Neler Yeni

AMD işlemcileri nasıl bu kadar güçlü?

McQueen95

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
ömer eren ilkaya
Instagram
Erenilkaya
Steam
McQueen
Twitter
bayanmayanbay
Discord
bayanmayanbay#2566
Forumlarda bir sürü kişi ilginç biçimde sistem için bütçesi yüksek olan kişilere o paraya AMD değil NVIDIA al diyorlar. Bu işlerden çok anlamıyorum ama işlemci tarafına baktığımda AMD bence genel olarak hem daha güçlü, hem de daha az ısınıyor galiba. 7800x3D gibi bir işlemciye bile sağlam bir kule tipi soğutucu yetiyor galiba. Forumlarda bir çok kişi NVIDIA ekran kartı seçerken, işlemcide AMD tarafına yönelen çok var sanırım. Bunun nedeni nedir?
Apu sistem kullanıyorum arkadaşlarım ekran kartlarıyla örn valoda 200 alıyor ben ryzen 5 3400G ile 250 fps alıyorum çoğu oyunu da rahat rahat oynatıyor :D

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,722
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Hayır yanlışım yok, beni yanlış anlamışsınız. AMD ekran kartında NVIDIA'ya göre forumlarda daha az tercih ediliyor galiba dedim, bu bir örnekti. Sonra AMD işlemci tarafında nasıl bu kadar güçlü dedim.

Ha ok karmaşık yazmışsın hocam, beynim yandı valla :ROFLMAO:

Evet NVidia daha çok tercih ediliyor. Tüm dünya pazarında öyle, sadece Türkiye'de de değil üstelik.
AMD ise üretim teknolojisinde şuan için daha önde. Daha düşük nanometrelerde işlemci ürettiklerinden Intel'in önünde. Rekabet her zaman biz son kullanıcının işine gelir. Daha iyi teknolojiler çıkar, fiyatlar azalır vs. vs.
YouTube'da kaç tane video baktım ve bulamadım. Intel'in oyun performansı olarak 7800x3D ile aynı güçte ve kule tipi soğutucunun yeteceği bir modeli var mı?
7800x3D güncel en iyi oyun işlemcisi olarak ödül aldı zaten geçenlerde.

Top Bottom