Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD Ryzen 3 2200g işlemci ile darboğaz yapmayan ekran kartları

R1xy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efehan Tutal
şuan sadece r3 2200g kullanıyorum ve bir ekran kartım yok aşırı bir bütçemde yok 3-4k arası aşırı darboğaz yapmayacak bir ekran kartı arıyorum ilerde işlemcimi deşitiricem ama şuanlık beni idare edecek şekilde bir ekran kartı arıyorum aklıma yatan 1070 oldu ama işlemcimin biraz eski olması sıkınıt yaratırmı emin olamadım ayrıyeten ssd ile ramde alacam aşığıda da sistem bilgilerini ilettim ne yapmalıyım bu konuda

SİSTEM:
ekran kartı: yok
işlemci: AMD Ryzen 3 2200g (stok fanı kullanıyorum)
anakart: MSİ A320 A-PRO
ram: 8 gb g-skill (mhz ini bulamadım)
disk: HDD 1 TB

R1xy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efehan Tutal

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-02-04 154002.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-04 154002.png
    24.1 KB · Hit: 11
  • Ekran görüntüsü 2025-02-04 154039.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-04 154039.png
    19.6 KB · Hit: 12

R1xy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efehan Tutal
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Abdullah Çetin
Alabileceğin en iyi ekran kartını al
Sonra işlemci upgrade yaparsın darboğaz sorunun olmaz
Ayrıca darboğaz o kadar dert edilecek bi şey değil
1.5 yıldır 3200g ile 6650xt kullanıyorum daha yeni yeni 5600lere felan bakıyorum
Sana tavsiyem ekran kartını alabildiğin en iyisini al sonrada işlemcini ona göre seçersin
Kesinlikle..
RTX2060 ve RX5600XT aşağısına inmeni önermiyorum..

R1xy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efehan Tutal
Kesinlikle..
hocam şimdi benim şöyle bir sıkıntım var ben ilerde işlemciyi ne zaman yükselteceğim pek de belli değil sadece şuan elime az bi miktar geçtipc yi azda olsa geliştirmek istiyorum örnek cs de bu sistemle 40 fps felan alıyorum ve aşırı bi drop sorunum var bunu çözmekti amacım ama şimdi direk bütün bütçeyi ekran akrtına verirsem yaşadığım sorunlar çözülürmü ki çünkü benim derdim sadece darboğaz değil direk ben artık oyun oynayamıyorum bu pc den :D

chade

80+ Bronze
Kesinlikle..
arkadaş cs oynuyorum demiş hocam. düşük bir sistem kullandığına göre sürekli bütçesi olan biri değil anladığımız kadarıyla. ekran kartını yüksek alsa işlemci çok çok zayıf kalacak. belki aylar aylar sonra anca güncelleyebilecek. o zamana kadar da memnun olmaz sistemden. hikayeli oyun oynasa grafikleri fullersin falan bir şekil kurtarır. ama fps oyununda 2200g ile acı çeker

R1xy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efehan Tutal
arkadaş cs oynuyorum demiş hocam. düşük bir sistem kullandığına göre sürekli bütçesi olan biri değil anladığımız kadarıyla. ekran kartını yüksek alsa işlemci çok çok zayıf kalacak. belki aylar aylar sonra anca güncelleyebilecek. o zamana kadar da memnun olmaz sistemden. hikayeli oyun oynasa grafikleri fullersin falan bir şekil kurtarır. ama fps oyununda 2200g ile acı çeker
evet kesinlikle şuan oyun dan soğucak kıvama geldim diyebilirim eskiden csgo zamanında oynatıyordu ama cs2 çıktıktan sonra oynanmaz bi kıvam aldı artık :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Abdullah Çetin
hocam şimdi benim şöyle bir sıkıntım var ben ilerde işlemciyi ne zaman yükselteceğim pek de belli değil sadece şuan elime az bi miktar geçtipc yi azda olsa geliştirmek istiyorum örnek cs de bu sistemle 40 fps felan alıyorum ve aşırı bi drop sorunum var bunu çözmekti amacım ama şimdi direk bütün bütçeyi ekran akrtına verirsem yaşadığım sorunlar çözülürmü ki çünkü benim derdim sadece darboğaz değil direk ben artık oyun oynayamıyorum bu pc den :D
2200g çok düşük önbelleğe sahip..

