Neler Yeni

AMD Geride Kaldı Sizce Geçte Olsa Yetişir Mi?

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Ben açıkcası adamlar şuan baya önce amd bu duruma yetişemesse fsr 3.0 bütün serilere getirip aynı performansı verirsee iyi yol kat edeceğini düşünüyorum ama bu aralar çok ayağını sıkıyor kendinin amd
FSR çözüm değil. Saf performans da AMD ve NVIDIA ekran kartları oyunlarda kafa kafaya olsa bile işin içine dlss ve yapay zeka destekli yazılımlar girdiğinde NVIDIA'nın eline su dökemiyorlar.

Video rander ve mühendislik programları gibi endüstriyel alanda AMD ya çok kötü ya hiç yok. NVIDIA bu alanda tekel konumunda ve yapay zeka sayesin de geliştirdikleri nerdeyse süper bilgisayar kadar güçlü h100 grafik çipi şuanda dünya da yok satıyor karaborsa da 100 bin dolardan satılıyor. Bu yüzden nvidia son zamanlarda inanılmaz yatırımlar almaya başladı ve değeri 1 trilyon doları geçti

Amd ve intel hızlı bir şekilde kendilerini geliştirmeli rekabet ortamı oluşturmalı

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
dlls 3.5 rtx 3000 serisinede gelmesi cidden çok iyi olmuş rtx 3060 ti gaming x trio vardı ciddi bi fark koyar gibi

emiliano

80+ Bronze
NVİDİA DLSS 3.5 sürümünü duyurdu biliyorsunuz DLSS 3 çıkalı çok olmadı sizce amd (GEÇTE) olsa nvida yetişebilir mi? TAMAMEN FANBOYLUK YAPMADAN CEVAPLARSAK İYİ OLUR ve tarafsız

DLSS 3 ŞUAN 35 oyunda var bu oyunların belki 20 tanesi çok oynanmayan bir oyun kütüphane coğalana kadar uzun bir süre alacak
tarafsız konuşacağım amd çok geride kaldı benim görüşüm satışlarının iyi olduğu sebebiyle pek yazılımlarının üstüne düşmüyorlar yada yeterince düşmüyorlar bu saatten sonra yeni ekran kartı çıkartmak yerine o işi yavaşlatıp yazılım konusunda 2 hatta 3 kat hızlanmaya başlarlarsa geçte olsa nvidia yı yakalayabilirler ama tabi nvidia 1 çalışıyorsa amd 3 çalışacakki aradaki fark kapansın

Grande Terim

80+ Silver
dlls 3.5 rtx 3000 serisinede gelmesi cidden çok iyi olmuş rtx 3060 ti gaming x trio vardı ciddi bi fark koyar gibi
dlss 3.5 çok bir numarası yok sadece birazcık fps arttırıp rt görüntüsünü düzeltiyor 3000 serisinde

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,088
İsim
Lydranx
NVİDİA DLSS 3.5 sürümünü duyurdu biliyorsunuz DLSS 3 çıkalı çok olmadı sizce amd (GEÇTE) olsa nvida yetişebilir mi? TAMAMEN FANBOYLUK YAPMADAN CEVAPLARSAK İYİ OLUR ve tarafsız

DLSS 3 ŞUAN 35 oyunda var bu oyunların belki 20 tanesi çok oynanmayan bir oyun kütüphane coğalana kadar uzun bir süre alacak
3000tlye Rx6600 Gücünde Gpu Varsa Nvidia Tarafında Amd geri kalmış demektir.
Yoksa Hala FP Konusunda Amd çok iyi.

