- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır pc açıkken ara ara veriyorNormalde ekran kartı sürücünü kaldırıp kurduktan sonra böyle hata vermemesi gerekirdi. Bunu sadece bilgisayar açılınca mı yapıyor?
Hayır pc açıkken ara ara veriyorNormalde ekran kartı sürücünü kaldırıp kurduktan sonra böyle hata vermemesi gerekirdi. Bunu sadece bilgisayar açılınca mı yapıyor?
Kartta sorun olabilir. BIOS'ta XMP açıksa kapat. Sonra sürücüyü kaldırıp tekrardan kurup test et bakalım.@Emre Zengin hocam sabahtan beri bir şey yoktu aynı hatayı birdaha aldım driver yine gitti ne yapmam lazım denedim çoğu şeyi ekran kartı driverında mı sıkıntı var
Hocam xpm den kastın ram frekansını yükseltme demi eğer oysa bende xpm olarak görünmüyor d.o.c.p olarak görünüyor onlar da açık değil ram hızı kendi değerinde yaptığım da mavi ekran alıyordum o yüzden 2133 mhz de kullanıyordum 3 senedir şuan açıp 2933 mhz değere aldığımda mvi ekran vermiyordu ara sıra hafif takılma oluyordu pc de bide öyle deneyeyim olmazsa tekrardan kapatırımKartta sorun olabilir. BIOS'ta XMP açıksa kapat. Sonra sürücüyü kaldırıp tekrardan kurup test et bakalım.
BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık hocam. Ondan sonra test et bakalım tekrardan.Hocam xpm den kastın ram frekansını yükseltme demi eğer oysa bende xpm olarak görünmüyor d.o.c.p olarak görünüyor onlar da açık değil ram hızı kendi değerinde yaptığım da mavi ekran alıyordum o yüzden 2133 mhz de kullanıyordum 3 senedir şuan açıp 2933 mhz değere aldığımda mvi ekran vermiyordu ara sıra hafif takılma oluyordu pc de bide öyle deneyeyim olmazsa tekrardan kapatırım