KaptanMC
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,400
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Reis Bu Eski Yeni'sini buldum son driver ile beraber mi gelmis ne Windows ile'de ilgisi varmis vs. Bu konuda son driver geldiginden beri sorunlar yasayanlar olmus ve bu konudak yorumlar'da en ustteki elemanin dedigini yapanlarda ise yaramis (Bende simdi onu deneyecem ama ULPS kapat vs. diyorlar simdi onlar nasil yapiliyor vs. onlara bakiyorum)Bence driver WHQL recommended olduğu sürece bir şey olmaz.
Sorun hakkında ise reddit konusu buldum;
1) Birisi bu sorunun Ram OC profilinden kaynaklandığı söylemiş XMP kapatarak bir süre kullanmış fakat sonra anakart biosu update ederek bu sorun çözülmüş ve XMP profilini yeniden açmış.
2) AMD driver, ekran kartının desteklemediği Clock hızına çıkarmaya çalışıyormuş, yani driver hatası, gpu clockunu manuel sabitleyerek çözmüşler.
3) DDU ile driverı kaldırıp yeniden temiz yükleyip, çözmüşler.
Ayrıca görünüşe göre tek değilsin, son zamanlarda yapılmış çok yorum var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben ilk 3.sünü yap derim, daha basit ve kolay. İlk bios işi de kolay ama şimdi sen bios update yaparken ters bir şey olmasından endişe ettim. İlk 3 ve 2 yi dene, evet ama eninde sonunda bios update yaparsan da güzel olur. Gerçi belki son versiyon da bile olabilirsin. Ya da direk xmp veya expo yu kapat bakalım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hatta boşver, Ram OC profilinden oluyorsa (ki biz senin OC yapıp yapmadığını da bilmiyoruz) kapat onu ve sorunun ondan kaynaklandığından emin ol, sonra bu seçenekleri uygulayabilirsin.