Neler Yeni

AMD ekran kartı kullanıcılarına

zlL1

80+
çoğu yerde sürekli amd ekran kartım YTdeki fps testi yapan adamlardan daha düşük fps alıyor tüm sistem aynı, dediklerini görmüşsünüzdür. aynı sorunu bende yaşadım haftalarca uğraştım tüm forumları gezdim sonuç yok fps değşmiyor. hatta işlemciye ekran kartına bile overclock yaptım yinede YTdeki fps değerlerine ulaşamadım sürekli benim sistemden 20-60 fps fazla alıyorlardı. sıcaklık değerlerim 60-65 arası olmasına rağmen. bunun sebebini şunu yaparak çözdüm:

öncelikle sistemim r7 5700x OC 4.8ghz ,rx6750xt, 32gb ram 700+80 psu

amd driverda "amd fluid motion frames"diye bir ayar var, onu kapattıktan sonra şimdi tekrardan fps testlerinize bakın AMD DRİVER SRÜMÜ 24.7.1

amd fluid motion frames(AÇIKKEN OYUNLARDAN ALDIĞIM FPS.2K ULTRA GRAFİKLER)
CS2:120-140FPS
PUBG:90-100FPS
WARFRAME:90-100FPS
FORZA5:90-95FPS

amd fluid motion frames(KAPALIYKEN OYUNLARDAN ALDIĞIM FPS.2K ULTRA GRAFİK)
CS2:210-240FPS
PUBG:180-200FPS
WARFRAME:190-200FPS
FORZA:130-140FPS

yukarıdaki fps değerleri 40 45dklık oyun testlerinden sonra hemen hemen aldığım fps sonuçların notlarıdır

arkadaşlar yemin ediyorum kafayı yiyecektim haftalarca yapmadığım şey kalmadı okumadığım türk-yabancı forumlar kalmadı .sıcaklık değerleri normal ekran kartı tam performans çalışıyordu yinede YTdeki fps değerlerine ulaşamıyordum artık kartta sorun var diye servise yollayacaktım.

ben sorunumu böyle çözdüm inşallah sizde çözmüşsünüzdür.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Gorkem Yavuz
Flud Motion Frames ne işe yarıyor hocam?
Oyunda 70fps alıyorsun diyelim afmf açıyorsun ve 135-145 fps alıyorsun. Afmf 2 yeni güncelleme ile gelicek ve max 1-2 hafta içinde gleir bence. Onda da yenilik olarak gecikme %85-%90 azaltıldı ve alınan fps daha da arttı ama ne kadar arttığını bilmiyorum. Yani videoda vardı ama unuttum. Oyunda gözüken fps, afmf açıkken ki fps yi göstermiyor bu arada. Amd nin kendi yazılımından açıyorsun ordaki afmf açık şekilde güncel olan fps yi gösteriyor.

zlL1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Flud Motion Frames ne işe yarıyor hocam?
sözde fps artırmaya yaran şey. doğruyu söylemek gerekirse oyunlar biraz daha akıcı oluyor böyle yağ gibi kayıyor hissini veriyor ama görüntüde biraz bozuluyor. ben sistemde sorun var mı yok mu diye test ediyordum msi afterburner uygulamasından fps değerlerini düşük görünce çıldırmıştım resmen.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,013
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Videoda MSI Afterburner ile artan FPS değerini göremeyeceğiniz, değeri görmek için AMD'nin kendi overlayini kullanmanız gerektiği yazıyor. Konu bu şekilde yanlış bilgiler içeriyor.

zlL1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Videoda MSI Afterburner ile artan FPS değerini göremeyeceğiniz, değeri görmek için AMD'nin kendi overlayini kullanmanız gerektiği yazıyor. Konu bu şekilde yanlış bilgiler içeriyor.
bende diyorum ki işte afmf benim fpsmi düşürüyor. daha yeni 3d mark time spy testi yaptım, afmf açıkken ekran kartım puanı 12k cıvarlarda ama kapalıyken ise 14500 gibi skor alıyor. amdnin overlayında zaten fpsin arttırdığını gösteriyor bana doğrudur ancak neden msi afterburnerda fpsim düşüyor??
demek istediğim afmf benim sistemimin performansını düşürüyor

yukarıdaki fps değerleri zaten amd overlayda 2 katı olarak görünüyor ordaki fps değerleri msi afterburner ile yapıldı bana gerçekten aldığım fps değerleri lazım amdnin sahte fps değeri değil

