Amd ekran kartları ile kodlama yapmak

mrhamsi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
82
Dostlar gerek fiyatları ve vram avantajları sağolsun 9060xt veya 7700xt ekran kartı almak istiyorum giriş-orta seviyelerde kodlama yazılım ve oyun yapımı ve yayıncılık için bu amaçlar doğrultusunda bu kartları kullananlar var mı ve memnunlar mı deneyimlerini yazabilirler mi bu kartlar işimi görür mü

8gb 5060 da alabilirim

Bütçem 14-16k

Yapay zeka çalışırken bir takım sıkıntı yaşamıştım. nvidianın cuda desteği, amd tarafında rocm olarak geçiyor, fakat rocm in de windows destegi yok sadece linuxta çalışıyor. Bu konuyu araştırabilirsiniz. onun dışında kodlamada bir sorun yaşamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartım 6700xt bu arada

Yapay zeka çalışırken bir takım sıkıntı yaşamıştım. nvidianın cuda desteği, amd tarafında rocm olarak geçiyor, fakat rocm in de windows destegi yok sadece linuxta çalışıyor. Bu konuyu araştırabilirsiniz. onun dışında kodlamada bir sorun yaşamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartım 6700xt bu arada

Hocam yapay zeka çalışmanız da direkt olarak programlarla mı sorun yaşadınız yoksa kodlama ile alakalı mı veyahut hani performans kaybı gibisinden mi

Hocam yapay zeka çalışmanız da direkt olarak programlarla mı sorun yaşadınız yoksa kodlama ile alakalı mı veyahut hani performans kaybı gibisinden mi
Performans kaybı hocam, nvidia cuda veya amd rocm sayesinde görüntü işlerken gpu daki çekirdeği kullanabilme imkanınız oluyor. Eğer olmazsa kendi cpu nuz uzerinden çalıştırabiliyorsunuz fakat hiç verimli olmuyor yaklaşık 7 8 kat performans kaybı oluyor. Ama dedigim gibi amd rocm icin linux kullanırım derseniz sorun yok sanırım, ben linuxa gecmek yerine Google colab satın almıştım.

Geri