Neler Yeni

AMD işlemci İNTELi artık dövüyor

Chapin

80+ Silver
40.000 TL gibi bütçe ile sistem toplancaksa İntel alınır. Bütçe az ise AMD alınır.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
bu konu nasıl işlemci lerden ekran kartına geldi anlamış değilim
Bir kişi AMD ekran kartı kısmında da solluyor demişti, genelde Radeon övüldüğü zaman hemen muhalif olurum çünkü Türkiye'de çoğu insanın Radeon övmesinin tek sebebinin daha ucuz olması ya da uzun zamandan beri kullanıyor olmaları olarak düşünür, gereksiz yere abarttıklarını düşünürüm.
5000 Serisinde ki fiyat bozukluğu yorumuna lafım yok ondan dolayı beğendim ve o kısımda haklısın, Fiyatlar aşırı arttı ama sebep kur, şuanda bile NVDİA kartları ile arasında 1000-1500 tl gibi ciddi bir fark var bro
Evet o kısmı öyle olabilir ama AMD nin fark attığı ekran kartı 3000₺ den başlıyor. Asgari ücret 2300₺ olduğu bi yerde gidip o ekran kartını alacak kişi çok ama çok azdır. Ki o kadar parası olan zaten ya Nvidia bulunan bir laptop alıyor ya da AMD kötü diye direkt Nvidia alıyor Türkiye'de. Ve yanlış anlaşılmak falan istemem ama bizim eve aylık 20.000₺ den fazla para giriyor ama yine de insanların kazanmak uğruna neredeyse 6 hafta çalıştıkları bir parayı sırf bir metal yığınına harcamak sanal bir görüntü elde etmek için, ne bileyim saçma geliyor anlatabiliyor muyum. Etik bir davranış olarak gelmiyor. Altın bir klozet kullanmak gibi geliyor. Tabi alana saygı duyarım ama kendi paramı kazanana kadar asgari ücretten fazla ödeyeceğimi hiç düşünmem.

5600XT ve 5500XT nin fiyatları beni aşırı derecede üzdü. Hadi yüksek güç tüketimini görmezden gelinebilir (ki toparlamaya başladı gibi), hadi (bana kalırsa rezalet) kötü sürücüleri de görmezden gelinebilir ama o kadar yüksek fiyatlar olursa AMD nin ne anlamı kalıyor ki? Ayrıca AMD niye buna önlem almıyor anlamış değilim. Görmezden geliyor olsa gerek. Onun dışında zaten sevdiğim ve kullandığım bir marka AMD, Nvidia da falan hissem yok yani.

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
𝓑𝓮𝓭𝓲𝓻𝓱𝓪𝓷 𝓢𝓮𝔂𝔂𝓲𝓭𝓸ğ𝓵𝓾
Ben böyle düşünüyorum. Hem fiyat olarak hem kalite olarak AMD kendisini pazarda aşırı geliştirdi. Zen mimarisiyle çok iyi performanslar çıkarıyor. Şuanda bir çok kişi tercih ediyor ve bu gidişle AMD pazar lideri olacak. Sizin görüşleriniz nedir ? Sizde AMD mi İNTEL mi ?
FİYAT PERFORMANS AÇISINDAN TABİKİDE AMD AMA PARAM VARSA TABİKİDE İNTEL İŞLEMCİ ALIRIM PERFORMANS AÇISINDAN BENCE DAHA İYİ

enezzers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
enes durmuşçelebi
Bir kişi AMD ekran kartı kısmında da solluyor demişti, genelde Radeon övüldüğü zaman hemen muhalif olurum çünkü Türkiye'de çoğu insanın Radeon övmesinin tek sebebinin daha ucuz olması ya da uzun zamandan beri kullanıyor olmaları olarak düşünür, gereksiz yere abarttıklarını düşünürüm.

Evet o kısmı öyle olabilir ama AMD nin fark attığı ekran kartı 3000₺ den başlıyor. Asgari ücret 2300₺ olduğu bi yerde gidip o ekran kartını alacak kişi çok ama çok azdır. Ki o kadar parası olan zaten ya Nvidia bulunan bir laptop alıyor ya da AMD kötü diye direkt Nvidia alıyor Türkiye'de. Ve yanlış anlaşılmak falan istemem ama bizim eve aylık 20.000₺ den fazla para giriyor ama yine de insanların kazanmak uğruna neredeyse 6 hafta çalıştıkları bir parayı sırf bir metal yığınına harcamak sanal bir görüntü elde etmek için, ne bileyim saçma geliyor anlatabiliyor muyum. Etik bir davranış olarak gelmiyor. Altın bir klozet kullanmak gibi geliyor. Tabi alana saygı duyarım ama kendi paramı kazanana kadar asgari ücretten fazla ödeyeceğimi hiç düşünmem.

