Neler Yeni

amd ryzen 5,3 apu işlemcileri için anakart önerisi

burak566

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
burak aydemir
Şimdi size şöyle anlatayım
Ryzen 5. Nesil bir işlemci alırsanız anakartlar buna uyumlu değildir çünkü fabrika çıkışlı olarak 3. Nesil desteklerler. Ama anakartta bios Flashback özelliği varsa Anakartin arkasına (gerekli dosyaları Flasha attıktan sonra) takıp bios tuşuna tıklayınca kendi kendine biosu güncelleyecektir. Fakat Anakartinizda Flashback özelliği yok ve siz ryzen 5. Nesil bir işlemci alırsanız. Öncelikle Başka eski nesil bir işlemci takıp sistemi bir güzel kuruduktan sonra ( Windows vb. )
Anakartin sitesine erişip ordan gerekli son sürüm biosu güncelleyeceksiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra sistemin işlemcisini söküp sizde olan 5. Nesil işlemciyi takacaksınız ve biosu güncellediğiniz için uyumlu bir şekilde çalışacaktır . Eğer biosu güncellemeden sistemi çalıştırır iseniz sisteme bir zarar gelmez fakat ekrana görüntüde gelmeyecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir . Bildiğim kadarıyla şuanda hiçbir anakart doğrudan 5. Nesil ile uyumlu değil
youtube vs. izlediğim videolarda insanlar işlemciyi (nesli hakkında pek bilgim yok ) takıp sistemi kurup (windows) daha sonra anakartın resmi sistesine gidip bios dosyasını indirip biosu güncelleyip kullanmaya devam ediyor

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim flashback özelliğini yeni duyduğum için soruyorum :)

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
youtube vs. izlediğim videolarda insanlar işlemciyi (nesli hakkında pek bilgim yok ) takıp sistemi kurup (windows) daha sonra anakartın resmi sistesine gidip bios dosyasını indirip biosu güncelleyip kullanmaya devam ediyor

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim flashback özelliğini yeni duyduğum için soruyorum :)
Dostum benden bu kadar elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım
Bir yanlışım varsa ki olduğunu sanmıyorum bu arkadaşlar yardımcı olur
@akıllı kuş @FPU/CACHE @FERRUM
(Hep sizi etiketliyorum forumda sevdiğim üyeler olduğunuz için 😳)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Videoyu atarsanız bir bakmak isterim

burak566

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
burak aydemir
Dostum benden bu kadar elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım
Bir yanlışım varsa ki olduğunu sanmıyorum bu arkadaşlar yardımcı olur
@akıllı kuş @FPU/CACHE @FERRUM
(Hep sizi etiketliyorum forumda sevdiğim üyeler olduğunuz için 😳)

Videoyu atarsanız bir bakmak isterim
teşekkür ederim bilgilerini aktardığın için video yu bulursam atıcam

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
Bios update ile uğraşacağınıza sorsanıza satıcıya göndermeden önce bios update yapıp gönderebilirmisiniz diye? Ayrıca işlemci olarak 5600G seçin 2200G yanında ölü gibi kalıyor.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
bios güncellmesi zor bişey değil ya yapılır

teşşekür ederim büyük ihtimal 5500g alırım gigabyte b450 s2h ve msi b450m a pro max arasında kaldım
b450m pro max daha iyi iki anakartıda kullandım msi alırsan yararına olur anakartta

burak566

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
burak aydemir
b450m pro max daha iyi iki anakartıda kullandım msi alırsan yararına olur anakartta
b450m ın görüntü çıkış formatında vga yok(mönitorum vga ) dönüştürücü kullanmayıda tercih etmiyorum alternatif msi ana kart önerin nedir

Bios update ile uğraşacağınıza sorsanıza satıcıya göndermeden önce bios update yapıp gönderebilirmisiniz diye? Ayrıca işlemci olarak 5600G seçin 2200G yanında ölü gibi kalıyor.
bios güncellmesi yapıyormu satıcılar hepsiburada gibi kurumsal şirketler

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
b450m ın görüntü çıkış formatında vga yok(mönitorum vga ) dönüştürücü kullanmayıda tercih etmiyorum alternatif msi ana kart önerin nedir

bios güncellmesi yapıyormu satıcılar hepsiburada gibi kurumsal şirketler
Sor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,023
Üyeler
165,917
Son üye
acabey01