Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD mi, Nvidia mı tercih edinmeli?

Canon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Can
Nasıl kanka açıklasana? Ve evet amd ısınmıyor en ucuz modeli alırsan nvidia da ısınır amd de
Ucuzu pahalısı mı var kardeşim hepsi aynı chipset'i kullanıyor. Güç tüketimi fazla olan kartın mecburen ısı değerleri de yüksek olacak. Nvidia güç tüketimi konusunda daha verimli, fiyat ve performans konusunda AMD seçiliyor. AMD driver'ların da bir sürü opsiyon var ama kurcalarsan optimal bi şekilde çalışmıyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ucuzu pahalısı mı var kardeşim hepsi aynı chipset'i kullanıyor. Güç tüketimi fazla olan kartın mecburen ısı değerleri de yüksek olacak. Nvidia güç tüketimi konusunda daha verimli, fiyat ve performans konusunda AMD seçiliyor. AMD driver'ların da bir sürü opsiyon var ama kurcalarsan optimal bi şekilde çalışmıyor.
NVİDİA MI DAHA VERİMLİ loooool

3060 yer yer 6700XT den fazla elektrik tüketiyor. 6700XT 3070 dengi haberin olsun. 3080 10GB ın 360W güç tüketirken 6900xt' nin 300-320w tükettiğini falan da bilmiyosundur he chipset

Keyfen

80+ Bronze
rx 580 kartımı gtx 1050 ti ile takaslamıştım durumu sen düşün, yüksek sistem isteyen oyunlarda amd iyi iş çıkarttı ama düşük sistemli oyunlarda bildiğin donuyordu oyunlar,

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
AMD tarafı güç tüketimi bir tık daha yüksek, driver'ları gerçekten stabil çalışmıyor ve ısı değerleri Nvidia ekran kartlarına göre bir tık daha yüksek. F/P olarak AMD alabilirsin. Driver'ları çok kurcalamam etmem diyorsan, driver'lardan pek çekmezsin.
6600XT ile 2060 arasında çok güç tüketim farkı yoktu galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD daha verimli güç tüketimi konusunda şahsi görüşüm.

Canon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Can
6600XT ile 2060 arasında çok güç tüketim farkı yoktu galiba.

AMD daha verimli güç tüketimi konusunda şahsi görüşüm.
Bende Sapphire Nitro+ RX580 4GB var ve karttan gayet memnunum zaten. Driver sorunları canımı sıkmıyor değil, yükte yüksek ısı değerleri de görüyorum o da biraz canımı sıkıyor ve sırf bu yüzden downgrade edip birde fan ayarlarını modifiye ettim.
NVİDİA MI DAHA VERİMLİ loooool

3060 yer yer 6700XT den fazla elektrik tüketiyor. 6700XT 3070 dengi haberin olsun. 3080 10GB ın 360W güç tüketirken 6900xt' nin 300-320w tükettiğini falan da bilmiyosundur he chipset
Neyse ki elimde AMD sistem varda biliyorum.

Yeni çıkan ekran kartlarından hiç haberim yok. RX 580 kullanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Şurda 6600xt mı 3060 mı almalayım diye konu görünce kurban kesicem.
Millet hala 2060 ile 6600xt yı karşılaştırıyor.🤦🤦🤦🤦

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Hocam driverlarıbsıkıntılı derler ısınıyor derler ama AMD bu sorunları aştı bence... Yani AMD'nin önerilen driverları gayet stabil ve sıkıtısız çok nadir çöküyor... Ve ayrıca yayın render vb. Yoksa düşük-orta segmentte AMD çok iyi bir seçenek attığınız ekran kartı gereksiz pahalı onun yerine ben bunu almanızı öneririm 3060 Tİ a yakın performans veriyor...

Kesinlikle katılıyorum.
Hata aldığım bi kere 22.6.1 sürümünde hata raporu aracı diye bir şey karşıma çıktı sadece 1 kere, ondada gittim 22.5.1 e döndüm bir daha hiç bir şey olması.
Asus dual ile zaten stress testinde anca 65 dereceyi görüyor. Şu anda beta sürümü olan 22.11.1 i kullanıyorum. Şu foruma bakınca pc nin patlaması lazım ama bir şey yok.

her konuya rx 6600 öneren ekip gelmemiş daha ilginç
Bu mesajı tüm otobotlara gönderiyorum.
Kardeşlerim biz buradayız ve sizleri bekliyoruz

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bende Sapphire Nitro+ RX580 4GB var ve karttan gayet memnunum zaten. Driver sorunları canımı sıkmıyor değil, yükte yüksek ısı değerleri de görüyorum o da biraz canımı sıkıyor ve sırf bu yüzden downgrade edip birde fan ayarlarını modifiye ettim.

Yeni çıkan kartlardan haberin yoksa cok konusmasan daha iyi konuda yeni kartlarla alakalı konuşuyoruz

Ahmet_C3e

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Yıldırım
14 yıldır amd den uzak sakin huzurlu şekilde yaşıyordum , bu sene herkes rx 6600 diye tutturunca kampanyada aldım nisan ayında , bu driver güncelledikçe ekran kararması , wattman hatası bilmem nesi falan uğraştırıyor sürekli , eski drivera geçiyorum stabil çalışıyor , windows güncellemeden otomatik şekilde Advanced Micro Devices, Inc. - Display - 31.0.12027.7000 yükledi az önce yine sorunlar başladı ...
akşamları 2 saat pc de bakınacaz işten geldikten sonra amd ile uğraşıyoruz youtubeda video izlerken çökmesin diye.

panizher

80+ Silver
Bir çete savaşı başlattın.

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

RX 580 fazla güç çekiyor tamam, ama şuan yeni kartlar üzerinde konusuyoruz.
Yeni seri AMD kartlar güc tüketimi olarak daha verimli nvidia kartlara göre.
Sürücü konusunda ben hiç bir sıkıntı yaşamadım ki 5700XT çok sorunlu diye geçen bir karttı.
Arkadasım da 6600 aldı, sürücüleri kurduk beraber, şuan en güncel sürümde o bir sorun yaşamıyor ben 22.5.1 devam ediyorum.
Yani tercih kullanıcılara kalıyor, daha fazla performansa daha ucuz bir fiyat ve daha az güç çekerek bize verdiği için ben AMD tercih ediyorum.
İsteyen istediğini seçmekte özgür.

abcdefg1234

80+ Silver
14 yıldır amd den uzak sakin huzurlu şekilde yaşıyordum , bu sene herkes rx 6600 diye tutturunca kampanyada aldım nisan ayında , bu driver güncelledikçe ekran kararması , wattman hatası bilmem nesi falan uğraştırıyor sürekli , eski drivera geçiyorum stabil çalışıyor , windows güncellemeden otomatik şekilde Advanced Micro Devices, Inc. - Display - 31.0.12027.7000 yükledi az önce yine sorunlar başladı ...
akşamları 2 saat pc de bakınacaz işten geldikten sonra amd ile uğraşıyoruz youtubeda video izlerken çökmesin diye.
Windows otomatik güncellemeyi kapatın. Windows kendisi ekran kartı driverı yükleyince işler karışıyor. Ayrıca yeni gelen driverları hemen yüklemenize gerek yok. Önerilen driverda durun

Top Bottom