5600XT ve 5500XT nin fiyatları beni aşırı derecede üzdü. Hadi yüksek güç tüketimini görmezden gelinebilir (ki toparlamaya başladı gibi), hadi (bana kalırsa rezalet) kötü sürücüleri de görmezden gelinebilir ama o kadar yüksek fiyatlar olursa AMD nin ne anlamı kalıyor ki? Ayrıca AMD niye buna önlem almıyor anlamış değilim. Görmezden geliyor olsa gerek. Onun dışında zaten sevdiğim ve kullandığım bir marka AMD, Nvidia da falan hissem yok yani.
yani yer yer yine hak veriyorum, Şu da olabilir amd kartları güçlendi, pazarda güçlendi satışları tavan yaptı ve belki de arkadaş artık ben boktan bir marka yada 3, tercih bir kart üreticisi degilim fiyatımı arttırıyorum da demiş olabilir, Bu durum yine bizim zararımıza

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa

bazı insanlar gereğinden fazla övebiliyor ama yiğidi öldür hakkını yeme derler :D sunduğu performans için istedikleri fiyat bazı modellerden gayet makul

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,310
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Nedense bu sorunlar sadece bende olmuyor galiba herkeste var gibi bi bende yok. Şanslıymışım. Sadece 1 kere driver kurarken küçük problem yaşadım ondada Windows güncelledim düzeldi.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
yani yer yer yine hak veriyorum, Şu da olabilir AMD kartları güçlendi, pazarda güçlendi satışları tavan yaptı ve belki de arkadaş artık ben boktan bir marka yada 3, tercih bir kart üreticisi degilim fiyatımı arttırıyorum da demiş olabilir, Bu durum yine bizim zararımıza
Ama dostum öyle olsa bile yaptığı şey kesinlikle saçma 5600XT 2400₺, 5700 3000₺, 5700XT 3600₺ olsa sana hak verebilirdim ancak fiyatlar 2800₺ 3000₺ ve 3400₺ olarak gidiyor genelde.
bazı insanlar gereğinden fazla övebiliyor ama yiğidi öldür hakkını yeme derler :D sunduğu performans için istedikleri fiyat bazı modellerden gayet makul
RX 5600XT nin fiyatı 2400₺ den az olsaydı, ki bence hak ettiği fiyat o civarda, bi de corona vs. olmasaydı onu alıcaktım. Hatta alıcağıma emin gözüyle baktığım için 144 hz monitör bile almıştım. Ki zaten full AMD sistem kullanan biri olarak bence yeterince hakkını veriyorum ya. 5000 serisi benim için bardağı taşıran kocaman bir damla oldu. Büyük ihtimalle fiyatlarını normale inene kadar böyle muhalif olmaya devam ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nedense bu sorunlar sadece bende olmuyor galiba herkeste var gibi bi bende yok. Şanslıymışım. Sadece 1 kere driver kurarken küçük problem yaşadım ondada Windows güncelledim düzeldi.
Ben ilk aldığımda görüntü kareler halinde bozuluyordu, daha sonra ise SS ini attığım sorun oldu. Tam düzeldi iyiye gidiyor vs. derken arayüzü vs. değiştirdikleri güncelleme ile yine bi sapıtmaya ve video kayıt gibi özellikleri de çalışmamaya başladı. Ekran kartından ekran kartına fark göstermesi de saçma.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
Ama dostum öyle olsa bile yaptığı şey kesinlikle saçma 5600XT 2400₺, 5700 3000₺, 5700XT 3600₺ olsa sana hak verebilirdim ancak fiyatlar 2800₺ 3000₺ ve 3400₺ olarak gidiyor genelde.

RX 5600XT nin fiyatı 2400₺ den az olsaydı, ki bence hak ettiği fiyat o civarda, bi de corona vs. olmasaydı onu alıcaktım. Hatta alıcağıma emin gözüyle baktığım için 144 hz monitör bile almıştım. Ki zaten full AMD sistem kullanan biri olarak bence yeterince hakkını veriyorum ya. 5000 serisi benim için bardağı taşıran kocaman bir damla oldu. Büyük ihtimalle fiyatlarını normale inene kadar böyle muhalif olmaya devam ederim.