ESpor oyunları L3 önbellek ile yüksek performansları sağlar..
İşlemcini illa değiştirmen lazım ileride..
O cepte..
Sadece, güncelleme yaptığında elindeki kart sana iyi seviyede oyun oynatabilsin..🙃

chade

80+ Bronze

O cepte..
Sadece, güncelleme yaptığında elindeki kart sana iyi seviyede oyun oynatabilsin..🙃
senin dediğin de mantıklı hocam. ekran kartı sonuç olarak işlemciye göre güncellemesi daha masraflı fakat arkadaşın kullanım amacı ve şu anki işlemcisinin çok çok düşük olması sebebiyle işlemciye öncelik vermek daha mantıklı bana göre. en azından bi r5 1600- r3 3100 olsa işlemcisi direkt rx 6600- rx 5700xt almaya çalış derdim ben de

R1xy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efehan Tutal

O cepte..
hocam sizde haklısınız tabi ama işte ben şuan oynayamdaıktan sonra pekte anlamı kalmıyor açıkcası benim şuan tek derdim cs yi 150-200 fps bandında oynasam yeter zaten cs yi alışkanlıktan dolayı hep en düşük ayarlarda oynuyorum e onun dışında oynadığımda biriki tane oyun var lol, minecraft, fortnite, forest gibi oyunlar öyle çok ta sisytem istemiyen tarz da oyunlar olduğu için

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Abdullah Çetin
hocam sizde haklısınız tabi ama işte ben şuan oynayamdaıktan sonra pekte anlamı kalmıyor açıkcası benim şuan tek derdim cs yi 150-200 fps bandında oynasam yeter zaten cs yi alışkanlıktan dolayı hep en düşük ayarlarda oynuyorum e onun dışında oynadığımda biriki tane oyun var lol, minecraft, fortnite, forest gibi oyunlar öyle çok ta sisytem istemiyen tarz da oyunlar olduğu için
Yine sen bilirsin..
Ben sadece kendim ne yapardım diye söylüyorum..🫡

R1xy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efehan Tutal
Yine sen bilirsin..
Ben sadece kendim ne yapardım diye söylüyorum..🫡
teşekkür ederim hocam yinede eğer önerebileceğin fp ekran kartı işlemci ikilisi varsa duymak isterim genelde fps tür oyunlar için sizinde dediğiniz gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum 1.5k ya r5 3600 işlemci alıyorsun, 2k ya rx 580 - gtx 1060 ekran kartı alıyorsun. sonra elindeki işlemci ve hdd yi toplamda tahminen 1k ya falan satıp o parayla sıfır 500 gb ssd alıyorsun. bu şekilde çağ atlarsın
hocam bide sizin söylediğiniz fiyat bandında 1060 pek göremedim 3gb olanlar mevcut genelde o fiyatlara

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Abdullah Çetin
teşekkür ederim hocam yinede eğer önerebileceğin fp ekran kartı işlemci ikilisi varsa duymak isterim genelde fps tür oyunlar için sizinde dediğiniz gibi
İkili meselesi değil bu..
(Bütçe kısıtlı olduğu için ama)

Bence 1k civarına Ryzen 2600 alınmalı..
(1500 civarına 3600 veya 3500x alınabilir)

Ama, amaç şuan cs performansı olduğu için 2600 alınmalı.
Geri kalan 3k ile rx5600xt veya 1660 gibi kartlar almak daha iyi olacaktır..
(Bulursan gtx1070-1660'dan çok daha iyi olur.. Hem bir tık güç hem de 8gb vram var..)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,244
Üyeler
172,477
Son üye
minnos
Top Bottom