Neler Yeni

Öneri AMD RADEON Ekran Kartı Kurulum Rehberi 20.9.2 Çıktı

Jarex

80+
**En başta şunu söylemek gerekiyor yeni karta geçilirken eski kart Nvidia olsun Amd olsun format atmak iyidir güncel sürücü ve Windows ile sistem baştan kurmak en sağlıklısıdır.

**DDU ile kaldırmak herzaman iyi sonuç vermeyebiliyor, Amd yeni sürcünün içine ddu görevi gören bir yapı eklemiş aşağıda belirttiğim şekilde bunu kullanarak kurulum yaparsanız eski sürücü otomatik olarak temizlenecektir.(Ben program ekle kaldırdan eski sürcüyü elle kaldırıp ondan sonra bunu yapıyorum)

***MSI AFTER BURNER'DA AMD ekran kartı kullanırken ayarlardan enable unified gpu usage monitoring kesinlikle açık olacak. Sürücü güncellerken afterburner ve rivatuner programları varsa en yeni versiyonuna güncellenecek.

Yeni nesil sürücü kurarken bunu mutlaka yapın (Kullanıcı ayarlarını saklayı işaretlemeyin) ve en sonda mod seçiminde oyuncu değil standart seçin.
de85223c4ec700cfbead5dabe93ca34c.jpeg
e9bd2ea910ea3330ef035c5dd6e75984.jpeg

5700 serilerinde power limit %25 denenebilir (görsel temisilidir)
c58aea55de5bf2f0b9ecce54ecb293da.jpeg

Amd işlemcili sistem kullananlar amd chipset driverlarını kurmayı unutmasın. DDU ile sürücüler kaldırıldıktan sonra anakart chipset driveri yeniden kurmakta yarar var.

***Navi gpu larda ufak tefek aksaklıklar yaşayanların freesync-enhanced sync-radeon overlay-anti lag ve HDCP kapalı denenmeli şimdilik.
ee.jpg

Ek not: Format attığınızda sürücüleriniz önceden hazır olsun ve yeni Windows kurulumunda internet bağlantısını aktif etmeden sürücülerinizi kurun ki Windows kendisi sürücü bulup yüklemeye çalışıp karışıklık çıkartmasın.

DDU kullanacak olanlar kare içine aldığım yeri aynı yapsın güvenli modda sürücüyü temizlerken ve genede Radeon yazılım içerisindeki fabrika ayarlarına döndürerek kur seçeneğini işaretlemekte yarar var.

40c1f10996650cb5edb361edd080ad0c.jpeg

AMD Radeon Adrenalin Edition 20.9.2 driver download

Son düzenleme:

Hocam

80+ Bronze
**En başta şunu söylemek gerekiyor yeni karta geçilirken eski kart Nvidia olsun Amd olsun format atmak iyidir güncel sürücü ve Windows ile sistem baştan kurmak en sağlıklısıdır.

**DDU ile kaldırmak herzaman iyi sonuç vermeyebiliyor, Amd yeni sürcünün içine ddu görevi gören bir yapı eklemiş aşağıda belirttiğim şekilde bunu kullanarak kurulum yaparsanız eski sürücü otomatik olarak temizlenecektir.(Ben program ekle kaldırdan eski sürcüyü elle kaldırıp ondan sonra bunu yapıyorum)

***MSI AFTER BURNER'DA bazı uyumsuzluk sorunları var onun yerine Fraps ve HWİNFO+RiVA Tuner ikilisi ile oyun için değerler okunabilir.

Yeni nesil sürücü kurarken bunu mutlaka yapın (Kullanıcı ayarlarını saklayı işaretlemeyin) ve en sonda mod seçiminde oyuncu değil standart seçin.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

5700 serilerinde power limit %25 denenebilir (görsel temisilidir)
Alıntıyı görüntüle

Amd işlemcili sistem kullananlar amd chipset driverlarını kurmayı unutmasın. DDU ile sürücüler kaldırıldıktan sonra anakart chipset driveri yeniden kurmakta yarar var.

***Navi gpu larda ufak tefek aksaklıklar yaşayanların freesync-enhanced sync-radeon overlay-anti lag ve HDCP kapalı denenmeli şimdilik.
Alıntıyı görüntüle

Ek not: Format attığınızda sürücüleriniz önceden hazır olsun ve yeni Windows kurulumunda internet bağlantısını aktif etmeden sürücülerinizi kurun ki Windows kendisi sürücü bulup yüklemeye çalışıp karışıklık çıkartmasın.

