AMD R5 1600 AF Boşta 55 Derece

Bahadır_

80+
Reaksiyon skoru
7
Kullandığım sistem DA-MD1 . AMD Ryzen 5 1600 AF 12nm işlemcim boşta 55 derece . 4 Ocak 2020 de elime ulaştı hiç macun yenilemedim . Prime95 %100 cpu kullanımında 95 dereceye çok kısa bir sürede çıktı . Bikaç gündür forumda da belirttiğim üzere kule tipi soğutucu almayı düşünüyordum ancak facebook da bi arkadaş aynı işlemcide stok soğutucuyla boşta 30 derece bile olmadığını belirtmiş . Sizce bu Teknik ve ya yazılımsal bir sorundan dolayı mı macunla alakalı mı yoksa kule tipi şart mı ? O arkadaşın yorumuna kadar kule tipi almakta kararlıydım ancak tecrübe eden varsa macun etki eder mi ? Kule tipi soğutucu alırsam arctic mx-4 macun da almayı planlıyordum . Aynı işlemciyi kullanan ve ya kendi ısınma sorunu yaşıyıp çözenler yorumlarını ve tecrübelerini belirtebilir mi?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (65).png
    Ekran Görüntüsü (65).png
    683.3 KB · Hit: 65
p95 extreme bir testtir.
1600afye stok fanı yeter.
ama bir t6 ultra alıp oc yapabilir ve daha fazla performans alabilirsin.

internette takılıyorum, youtube video açık 1600af işlemci 55 derecede stok fan.
videoyu kapatınca 46 derecelere düşüyor. seninkinden çokta farklı değil.

Kullandığım sistem DA-MD1 . AMD Ryzen 5 1600 AF 12nm işlemcim boşta 55 derece . 4 Ocak 2020 de elime ulaştı hiç macun yenilemedim . Prime95 %100 cpu kullanımında 95 dereceye çok kısa bir sürede çıktı . Bikaç gündür forumda da belirttiğim üzere kule tipi soğutucu almayı düşünüyordum ancak facebook da bi arkadaş aynı işlemcide stok soğutucuyla boşta 30 derece bile olmadığını belirtmiş . Sizce bu Teknik ve ya yazılımsal bir sorundan dolayı mı macunla alakalı mı yoksa kule tipi şart mı ? O arkadaşın yorumuna kadar kule tipi almakta kararlıydım ancak tecrübe eden varsa macun etki eder mi ? Kule tipi soğutucu alırsam arctic mx-4 macun da almayı planlıyordum . Aynı işlemciyi kullanan ve ya kendi ısınma sorunu yaşıyıp çözenler yorumlarını ve tecrübelerini belirtebilir mi?
Güzel bir macun yenile. T6 al soğuk bile üfürür

Kule tipi soğutucu ile kullanıyorum 3.7 GHz ve 1.22 volt ile boşta 30 derecelerde , bf5, rdr2 gibi oyunlarda ise Max 46 derece gördüm.

İşlemci 1600af , soğutucum uzun zamandır kullandığım çok eski bir model ,zalman cnps9900 led olarak geçiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,496
Üyeler
183,846
Son üye
Sercio
Geri