Ben ilk aldığımda görüntü kareler halinde bozuluyordu, daha sonra ise SS ini attığım sorun oldu. Tam düzeldi iyiye gidiyor vs. derken arayüzü vs. değiştirdikleri güncelleme ile yine bi sapıtmaya ve video kayıt gibi özellikleri de çalışmamaya başladı. Ekran kartından ekran kartına fark göstermesi de saçma.
fiyat konusuna yorum yapamam sonuçta istenmeyen durum sonucu böyle oldu satıcı sebeb siz yere zam yapsaydı konuşurdum

enezzers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
enes durmuşçelebi

Bro şimdi baktım şuanda ince hesapta 5600xt 2800₺, 5700 3300₺, 5700xt 3800₺ tam olarak demek istediğin şuan da yok en azından

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Ekran kartı konusunda.
Blender-2.80-Heterogeneous-Rendering-Testing-BMW-Project-680x533.jpg

overclocked-performance (1).png

overclocked-performance (2).png

overclocked-performance (3).png

overclocked-performance (4).png

power-maximum.png

average-fps_1920_1080.png

Ekran Alıntısı.PNG

NVIDIA'nın bu tür konularda nasıl uçtuğunu anlatasım yok NVIDIA'nın sitesinde zaten kendisi anlatmış.
burada RTX konusunu anlatmış ki RTX 2060 gibi bir kartla yüksek ayarda METRO EXODUS gibi bir oyun sıkıntı çıakrmıyorsa 2060S OC'lu hali diğer oyunlarda da sıkıntı çıakrmaz tabi +200 FPS istemiyorsanzı. :d
yayın perforamasnı konusunu da en alta inin çok güzel bir şekilde anlatmış yoksa bir kaynak gösterip bakın bakın bu sebepten dolayı NVIDIA daha iyi dersek AMD fanları "hav hav AMD daha iyi bu kaynak sahte hav hav" tarzı oluyor heryerde bunlarla karşılaşıyorum. :D:D:D:D:D tabi bunlar trol üyeler aslında kafasına birşeyi geçirmiş" AMD daha iyi moruq" kanıt filan da yok biri gidip hakkımda konu açmıştı bu sebebpten dolayı. xD " 5700 XT , 2060 superi duman ediyor moruq yanlış bilgilendirme AMD daha iyi efeghehehehehe" 😂 😂 😂 🤤 🤤 🤤

enezzers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
enes durmuşçelebi
Ekran kartı konusunda.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Nvidia'nın bu tür konularda nasıl uçtuğunu anlatasım yok Nvidia'nın sitesinde zaten kendisi anlatmış.
burada RTX konusunu anlatmış ki RTX 2060 gibi bir kartla yüksek ayarda METRO EXODUS gibi bir oyun sıkıntı çıakrmıyorsa 2060S OC'lu hali diğer oyunlarda da sıkıntı çıakrmaz tabi +200 FPS istemiyorsanzı. :d
yayın perforamasnı konusunu da en alta inin çok güzel bir şekilde anlatmış yoksa bir kaynak gösterip bakın bakın bu sebepten dolayı Nvidia daha iyi dersek AMD fanları "hav hav AMD daha iyi bu kaynak sahte hav hav" tarzı oluyor heryerde bunlarla karşılaşıyorum. :D:D:D:D:D tabi bunlar trol üyeler aslında kafasına birşeyi geçirmiş" AMD daha iyi moruq" kanıt filan da yok biri gidip hakkımda konu açmıştı bu sebebpten dolayı. xD " 5700 XT , 2060 superi duman ediyor moruq yanlış bilgilendirme AMD daha iyi efeghehehehehe" 😂 😂 😂 🤤 🤤 🤤
2060 super 5700xt den daha iyi dimi kral ?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bro şimdi baktım şuanda ince hesapta 5600xt 2800₺, 5700 3300₺, 5700xt 3800₺ tam olarak demek istediğin şuan da yok en azından
HepsiOrada da 5700 3000 TL idi dün gece. Ki hala öyle.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
2060 super 5700xt den daha iyi dimi kral ?
Ekran kartı ile yapılabilecek işlerde mining hariç 2060 super geçiyor ama oyun perforamsnında 5700 XT bir tık daha iyi denebilir ama güç tüketimi 2060 superden daha yüksek ve OC'a yatkın bir modelde gördüğün gibi OC'tan anlayan biri performasnını geçirtebilir ve teste 5700 XT'de OC'lu sayılır ama onda bir etkisi olmuyor OC'un attığım grafiğe de bakmadın büyük ihtimal o yüzden video atıyorum ve 5700 XT yerine 2060 super tercih ederim 5700 XT'nin rakibi 2070'tir 2070 super değildir sadece BF gibi 2-3 oyunda geçiyor diğer her kounda 2070 super solluyor.

sonuna kadar izlemeyen yorum yapmasın.
🤤 🤤 🤤 🤤 🤤 🤤 🤤 🤤

Ne kadar istatistik gösterirsen göster sonuçta AMD kartların rakiplerinden iyi olduğu gerçeği değişmiyor. Lakin şuanki fiyatlar aldığımda olsaydı Vatan' dan direk GTX 1660 Super alırdım verdiğim ekstra parayı düşünmezdim bile. 2000 TL 1660 Super nerde bulunur? Mesajı almışsınızdır iyi geceler.
1660 superin fiyatı geçen ay 1700 civarındaydı sonra fiyatlar uçuşa geçtiği zaman 2000'e uçtu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,829
Üyeler
166,841
Son üye
Muhammet03
Top Bottom