Neler Yeni

AMD ekran kartı ve kalitesiz PSU

arturo

80+ Silver
Yakın zamanda 2. elden 6600xt almayı düşünüyorum. Sistemimde 550w PSU kullanıyorum. Gücü yeterli seviyede ama Performax olduğundan dolayı içimde bir şüphe var. AMD ekran kartları kalitesiz PSU ile sorun çıkarıyor mu? Dikkat etmemiz gereken şeyin 12V kanalından kaç amper verdiği gibi bir şey hatırlıyorum bu doğru mu? Bilen biri bana detaylı bir şekilde anlatırsa sevinirim.
Kalitesiz psu wattman yeme ihtimalini arttırıyor ama bu dediğim genelde rx5.. serilerine mahsus bir şey.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kaynak olarak net bir şey veremem fakat forumlarda kısa bir araştırma ile sizde bunu fark edebilirsiniz. Gördüğüm bir konuda adam rampage 650W PSU ile Rx 6600'de wattman yiyordu stabil sürücülerde, aynı ekran kartını cooler master PSU bulunan bir sisteme taktığında sorun yemediğini falan diyordu. Bu sadece bu dediğim değil, diğer açılan başlıklarda da aynı şekilde bu tür durumları görmüştüm. Hatta bulabilirsem buraya linki vs bırakırım.

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,558
İsim
Arda Eren Aslan
Kaynak olarak net bir şey veremem fakat forumlarda kısa bir araştırma ile sizde bunu fark edebilirsiniz. Gördüğüm bir konuda adam rampage 650W PSU ile Rx 6600'de wattman yiyordu, stabil sürücülerde, aynı ekran kartını cooler master PSU bulunan bir sisteme taktığında sorun yemediğini falan diyordu. Bu sadece bu dediğim değil, diğer açılan başlıklarda da aynı şekilde bu tür durumları görmüştüm. Hatta bulabilirsem buraya linki vs bırakırım.
DeepCool PSU alsam sorun yaşamam herhalde. Kötü bir marka değil sonuçta.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,558
İsim
Arda Eren Aslan
Deepcool kaliteli bir markadır sorun çıkarmaz fakat psunu değiştirmene gerek yok.
Sanırım sadece 5000 ve altı serilerde sorun çıkarıyor dediğiniz gibi. Çok riske atmak istemiyorum aslında ama düşüneceğim biraz daha. Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Top Bottom