Bu Dlss ve Fsr teknolojileri geliyor ama fsr 3.0 ve DLSS 3.0 ile destekli oyunlar az bunların genişlemesi için DLSS 2 den daha fazla zaman lazım yani Dlss var ama hangi oyunda var oda çok önemli Dlss teknolojisi diyip veya fsr diyip bütün oyunlarda varmış gibi algı oluşması yanlış
Mesaj otomatik birleştirildi:

oda doğru ama nvidia burada dlss diyip biraz hype yaptırıyor ama sonuç rtx 3000 serisinde dlss 3.5 çok bir numarası yok.
Aynen insanlar çoktan yüksek fps alacağını sanıyor rtx 3000 ile 5-10 belki zaten açıklaması yapılmış ne gelip ne gelmeyeceği DLSS 3.5 RTX 4000 İÇİN gelir rtx 20 ve 30 serisi için farklı bir versiyon veya başka bir şey çıkarırlar

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
532
İsim
Furkan Enes Kaplan
Amd render programlarında geri kaldığı sürece değeri yok. Elimde amd var ve çoğu programda karşıma sorun olarak çıkıyor. Para bulduğum an Nvidia ekran kartına geçeceğim

Amd render programlarında geri kaldığı sürece değeri yok. Elimde amd var ve çoğu programda karşıma sorun olarak çıkıyor. Para bulduğum an Nvidia ekran kartına geçeceğim
Açıkcası ben amd aldım desteğini uzun süre sürdürüyor diye marka takıntım falan yoktu istesem Nvidia'da alabilrdim ama amd yazılım konusunda çok geriden geliyor ayda 1 güncelleme getiriyor onun'da içi boş tamam güzel fps falan veriyor orası kesin ama sürekli takip ediyor takip edilen taraf olmuyor

Şuan çokmu fark var aralarında bir devrim yaratacak fark yok donanım ve yazılım ile kolay kapanacak farklar var ama yapmıyor iste istese bu farkı kolay kapatır geçer bile daha açıklayıp çıkarmadığı birçok teknolojisi var

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Yunus Şahin
Üst model AMD kart kullandığım için teknolojileri kullanmıyorum açıkçası. 2K ekran da zaten 100 FPS üstü alıyorum. Açıp, görüntüyü orijinal almayıp, 110 FPS alsam ne işime yarayacak sanki? O yüzden şu anlık FSR, DLSS, RTX gibi teknolojiler pek umurumda değil.

O yüzden kas gücünde ve fiyat konusunda zaten şu an AMD çok iyi konumda. O yüzden teknolojileri kullanmadığım sürece AMD devam.

Düşük ekran kartı kullanan arkadaşlara lafım yok.

Üst model AMD kart kullandığım için teknolojileri kullanmıyorum açıkçası. 2K ekran da zaten 100 FPS üstü alıyorum. Açıp, görüntüyü orijinal almayıp, 110 FPS alsam ne işime yarayacak sanki? O yüzden şu anlık FSR, DLSS, RTX gibi teknolojiler pek umurumda değil.

O yüzden kas gücünde ve fiyat konusunda zaten şu an AMD çok iyi konumda. O yüzden teknolojileri kullanmadığım sürece AMD devam.

Düşük ekran kartı kullanan arkadaşlara lafım yok.
Teknoloji iyi güzel hem Dlss ve hem fsr de ben 2 sininde iyi çalıştığını düşnüyorum görüntü olarak tamam yüksek fps veriyor da KAÇ Oyunda yani destekleyen oyunlar artana kadar gene 1-2 yıl geçiyor o zaman zaten firmalar yeni ekran kartı getiriyor. 2 firmayı kullananlar birbirlerine laf atıp tutuyor yok seninki iyi yok bizimki iyi aslında arka tarafta her oyunda olsa derim şu firma iyi ama her oyunda yok 200 oyunda varsa bunun belli kısmı uygulama belli kısmı oynanmayan oyunlar geriye 50 oyun kalsa anca zaten

Mesela şuan dlss 3 çıktı kare oluşturma falan kaç oyuna var bu rtx 4060 ti alan şıuan ne kadar ileride bence çokta değil dlss 3 oyunları dlss 2 den daha geç geledektir firmalar her zaman bir yerden alır bir yere verir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,176
Üyeler
159,586
Son üye
Kadir bingöl
Top Bottom