Neler Yeni

AMD işletim sistemli RX 7900 XTX / RTX 4080 Super tavsiyesi ( beyaz kasa )

CMRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cem Meral
Bütçe
70000
Merhaba arkadaşlar,

Yıllardır sadece konsol kullanan biri olarak bilgisayar toplamaya karar verdim. Elimde hali hazırda kullandığım 49" Samsung Odyssey G9 OLED monitörüm var, o yüzden şimdilik 1440p olarak kullanacağım ( olur da sonradan monitörü değiştirene kadar ).

İşlemci olarak AMD bazlı bir sistem düşünüyorum. Ryzen 7 7800x3d, Ryzen 9 7950x3d, yeni nesil 9000 serisi hakkında bilgim yok açıkçası
Anakart olarak X670 ya da yeni nesil X870 serileri kafama yatanlar
RAM olarak Corsair ya da G-Skill bakıyorum ( baktıklarım 2x16gb - CL36 )
Ekran kartında ise RX 7900 XTX ( Asus TUF ya da Sapphire Nitro ) ya da 4080 Super ( Galax, Gigabyte, Aorus Master ya da Palit )
Kasa olarak beyaz akvaryum tip kasa istiyorum ( MSI, Lian Li ya da NZXT )
Kasa fanları için ise ARGB özellikli fan takmayı düşünüyorum, bir tarafı Lian Li LCD olan modelden olabilir, tam karar vermedim.
Sıvı Soğutucu olarak ise Corsair iCue Link H150i LCD bakıyorum
SSD olarak elimde hazırda kullanılmamış Kingston KC 3000 2 tb mevcut, ilk aşamada yeterli diye düşünüyorum.

Bu arada 70 000 civarı bir bütçe ile toplanabileceği kanaatindeyim. Her şeyin 0 olması gibi bir takıntım yok, temiz garantili 2.el olarak da bazı parçaları bulabilirim diye düşünüyorum.

Yukarı bahsettiğim parçalar ile ilgili marka-model ya da uyumluluk açısından fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

wt atlas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Yasir saygı
konudan bagimsiz bisi dicem nvidianin asus rog tuf kartları pahalıyken amdde ucuz olmasi cok hosuma gidiyor alasim geliyor

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
70 bin bütçeyle bu kadar estetik ağırlıklı sistem toplarsan 4080 super alamazsın ne yazık ki. Estetiğe çok para ayırıyorsun 4070 ti super falan alabilirsin o kadar estetik istiyorsan. Şimdi bir karar ver estetik ağırlıklı yapıp 4070 super civarı bir kart kullanmak mı yoksa performans ağırlıklı yapıp (yine çirkin durmaz ama RGB falan daha az olur) 4K çözünürlükte çok güzel oynayabileceğim sistem toplamak mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@HacıSOFU @Kürşat K.T.K

CMRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cem Meral
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
konudan bagimsiz bisi dicem nvidianin asus rog tuf kartları pahalıyken amdde ucuz olmasi cok hosuma gidiyor alasim geliyor
İnceleme videolara baktığımda 7900 XTX lerin 4080 Super den geri kaldığını söylemek zor, fiyat anlamında ise ortalama 10 000 TL lik bir fark var. Açıkçası 4080 Super için bu farkı vermeye değer mi bilmiyorum

70 bin bütçeyle bu kadar estetik ağırlıklı sistem toplarsan 4080 super alamazsın ne yazık ki. Estetiğe çok para ayırıyorsun 4070 ti super falan alabilirsin o kadar estetik istiyorsan. Şimdi bir karar ver estetik ağırlıklı yapıp 4070 super civarı bir kart kullanmak mı yoksa performans ağırlıklı yapıp (yine çirkin durmaz ama RGB falan daha az olur) 4K çözünürlükte çok güzel oynayabileceğim sistem toplamak mı?

@HacıSOFU @Kürşat K.T.K
Yani bütçeyi biraz daha arttırabilirim. Ekran kartında 4080 Super olacaksa zaten bütçeyi biraz daha arttırmam gerekecek. Dediğim gibi parçaların bazılarını 2.el almayı düşünüyorum ama tabi şu parça kesin şu marka - model olacak gibi bir karara gelemedim henüz açıkçası.

Bilal539

80+ Silver
70k bütçeye zort gibi 4080super alsan 2.elleri bile en az 40k işlemci 15k anakart 10k para bitti bile daha ram ssd kasa psu fan sıvı soğutma derken zort :D

CMRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cem Meral
70k bütçeye zort gibi 4080super alsan 2.elleri bile en az 40k işlemci 15k anakart 10k para bitti bile daha ram ssd kasa psu fan sıvı soğutma derken zort :D
4080 Super ile 80-85 lere çıkmam gerekir, onun farkındayım zaten ) Ama 7900 XTX, düz sıvı soğutma vs ile 70 civarı toplanır. Ekran kartında tam karar veremiyorum, her ne kadar dünya kadar inceleme videosu izlesem de

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Kıvanç Sönmez
knk paran varsa kesinlikle nvidia al amd ye bulaşma
ekran kartını diyom bu arada işlemcisi iyi amdnin

Bilal539

80+ Silver
4080 Super ile 80-85 lere çıkmam gerekir, onun farkındayım zaten ) Ama 7900 XTX, düz sıvı soğutma vs ile 70 civarı toplanır. Ekran kartında tam karar veremiyorum, her ne kadar dünya kadar inceleme videosu izlesem de
7900xtx in en kötü modeli pulse ben olsam almam vapor x veya tuf serisi iyidir onlarda en az 35-40k arasıdır diye düşünüyorum

CMRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cem Meral
7900xtx in en kötü modeli pulse ben olsam almam vapor x veya tuf serisi iyidir onlarda en az 35-40k arasıdır diye düşünüyorum
7900 XTX olacak ise zaten pulse almam orası kesin. TUF modeli de şuan 30 000 bandında bulunabiliyor, bir arkadaşım satıyor oradan biliyorum.

Yazılımsal olarak mı kötü XTX ler ? Performans olarak mı?

Bilal539

80+ Silver
7900 XTX olacak ise zaten pulse almam orası kesin. TUF modeli de şuan 30 000 bandında bulunabiliyor, bir arkadaşım satıyor oradan biliyorum.

30 a satıyorsa çök zaten beklemen hata olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Kıvanç Sönmez

ikiside

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,598
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ne zaman almayı planlıyorsun

CMRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cem Meral
Ne zaman almayı planlıyorsun
Şuan özellikle anakart ve ekran kartının hangisi olacağı ile ilgili henüz tam karar veremedim. Büyük ihtimalle bu önümüzdeki indirim döneminde ya da öncesinde toplamış olurum diye düşünüyorum, yani 1 ay içerisinde diyelim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,045
Üyeler
160,790
Son üye
Gecenin Gürültüsü
Top Bottom