Daha iyi açıklamak gerekirse:

diyelim cs2den 150fps alıyorum afmf kapalı ve msi after burnerde ise 150 fps olarak görünüyor doğru sıkıntı yok
şimdi afmfyi açtığımda msi afterburnerde fpsim 100lere düşüyor amdnin sahte fpsi 200lere çıkıyor.
normalde olması gereken msi afterburnerde yine 150 görünecekti amdnin sahte fpsi 300 yani 2 katına çıkacaktı ama ne hikmetse afmf benim gerçekten aldığım fpsyi düşürüyor

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,013
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
bende diyorum ki işte afmf benim fpsmi düşürüyor. daha yeni 3d mark time spy testi yaptım, afmf açıkken ekran kartım puanı 12k cıvarlarda ama kapalıyken ise 14500 gibi skor alıyor. amdnin overlayında zaten fpsin arttırdığını gösteriyor bana doğrudur ancak neden msi afterburnerda fpsim düşüyor??
demek istediğim afmf benim sistemimin performansını düşürüyor

yukarıdaki fps değerleri zaten amd overlayda 2 katı olarak görünüyor ordaki fps değerleri msi afterburner ile yapıldı bana gerçekten aldığım fps değerleri lazım amdnin sahte fps değeri değil
Çünkü afterburner desteklemiyor. Değer sahte değil. Benchmark yazılımında da çalışmaz zaten yapay kareleri hesaplayamıyor onlar.

Spect

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Arda
çoğu yerde sürekli amd ekran kartım YTdeki fps testi yapan adamlardan daha düşük fps alıyor tüm sistem aynı, dediklerini görmüşsünüzdür. aynı sorunu bende yaşadım haftalarca uğraştım tüm forumları gezdim sonuç yok fps değşmiyor. hatta işlemciye ekran kartına bile overclock yaptım yinede YTdeki fps değerlerine ulaşamadım sürekli benim sistemden 20-60 fps fazla alıyorlardı. sıcaklık değerlerim 60-65 arası olmasına rağmen. bunun sebebini şunu yaparak çözdüm:

öncelikle sistemim r7 5700x OC 4.8ghz ,rx6750xt, 32gb ram 700+80 psu

amd driverda "amd fluid motion frames"diye bir ayar var, onu kapattıktan sonra şimdi tekrardan fps testlerinize bakın AMD DRİVER SRÜMÜ 24.7.1

amd fluid motion frames(AÇIKKEN OYUNLARDAN ALDIĞIM FPS.2K ULTRA GRAFİKLER)
CS2:120-140FPS
PUBG:90-100FPS
WARFRAME:90-100FPS
FORZA5:90-95FPS

amd fluid motion frames(KAPALIYKEN OYUNLARDAN ALDIĞIM FPS.2K ULTRA GRAFİK)
CS2:210-240FPS
PUBG:180-200FPS
WARFRAME:190-200FPS
FORZA:130-140FPS

yukarıdaki fps değerleri 40 45dklık oyun testlerinden sonra hemen hemen aldığım fps sonuçların notlarıdır

arkadaşlar yemin ediyorum kafayı yiyecektim haftalarca yapmadığım şey kalmadı okumadığım türk-yabancı forumlar kalmadı .sıcaklık değerleri normal ekran kartı tam performans çalışıyordu yinede YTdeki fps değerlerine ulaşamıyordum artık kartta sorun var diye servise yollayacaktım.

ben sorunumu böyle çözdüm inşallah sizde çözmüşsünüzdür.
7900GRE ekran kartı kullanıyorum. Sadece fps olarak fazla gözüküyor. Örnek olarak 30fps alıyorsam 80 oluyor ama 30fps akıcılığında oynamaya devam ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü afterburner desteklemiyor. Değer sahte değil. Benchmark yazılımında da çalışmaz zaten yapay kareleri hesaplayamıyor onlar.
Hocam gerçekten gözle görülür derecede arttırmıyor bence sadece orada yüksek fps gözüküyor.

