Amd mi yoksa İntel mi tercih edersiniz

Oyu
Ryzen5 3600x işlemci
Gigabyte X470 Anakart
Corsair 2x8 (16) bellek
Gigabyte rtx2070s ekran kartı
700w Psu

intel i5 9600kf işlemci
gigabyte z390 anakart
Corsair 2x8 (16) bellek
700w PSu

Yukurıda yazdığım iki sistemi OC olarak kullanıcam ...
Yoğunlukla MMORPG oyunları oynuyorum (Blade and Soul , Black Desert online ) gibi
Birde NX12 ve SolidWorks gibi cizim programları kullanıyorum ....
Twich yayınlarında genellikle intel kullanıyorlar ... performans karsılastırmalarında ise Ryzen coklu cekirdek performansı yüksek gözüküyor..
Hangisinden daha iyi performans alırım ....Önerilerinizi Tatmin edici sekilde yazarsanız sevinirim
Oyun oynamak için her zaman amd daha yüksek performans verir:)

AMD secmeni acıklayabilirmisin ? neden amd secmeliyim ...
Açıklaması yok insanlar tarafsız değil de o yüzden iyi bir soğutma + anakart ile 6 çerkidekte 3900X'i geçen bir işlemci.

Bir dk konu MMORPG ise orada iş değişir. :) 9600K'yı almalısın.
Suan ryzen 5 1600 lü bilgisayara sahibim FPS oyunlarında Cizim lerde pek sorun yasamıyorum lakin MMORPG oyunlarına geldiğinde sanki işlemcim denge kuramıyormus gibi hissediyorum 3600x de de aynısını yapmasından tedirginim

İ7 7700T kullandım şuand R5 2600 kullanıyorum Amd performans açısından daha iyi bence

Son düzenleme:
Suan ryzen 5 1600 lü bilgisayara sahibim FPS oyunlarında Cizim lerde pek sorun yasamıyorum lakin MMORPG oyunlarına geldiğinde sanki işlemcim denge kuramıyormus gibi hissediyorum 3600x de de aynısını yapmasından tedirginim
Mesela knight online gibi oyunlarda AMD zaten sıkıntı çıkarıyor bunun çok örneği var da zaten 9600K alman daha mantıklı kullancağın render progmraları da 6 çekirdek kullanıyor ise düşünme bile oyun perofrmansı zaten çok daha iyi ama fiyatların hafiflemesini ve indirmleri beklemekte fayda var ve 10. nesil intelleri bütçe nedir merak ettim.

Ryzen5 3600x işlemci
Gigabyte X470 Anakart
Corsair 2x8 (16) bellek
700w Psu

intel i5 9600kf işlemci
gigabyte z390 anakart
Corsair 2x8 (16) bellek
700w PSu

Yukurıda yazdığım iki sistemi OC olarak kullanıcam ...
Yoğunlukla MMORPG oyunları oynuyorum (Blade and Soul , Black Desert online ) gibi
Birde NX12 ve SolidWorks gibi cizim programları kullanıyorum ....
Twich yayınlarında genellikle intel kullanıyorlar ... performans karsılastırmalarında ise Ryzen coklu cekirdek performansı yüksek gözüküyor..
Hangisinden daha iyi performans alırım ....Önerilerinizi Tatmin edici sekilde yazarsanız sevinirim

Net AMD.

Evet, bu doğru bir bilgidir. Bazı oyunlarda, Knight Online ve Cities: Skylines'ta bu durum oluşabilmekte:

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Zor bir karar ancak R5 3600X daha ileriye dönük olur. 12 thread olması sayesinde gerektiğinde 9600KF i gerisinde bırakacaktır.

Mesela knight online gibi oyunlarda AMD zaten sıkıntı çıkarıyor bunun çok örneği var da zaten 9600K alman daha mantıklı kullancağın render progmraları da 6 çekirdek kullanıyor ise düşünme bile oyun perofrmansı zaten çok daha iyi ama fiyatların hafiflemesini ve indirmleri beklemekte fayda var ve 10. nesil intelleri bütçe nedir merak ettim.
Ekran kartına ram kasa psu ya sahibim benim için suan islemci anakart ve soğutucu gerekli onun için de 4000TL daha cıkabilirim

Evet, bu doğru bir bilgidir. Bazı oyunlarda, Knight Online ve Cities: Skylines'ta bu durum oluşabilmekte:

Aynen bu durumu yasıyorum oyunlarda ... bunun için de AMD de tedirginim ve Twich yayınlarında genelde intel sistem ile oyunlar daha akıcı (Mmorpg) FPS ise 2 k da bir birleri ile aynı performansı gösteriyorlar 2 ve 3 fps oynuyor

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,965
Üyeler
187,126
Son üye
efesquad
Geri