Yardım AMD Ryzen 5 2400G Overclock yapamıyorum....

Denedik, 50 mhz bile arttırdık yine alamadık görüntü. Belki biosda hata olabilir bilemiyoruz. Turbo frekans olayı çözülebilir ben hatırlamıyorum ama yapılıyordu, bilen birisi bakar umarım
Tüm çekirdekler işlemci yük altında olmasa bile 3900 MHz sabit çalışsın istiyorum. Yani işlemci acımasız modta çalışsın. GTX 1050 Ti OC kartımda daha az darboğaz yapar böylece.

Pek mümkün değil gibi duruyor. Onun yerine elindeki işlemciyi ikinci elde 900-1000 TL civarına satıp 800 TL civarına Ryzen 5 1600 AF alabilirsin. Bu işlemci darboğaz sorununu ortadan kaldıracaktır çünkü 2400G'den daha güçlü.

Pek mümkün değil gibi duruyor. Onun yerine elindeki işlemciyi ikinci elde 900-1000 TL civarına satıp 800 TL civarına Ryzen 5 1600 AF alabilirsin. Bu işlemci darboğaz sorununu ortadan kaldıracaktır çünkü 2400G'den daha güçlü.
Tüm çekirdekleri sabitlemek peki? Anakartta işlemci hızını biraz olsun arttıracak herhangi bir ayar öneriniz yok mu?

Elindeki işlemciyi sat 2. Elden ryzen 3 3100,ryzen 5 1600AF bakabilirsin. Veya para eklerim dersen ryzen 5 3600'de olur.

Tüm çekirdekleri sabitlemek peki? Anakartta işlemci hızını biraz olsun arttıracak herhangi bir ayar öneriniz yok mu?
A320 anakartta overclock özelliği açık değil. Videodaki gibi bir biosla belki olabilir ancak net bir bilgim yok, derin araştırma yapıp bulunabilir belki. Ben olsam onla uğraşmak yerine Ryzen 5 1600 AF veya 2600 alırdım hem 6 core 12 thread olduğu için sistem daha rahat çalışırdı. Hem de ekstra bir masrafı olmayacak zaten. Ryzen G serisi işlemcilerin yanına harici bir ekran kartı alan herkese işlemcisini değiştirmesini tavsiye ederim.

A320 anakartta overclock özelliği açık değil. Videodaki gibi bir biosla belki olabilir ancak net bir bilgim yok, derin araştırma yapıp bulunabilir belki. Ben olsam onla uğraşmak yerine Ryzen 5 1600 AF veya 2600 alırdım hem 6 core 12 thread olduğu için sistem daha rahat çalışırdı. Hem de ekstra bir masrafı olmayacak zaten. Ryzen G serisi işlemcilerin yanına harici bir ekran kartı alan herkese işlemcisini değiştirmesini tavsiye ederim.
AMD Ryzen 5 5600G nasıldır? Mesela ekran kartım bir gün bozulursa hayat kurtarır dahili grafiği. Değil mi?

Merhaba. MSI A320M-A Pro anakartımda BIOS'ta overclock özelliği kilitli. Sistemime daha yeni ASUS Cerberus GTX 1050 Ti OC edition ekran kartı taktım (ikinci el aldım)... Ancak Fortnite gibi oyunlarda işlemci %100 kullanıma uğruyor ve darboğaz yapıyor, birtürlü kaldırmıyor. İşlemcimi 3.6 GHz'den 4 GHz'ye overclock etmek istiyorum. Çok fark olmayacak zaten. Eğer yapabilirsem sıkıntıda olacağını sanmıyorum. Ancak bu kilidi bir şekilde açmam lazım. Modlu BIOS? Yada herhangi bir şey?

A320 ile overclock mümkün. Mümkün değil diyenlere inanmayın. Ancak Abdullah abi ASUS anakart ile yapmış bunu. Benim anakartta A320 çipsetli fakat MSI marka olduğu için buna göre özel BIOS bulamadım. Bu konuya artık çözüm getirilmesi gerekiyor. İşlemciye ayıracak bütçem yok.
Boşa uğraşmış olursun hocam istersen baştan dizayn et anakartı. işlemci vs değiştir daha iyi olur. Satıp aynı paraya 2600 veya 3100 bakabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMD Ryzen 5 5600G nasıldır? Mesela ekran kartım bir gün bozulursa hayat kurtarır dahili grafiği. Değil mi?
Öyle düşünmek mantıklı ama alacaksan gidip 5600g alma. 5500 bakabilirsin ama o anakart ile 3600 en sağlıklısı olacaktır

O daha da iyi bir işlemcidir tabi ancak bir gün ekran kartı bozulursa korkusuyla daha güçsüz bir işlemci kullanılmamalı bence. Çünkü örnek vermek gerekirse atıyorum 1000 TL'ye G serisi bir işlemci alırken 600 TL'si içindeki işlemciye, 400 TL'si de ekran kartına gidiyor. Onun yerine 1000 TL'ye düz işlemci aldığında paranın tamamıyla işlemci almış oluyorsun ve dolayısıyla işlemci daha güçlü olmuş oluyor. O yüzden 2400G'nin ve 1600 AF'nin ikinci el fiyatları aynı olmasına rağmen 1600 AF daha güçlü.

Ancak seçim kişiden kişiye değişir tabi ki. Sen güçsüz olsun ama yedek ekran kartı olsun deyip o şekilde de alabilirsin. Nihayetinde 5600G de 1050 Ti'ı besler çünkü.

O daha da iyi bir işlemcidir tabi ancak bir gün ekran kartı bozulursa korkusuyla daha güçsüz bir işlemci kullanılmamalı bence. Çünkü örnek vermek gerekirse atıyorum 1000 TL'ye G serisi bir işlemci alırken 600 TL'si içindeki işlemciye, 400 TL'si de ekran kartına gidiyor. Onun yerine 1000 TL'ye düz işlemci aldığında paranın tamamıyla işlemci almış oluyorsun ve dolayısıyla işlemci daha güçlü olmuş oluyor. O yüzden 2400G'nin ve 1600 AF'nin ikinci el fiyatları aynı olmasına rağmen 1600 AF daha güçlü.

Ancak seçim kişiden kişiye değişir tabi ki. Sen güçsüz olsun ama yedek ekran kartı olsun deyip o şekilde de alabilirsin. Nihayetinde 5600G de 1050 Ti'ı besler çünkü.
AMD Ryzen 5 5600G, saf işlemci gücü olarak ele alınırsa hangi APU olmayan işlemciyle kıyaslanabilir?

Geri