Son düzenleme:

zlL1

80+
7900GRE ekran kartı kullanıyorum. Sadece fps olarak fazla gözüküyor. Örnek olarak 30fps alıyorsam 80 oluyor ama 30fps akıcılığında oynamaya devam ediyorum.

Hocam gerçekten gözle görülür derecede arttırmıyor bence sadece orada yüksek fps gözüküyor.
fps zaten artmıyor hocam aksine benim msi afterburnerde gerçekten aldığım fps değerini bile düşürüyor
yukarıdaki mesajda biraz daha açıkladım zaten

belki seninde gerçekten aldığın fpsi(msi afterburner üzerinden) düşürüyor bile olabilir bu afmf işte bende de tam olarak bu yaşandı

msi afterburnerde fpsim 250 gösteriyor bu benim normalde gerçekte aldığım değer afmf kapalı
afmf açtığımda gerçekte aldığım fps (msi afterburnerdeki fpsim) 150ye düşüyor amd overlaydaki ise 300e çıkıyor

afmf benim gerçekte aldığım fpsmi neden düşürüyor

hocam afterburnerin desteklemesi zaten önemli değil benim için, benim demek istediğim neden msi afterburnerde fpsim düşüyor afmf açıkken.
normalde afmf açıkken izlediğim videolarda msiafterburnerdeki değeri düşmüyor adamın, ordaki aldığı değeri amd overlayda 2 katı olarak görünüyor
ama bende msi afterburnerdeki fpsi düşürüyor

işte bu yüzden kafayı yemiştim internette izlediğim adamlar (msi afterburner üzerinden fps testi yapıyorlar) cs2 2k ultrada 200 230 fps alıyor
ben 140 fps alıyorum (afmf açıktı)

ardından afmfyi kapattığımda msi afterburner üzerinden aldığım fps değeri internette izlediğim adamlarla aynı olmaya başladı 200 230 fps civarı

inşallah anlatabilmişimdir ya konu çok yanlış anlaşılmış

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,013
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
fps zaten artmıyor hocam aksine benim msi afterburnerde gerçekten aldığım fps değerini bile düşürüyor
yukarıdaki mesajda biraz daha açıkladım zaten

belki seninde gerçekten aldığın fpsi(msi afterburner üzerinden) düşürüyor bile olabilir bu afmf işte bende de tam olarak bu yaşandı

msi afterburnerde fpsim 250 gösteriyor bu benim normalde gerçekte aldığım değer afmf kapalı
afmf açtığımda gerçekte aldığım fps (msi afterburnerdeki fpsim) 150ye düşüyor amd overlaydaki ise 300e çıkıyor

afmf benim gerçekte aldığım fpsmi neden düşürüyor

hocam afterburnerin desteklemesi zaten önemli değil benim için, benim demek istediğim neden msi afterburnerde fpsim düşüyor afmf açıkken.
normalde afmf açıkken izlediğim videolarda msiafterburnerdeki değeri düşmüyor adamın, ordaki aldığı değeri amd overlayda 2 katı olarak görünüyor
ama bende msi afterburnerdeki fpsi düşürüyor

işte bu yüzden kafayı yemiştim internette izlediğim adamlar (msi afterburner üzerinden fps testi yapıyorlar) cs2 2k ultrada 200 230 fps alıyor
ben 140 fps alıyorum (afmf açıktı)

ardından afmfyi kapattığımda msi afterburner üzerinden aldığım fps değeri internette izlediğim adamlarla aynı olmaya başladı 200 230 fps civarı

inşallah anlatabilmişimdir ya konu çok yanlış anlaşılmış
Yahu 100'den 80'e düşürüyor görüneni, fakat onu da 160 yapıyor işte.

Top Bottom