorun olurmu aksi şekilde kurmam mümkün değil

Toroslu

80+ Bronze
BIOS update'i Windows kurmadan önce yapın, daha sonra Windows'u kuracaksınız ve sonra chipset driver'larını kuracaksınız.
Chipset driver'larını kurduktan sonra geri kalan driver'ları kurabilirsiniz.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS update'i Windows kurmadan önce yapın, daha sonra Windows'u kuracaksınız ve sonra chipset driver'larını kuracaksınız.
Chipset driver'larını kurduktan sonra geri kalan driver'ları kurabilirsiniz.
yani Chipset Driver ı tüm bios ile işim bittikten sonra kurucam

Toroslu

80+ Bronze
yani Chipset Driver ı tüm bios ile işim bittikten sonra kurucam
Evet önce BIOS güncelleyeceksiniz. Güncelleme sonrasında BIOS üzerinde yapacağınız tüm ayaları yapın ve daha sonra Windows kurun. Windows kurduktan sonra ilk iş chipset driver'larını kurun daha sonra geri kalan driver'ları kurun.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
Evet önce BIOS güncelleyeceksiniz. Güncelleme sonrasında BIOS üzerinde yapacağınız tüm ayaları yapın ve daha sonra Windows kurun. Windows kurduktan sonra ilk iş chipset driver'larını kurun daha sonra geri kalan driver'ları kurun.
tamam teşekkürler bir uyumsuzluk olmaz değilmi çünkü bios güncellemelerinin bazı sürümlerin yanında Chipset Driver ı kurun önce yazıyor

Toroslu

80+ Bronze
tamam teşekkürler bir uyumsuzluk olmaz değilmi çünkü bios güncellemelerinin bazı sürümlerin yanında Chipset Driver ı kurun önce yazıyor
Saçmalık, bir anlamı yok. Bios update ile alakası yok chipset driver'ın. Sadece portlarda sorun var ise onu düzeltebilir ki onun da bir faydası olmaz. Çünkü işletim sistemi çalıştığında chipset driver devreye girer, o işletim sistemi içindir.

Kısaca: Hiçbir alakası yok, palavra.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
Saçmalık, bir anlamı yok. Bios update ile alakası yok chipset driver'ın. Sadece portlarda sorun var ise onu düzeltebilir ki onun da bir faydası olmaz. Çünkü işletim sistemi çalıştığında chipset driver devreye girer, o işletim sistemi içindir.

Kısaca: Hiçbir alakası yok, palavra.
Tamam çok teşekkür ederim birde şey bios 11 adet güncellemenin hepsini flasha atıp tek tek güncellicem dimi sırayla hepsini

Toroslu

80+ Bronze
Tamam çok teşekkür ederim birde şey bios 11 adet güncellemenin hepsini flasha atıp tek tek güncellicem dimi sırayla hepsini
Evet. Ancak BIOS güncellemesini en sağlıklı hali olması için tek başına usb'ye atın. BIOS güncellemeden sonra diğer tüm driverlar usb ile veya usb olmadan doğrudan HDD veya SSD üzerinden de kurulabilirler.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
Evet. Ancak BIOS güncellemesini en sağlıklı hali olması için tek başına usb'ye atın. BIOS güncellemeden sonra diğer tüm driverlar usb ile veya usb olmadan doğrudan HDD veya SSD üzerinden de kurulabilirler.
flash diske sadece 11 adet olan bios u atıcam sırayla hepsini tek tek güncelleyim diyordum

Toroslu

80+ Bronze
flash diske sadece 11 adet olan bios u atıcam sırayla hepsini tek tek güncelleyim diyordum
En son bios update'i kurun. Diğerlerini kura kura gitmenizin bir anlamı yok. Son sürümü kurarsanız o sürüme kadar olan tüm güncellemeleri de kurmuş olursunuz.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven

Toroslu

80+ Bronze
ama bazı sürümlerin yanında önceki sürümü kurmuş olmanız gereklidir yazıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gigabyte sitesinden
Bazı sürümlede BIOS güncelleme sektörlerinde sorunlar olduğu için sorun oluyor o nedenle onarım güncellemesi kurulmuş olması gerekebiliyor. Nedeni bu büyük ihtimalle ama öyle olanları kurarak ta gidebilirsiniz, garantiye almış olursunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,423
Üyeler
164,662
Son üye
Kamilla
Top Bottom