DDU kullanacak olanlar kare içine aldığım yeri aynı yapsın güvenli modda sürücüyü temizlerken ve genede radeon yazılım içerisindeki fabrika ayarlarına döndürerek kur seçeneğini işaretleyin.

Alıntıyı görüntüle

AMD Radeon Adrenalin Edition 20.9.1 driver download

Eline sağlık

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
5000 serisi çıkalı 1 seneyi geçti, hala bazı oyunlarda stutter yaşanabilir yazıyor. AMD'ye ne oldu böyle ya, Navi bildiğin batırdı adamları.

Jarex

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
5000 serisi çıkalı 1 seneyi geçti, hala bazı oyunlarda stutter yaşanabilir yazıyor. AMD'ye ne oldu böyle ya, Navi bildiğin batırdı adamları.

Her oyunda sıfır stutter oyun oynatan bilgisayar görmedim ben gerçekten.. Stutter olayının temel nedeni ekran kartı değildir ama.. Ssd , ram , işlemci hatta psu tabii ki işletim sistemi ve oyunun motorunun optimizasyonu ondan sonra ekran kartı gelir.. Ben AMD ekran kartında da Nvidia ekran kartında da en stabil düzgün bilgisayarları kuruyorum ciddi bir stuttering sorunu yaşamadım. Bu yeni nesil öncesi ara geçiş kartlarıydı. Asıl yeni mimari gerçek yeni nesil şimdi çıkacak.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Olabilir yazmışlar zaten, ilk çıktığındaki halde değildir herhalde. İlk çıktığı hafta bi' Fortnite oyuncusunun yayınına denk geldiğimde oyunun sadece takıldığını gördüm. Berbat haldeydi, zamanla çözülür dedim. Güncel olarak bir problemi olmayabilir ancak oraya o şekilde yazmaları doğru değil bence. Bizlik bir sıkıntı yok deyip kaldırabilirler ama arka planda farklı bir şey var herhalde, mimari bir sıkıntı olmadığı da açık ayriyeten. Tabii buradan sadece AMD sıkıntı yaşıyormuş gibi algılanmasın. NVIDIA forumunda da tonla insan boşa ağlaşmıyor. Demeye çalıştığım şey sürecin çok sancılı ve uzun geçmesi. 1 sene RX 580, 6-7 aydan beri Vega 56 kullanıyorum. Gerçekten stabil sürücüler, hiçbir problem yaşamadım bu zaman diliminde. Tonla içerik de getirdiler. Naviler çıkışında hayal kırıklığı yarattı ve oturuşana kadar RX 6000 geldi. Geçen zamana bakarsak bi' tık fazla.

Bu arada PSU olayına kesinlikle katılıyorum, siyah ekrana düşmelerin tek sebebi hatta kendisi.

Jarex

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amd sistemin iki püf noktası var: İşlemcide RAM'in. Ekran kartında PSU'un iyi olacak. Anakart ve ssd de en ucuzu olmayacak bu bütün bilgisayarlar için. Ondan sonra keyfine bakarsın Amd böyle.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
PSU direkt kullanımda etkili, RAM ise performansta. Her ikisi de oldukça önem farz ediyor ancak PSU, sistemde en fazla öncelik verilmesi bileşenlerden. Kullanıcılar ise sistemlerin sadece GPU ve CPU'dan oluştuğunu sanıyor, bunlara gerekenin üzerinde yatırım yapıp yükte stabilitesini koruyamayan dandik PSU'lara yöneliyor. Garip gerçekten.

AimShoowS

80+ Bronze
Başım ağrıyor kaç gündür şu driver sorunu yüzünden oyuna giremez oldum nvidia kullancısı olarak oyunda çöküyor fps kayıpları sistem kitleniyor sinirim bozuldu 3 defa ddu ile kaldırdım. eski sürücüye döndüm mecbur.

samet4747

80+ Platinum
sorunlar neredeyse bitti :)
1601410444774.png

Jarex

80+
Başım ağrıyor kaç gündür şu driver sorunu yüzünden oyuna giremez oldum nvidia kullancısı olarak oyunda çöküyor fps kayıpları sistem kitleniyor sinirim bozuldu 3 defa ddu ile kaldırdım. eski sürücüye döndüm mecbur.

Yeni karta geçtiysen format atacaksın öncelikle.

samet4747

80+ Platinum
Demek ki Nvidia da sorun yaşıyormuş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,506
Üyeler
164,685
Son üye
JasonHartley
Top Bottom