Neler Yeni

Rehber Amd crossfire ve Nvidia SLI nedir yararları ve zararları nelerdir

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Forumda crossfire ve SLI ile ilgili fazla bilgi bulamadım ve bazı üyelerin crossfire, SLI nedir yararları ve zararları ne gibi sorulara cevap vermek için bu rehberi hazırladım ancak maddeler halinde yazacağım
1- (crossfire ve SLI nedir) çift ekran kartlı sistem kurmak denilebilir, 2 amd ekran kartlı sistem kuracaklar crossfire yapmalı/denir 2 Nvidia ekran kartlı sistem kuracaklar ise SLI yapmalı/denir

2- (crossfire ya da SLI yapmak için neye ihtiyaç duymalıyım) sorunun cevabı basit, lazım olan şeyler
1- büyük ve geniş hacimli rahat hava alan hava akışı iyi olan bir kasa
2- anakartın 2 ekran kartı desteklemesi lazım
3- kaliteli ve yüksek W değeri olan aynı zamanda 12V kanalından yüksek güç veren güç kaynağı
4- iki ekran kartı arasında boşluk olmalı
5- işlemcinin iyi olması ve darboğaz olmaması lazım
6- ekran kartlarının SLI ya da crossfire desteklemesi lazım ve buna dikkat edilmeli

3- (2 GB ekran kartım var ama 4 GB ekran kartı daha alıp crossfire ya da SLI yapsam ekran kartları 4 GB da çalışır mı) hayır, 4 GB da çalışmaz 2 GB de kalır

4- crossfire ya da SLI in yararları/zararları
ZARARLAR :
Oyun esnasında fps düşüşleri olabilir (slot hızından kaynaklanır)
Her oyun SLI ya da crossfire DESTEKLEMEZ o yüzden SLI ve crossfire destekleyen oyunlar için çift ekran kartı kullanılmalı

Yararları :
Crossfire ya da SLI destekleyen oyunlar da fps ciddi derecede yükselir
Çift monitör kullanımında çift ekran kartı daha iyi olur

forumu bıraktım dedim ama yine de insanlara yardımcı olmak istedim ve şöyle bir karar aldım, forumu tamamen bırakmayacağım ama ara ara gelip diğer üyelere tavsiyelerde ve yardımlar da bulunacağım ancak eskisi kadar aktif olmayacağım

KAYNAK :

Kardeşim sen bu video da olan her şeyi alıp gelmişsin diyenler olacaktır, ses ve görsel ile anlatılan şeyi yazılı olarak anlatmak istedim ve forumda SLI ve crossfire ile ilgili pek fazla bilgi olmadığı için bu rehberi hazırladım
RX 570 8 GB crossfire kullanmayı düşünüyorum,corsair spec delta kasam var ve bu anakartı kullanmayı düşünüyorum:
Crossfire kullanabilir miyim böyle bir sistemde?İşlemcim i3 10100.

Her kartta SLI desteği yok AMD de öyle RX 5700 XT zamanında crossfire yapasım vardı sonra olmuyor olduğunu öğrendim.
Evet, her kart crossfire ve sli desteklemiyor.
RX 570 8 GB crossfire kullanmayı düşünüyorum,corsair spec delta kasam var ve bu anakartı kullanmayı düşünüyorum:
Crossfire kullanabilir miyim böyle bir sistemde?İşlemcim i3 10100.
Hayır dostum crossfire yapma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,003
Üyeler
163,420
Son üye
BRKN67
Top Bottom