Neler Yeni

AMD ekran kartları sorunlu mu?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Umarım ileridede sorun yaşamazsın.
Umarım. Uzun yıllar sonra ilk AMD deneyimim benim de. Şimdilik iyi gidiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amd henüz nvidia kadar stabil bir yazılım yapamadı. Tüm sorun bundan kaynaklı. Aradaki fiyat farkına bakınca durumu daha iyi anlayabilirsiniz
Keşke yapabilse, çünkü 6000 serisi kartları cidden çok verimli. RX 6600 mesela RTX 3050 den hem daha az güç tüketiyor hem de daha güçlü bir kart 😀

cankoc

80+
Nvidia aslında sürücü arayüzünden kaybediyor biraz. Senelerdir aynı arayüzü kullanıyor. Biraz buna özen gösterseler kullanıcı sayısı da artar. AMD sürücülerine bakın mesela 50 kere arayüzü değişti yenilik olarak AMD güzel işler yapıyor aslında. Her türlü özelliği getiriyorlar. En basiti FPS gösterme falan var ekran kaydetme var bunların hiç biri Nvidia'da yok mesela.
Shadow play ile FPS gösteriliyor CPU değerleri gpu değerleri sıcaklık vs gösterilebiliniyor. Ekran kaydetme özelliği de var ayrıca ki dünyanın en sağlam kayıt proğramı sıfır FPS kaybı 4K ya kadar kayıt yapabiliyorsun ayrıca Twitch YouTube Facebook gaming gibi sitelerde FPS kaybı olmadan kaliteli bitrate ile yayın yapabiliyor shadow play ile. AMD yanına yaklaşamaz relive ile shadowplayın yanına

Son düzenleme:

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Koray Yıldız
Belli sürücüleri kurunca sorun olmuyor. Yani Nvidia kart gibi önüne gelen her sürücüyü kurmamak lazım belli sürümleri kullanmak lazım. Ben de RX 6000 serisi kullanıyorum ilk başlarda rastgele bir sürücü kurduğum için oyunlarda anlık takılmalar vs gibi çok sorun da yaşadım ama şuan stabil bir sürücüdeyim sorun olmuyor 😀
Misal hangisi? RX6600 almayı düşünüyorum da bileyim önceden diye...

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
Multi kasa Vettel
Şansına kalmış. R9 380'i 6 sene kullandım son 1-2 sene hariç sıkıntım olmadı.

tümen

80+ Platinum
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386
yayın vs işlerle uğraşacaksan nvidia değilsen amd bütçe dostu kardesim rx 6600 aldım sıkıntı yok şuan benim tek beğenmediğim şey şu var mıdır bilmiyorum ama nvidia da renk tonu ayarlıyoduk digital vibrance falan amd de nası yapcaz bi fikrim yok driveri çok ellemek istemiyom kısacası ama nvidia olsa her ayarını yapardım bilen varsa yardımcı olabilir mi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
samet
Amd ekran kartı kullanmak biraz daha ince bilgi gerektiriyor. Abartıldığı kadar sorunlu değil ama nvidia kadar da kusursuz değil. Hiç sorun yaşamayayım kafam rahat olsun hiç sürücü ayar vesaire uğraşmayayım diyorsan nvidia derim.

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386
Shadow play ile FPS gösteriliyor CPU değerleri gpu değerleri sıcaklık vs gösterilebiliniyor. Ekran kaydetme özelliği de var ayrıca ki dünyanın en sağlam kayıt proğramı sıfır FPS kaybı 4K ya kadar kayıt yapabiliyorsun ayrıca Twitch YouTube Facebook gaming gibi sitelerde FPS kaybı olmadan kaliteli bitrate ile yayın yapabiliyor shadow play ile. AMD yanına yaklaşamaz relive ile shadowplayın yanına
forumda takıla takıla öğreniyoz ağır oldu bu çocuğa :D az özellik saysaydın fjsöfjdl göre göre öğrencek

ByKayseriLi

80+ Bronze
forumda takıla takıla öğreniyoz ağır oldu bu çocuğa :D az özellik saysaydın fjsöfjdl göre göre öğrencek

Çocuk mu? Siz şakamısınız arkadaşım cidden ne değişik insanlarsınız? Ben nvidia'nın sürücüsünü söyledim size. Shadow play'i demedim. Shadow play ekstra kurulan bir yazılım. AMD'de de sürücü ile kurunca kendi özelliği olarak geliyor. Göre göre öğrenecek ne? Gören de sizi bilgisayar kurdu hacker falan sanacak. Harbi şaka gibi insanlarsınız. Bu forumda gördüğüm kadar hiç bir forumda sizin gibileri görmedim. Değişik değişik insanlarsınız.

cvfsdagsdfgsdfgsdfgsdfgbsdfbsdfb aynen kanks

10 bin mesajı böyle abuk subuk cevaplarla kastın sanırım her konuya her cevaba maydanoz mu oluyorsun böyle?

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
791
İsim
Mert
amd ekran kartlı sistem almak mantıklı mı 6700xt var aklımda ama driver sıkıntı diyorlar yazılım çöp diyorlar nvidia ya doğru kayıyor aklım napıcam kararsızım

Amd 6600 kullanıcısıyım 4 5 aydır watman yemedim hiç 2 kere güncelledim sorun yaşamadım bir kere bilgisizlikten sanırım Windows onaylı sürümü değilde başka sürüm indirdim valoda takılmalar oldu baya baya btf5 te acayip fps falan kaybettim

Ddu ile silip 22.5.2 sürümüne geçtim düzeldi geçen hafta da 22.11.1 sürümüydü yanloş olmasın ama ona geçtim ama sürüm yükseltirken en sağlıklısı ddu ile temiz kurulum yapmak olduğunu düşünüyorum üst üste sürüm atınca sıkıntı çıkarabilir amd şuan bu sürücüyüde kullanıyorum sıkıntı yaşamadım şöyle düşün amd kartını türkiyede 1000 kişiden 10 kişi 15 kişi sorun yaşıyor 6600 kartlarda onlarda başlıyor amd bitti amd çöp amd falan demeye değişik toksit bir kitle ve bu arşivde bu aralar nvdia da oyunlardan atma gibi sorunları görmeye de başladım fazlasıyla 6600 3060 arasında kalacaksan sırf 3 k fazla verip nvdia almak saçma bir fanboyluk para kolay kazanılmıyor babanın şirketi yoksa. Eğer amd iyidir

Son düzenleme:

Tomhardyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Sezai
amd ekran kartlı sistem almak mantıklı mı 6700xt var aklımda ama driver sıkıntı diyorlar yazılım çöp diyorlar nvidia ya doğru kayıyor aklım napıcam kararsızım
rx 6500xt aldım 5 gün oldu sorun yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

abartı sorun olmuyor daha yaşamadım rx 6500xt den önce R7 430 2GB 3sene kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım nadir çıkıyor hatalar

Top Bottom