n
Kaç kullanıyor?ama yük binmesi normalmi valorant gibi zorlamayan bir oyunda
Kaç kullanıyor?ama yük binmesi normalmi valorant gibi zorlamayan bir oyunda
bak normalde 1 hafta önceye kadar kullanımı yüzde 20 yi geçmiyorudu hatta %8 felan kullanılıyodu valorannta ne olduysa bugün arttı işlemci kullanımıNasıl yani?
Biraz açarsan sevinirim.
Dediğim ayarda işlemcinin az çalışmasını sağlıyor ve işlemci ısınmıyor.
Normal.Valorant cs go gibi oyunlar islemciye yuk bindirir.Benim de ayni oyle oluyor yani valorantta gpu %30 kullanirken cpu bazen %50 bile kullanabiliyor.Fakat darbogaz soz konusu degil.ama yük binmesi normalmi valorant gibi zorlamayan bir oyunda
%40 ile %58 arasın
Kaç kullanıyor?
Korkmanıza gerek yok ya gayet normal.bak normalde 1 hafta önceye kadar kullanımı yüzde 20 yi geçmiyorudu hatta %8 felan kullanılıyodu valorannta ne olduysa bugün arttı işlemci kullanımı
böyle oluncada oyun kasıyor gibi oluyor yani 250 fps alıyorsun ama kasıyor gibi oynanıyorNormal.Valorant cs go gibi oyunlar islemciye yuk bindirir.Benim de ayni oyle oluyor yani valorantta gpu %30 kullanirken cpu bazen %50 bile kullanabiliyor.Fakat darbogaz soz konusu degil.
Bunları yap bir de.Tamam sistemini buldum.
Radeon ayarlarına gir:
Oyun > Tüm grafikler ve hepsini böyle yap:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Böyle yapıp bir dene olmazsa ve 20.7.1 sürümü kullanıyorsan 20.2.2 gibi WHQL Sertfikası almış driverlarda dene.
Olmazsa Freesync aç açıksa kapat.
Olmazsa V-Sync açıp dene.
Monitörün 144hz ise:
Windows görüntü ayarları > Gelişmiş görüntü ayarlarına gir ve Yenileme hızı (Hz): 75hz falansa en yükseğe çek.
Denetim masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri > Yüksek performans seçili değilse onu seç.
.böyle oluncada oyun kasıyor gibi oluyor yani 250 fps alıyorsun ama kasıyor gibi oynanıyor
sen cpu nun 1.çekirdeğine bakıyorsun genele bakıcaksınSogutucu olarak ise amd wraight prism satin aldim kargodan gelmesini bekliyorum. Montajini yaptiktan sonra sonuclar ile ilgili konu acarim
core boostu kapatırsan daha az ısınır ve daha az kasar bilgisayarınişlemci yük bindikçe daha hızlı çalışmak için core boost kkullanır
o zaman işlemcide daha çok ısınır ve zorlanır anladınmı
ondan dolayı bilgisayar donar
Bunu yap dostum.sen cpu nun 1.çekirdeğine bakıyorsun genele bakıcaksın
Bunları yap bir de.
Mesaj otomatik birleştirildi:
.
peki deneyeceğim peki bunun sorunu biraz garip ama ekran kartı yazılımından olurmu yanlış driver yüklemişimdeBunları yap bir de.
Mesaj otomatik birleştirildi:
.